Przedwczoraj zainstalowałem WinUAE 1.0. Jest jeden problem. Po wczytaniu save'a(tego z Misc) ustawienia CPU, takie jak: More combatibile i Match A500 speed, nie są zapamiętane. Jest to bardzo denerwujące, bo po każdym wczytywaniu, musze wejść i to zmienić. Gdzie to ustawić na stałe? Nagrywałem już w Configuration, Hardware i Host. Niby jest dobrze, ale jak tylko wczytam save'a, znowu trzeba zaznaczać, inaczej gra się zawiesza .
Nie wiem akurat czy o to chodzi, ale w state'ach zapisuje się też config, na jakim grasz, więc jeśli zapisałeś grę bez zaznaczonych tych opcji to po załadowaniu takiego save'a config będzie wracał do tamtych ustawień.
Na 100% nagrywałem 'staty' w już dopasowanej konfiguracji. Sprawdzałem na kilku grach, i zawsze to po odczytaniu zmienia na Fastet possible. Czy ktoś z was może to sprawdzić? Już nie daje rady.
Teraz dla pewności wczytałem grę od początku, i dopiero nagrałem. I dupa. Wcześniej zainstalowałem starszą wersje, i jest to samo! Prawie, bo w nowej wykorzystuje 100% procesora i zawiesza się, a w starej działa, normalnie, ale i tak zmienia ustawienia .
Spróbuj nagrać state'a z zaznaczoną 500(CPU), później wczytać, i sprawdzić(F12). I jak? Działa? Czy jest to samo?