LEGION SIE ZAWIESZA!!!

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Bubek

LEGION SIE ZAWIESZA!!!

Post autor: Bubek »

czemu jak gram jakies okolo 20 dni to samo wychodzi z gry albo sie zawiesza jak wchodze w akcje w terenie albo jak wchodze do jakiegos sklpu i tak jest ciagle po 20 dniach to jak ja mam zagrac do konca w ta gre? jakas rada bedzie czy cos? dzieki z gory
Awatar użytkownika
phl22

Post autor: phl22 »

Gra ma skopany kod,więc chyba wszystkie wersje wywala z gry.
Moja rada:rób sobie co chwilę zapis.
Przejść sie da do końca.
Pozdro
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

1 rada - sejwuj na adfie o nazwie Archiwum (sformatowana wcześniej pod Workbenchem) - mniejsze prawdopodobieństwo złego sejwu

2 rada - sejwuj często

Gra ma błędy w kodzie i pamiętam, że nawet grając w oryginałkę na Amidze przytrafiały mi się takie rzeczy.
Nie zapominaj też o wymaganiach gry i ustaw odpowiednio emulator (2 MB itd.)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Gość

Post autor: Gość »

Ja mam orginalnego legiona i Amige 1200 na chacie (mam też książeczke do Legiona :D) i niestety mam to samo ale to bywa różnie nie tylko po 20 dniach :] A najgorsze jest to jak ci się zawiesi w czasie zapisywania to juz masz LOLa na maksa bo musisz formatować dyskietke Archiwum i wszystkie Save papapa :/. Ale gierka jest mistrzowska :]
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Save State w uae to najlepsze rozwiązanie, a do amigi kup Action Replay :P

Legion ma pełno błędów w kodzie...
Awatar użytkownika
Slesz

Może kod jest już gdzieś udostępniony i jakiś zapaleniec mógłby nad nim popracować :?
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Blod
Administrator

Post autor: Blod »

Kod jest udostępniony (ppa.pl), ale brakuje zapaleńców. Można by zrobić wersję na PC, ale to by była herezja ;-)
|||||||||||||||||>--- [90%]
Gość

Post autor: Gość »

Potrzebuje dyskietki archiwum do legiona bo jak sobie tworze dyskietke w WinUAE i podpisuje ją Archiwum to nie chce działać może coś źle robie prosze o pomoc albo przesłanie mi takiej dyskietki na [email protected] z góry dziekuje (bo chce sobie na kompie pograć a zapisywać nie moge :( )
Awatar użytkownika
Slesz

Możesz korzystać z funkcji F12 w WinUAE (zakładka Misc-->save state).
Ale jeśli bardzo Ci zależy na "normalnym" sejwowaniu, to proszę
http://www.back2roots.org/Games/Savedisks/
Nie sprawdzałem czy działa z tą dyskietką, ale myślę, że powinno.
Miłej zabawy :)
Ostatnio zmieniony 17 maja 2005, o 20:53 przez Slesz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
crowley
Kontakt:

Post autor: crowley »

Zawiesza ci się zawsze po 20 dniach ? Dziwne, u mnie to było raczej, że tak to ujmę generowane losowo :D dyskietkę stworzysz używając o ile pamiętam opcji CREATE BLANK FLOPPY w menu emulatora
Awatar użytkownika
Slesz

crowley pisze:Zawiesza ci się zawsze po 20 dniach ? Dziwne, u mnie to było raczej, że tak to ujmę generowane losowo :D dyskietkę stworzysz używając o ile pamiętam opcji CREATE BLANK FLOPPY w menu emulatora
Trzeba ją jeszcze sformatować pod WB i nadać odpowiednią etykietę, taki urok polskich produkcji
Awatar użytkownika
crowley
Kontakt:

Post autor: crowley »

Bo ja wiem? Grałem w mnóstwo polskich gier amigowych i tylko Legion wykazywał tendencję do tak częstego zawieszania się.
ODPOWIEDZ