Mam pytanko: co może być przyczyną poniżej opisanej sytuacji?
Kupiłem niedawno A1200 z wyprowadzoną ładnie ze środka taśmą do podłączenia dysku twardego (dwóch dysków twardych, taśma ma dwa złącza). Mam też dwa dyski twarde (jeden 500 MB drugi 850 MB, obydwa Seagate) - najpierw podłączyłem sobie jeden dysk na mastera, odpaliłem Install Diska spod WB 3.1, podzieliłem dysk na partycje, zapisałem podział, sformatowałem, to samo zrobiłem z drugim dyskiem (z tym że na nim jedna partycja jest oczywiście bootowalna), zainstalowałem na tym drugim dysku system, trochę programów (w tym IDEfix) i wszystko by było pięknie, z tym że Ami nie widzi mi tego mniejszego dysku, kiedy podłączone są obydwa :/ Próbowałem przeróżnych ustawień master-slave i nic nie pomaga :/ Mam teraz dylemat, bo nie wiem co jest grane: czy muszę pobawić się jakoś IDEfixem, czy też A1200 powinna bez problemu wykryć dwa dyski - w tym wypadku jedyne co mi przychodzi do głowy to że jedno złącze na taśmie jest uwalone ale nie bardzo wiem jak to sprawdzić. Przy uruchamianiu kompa przy podłączonych obydwóch dyskach ten mniejszy zaczyna pracować, więc na pewno zasilanie dostaje...wiecie może co jest grane?

Z góry dzięki