Cannon Fodder problem z zapisaniem gry

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Iras89

Cannon Fodder problem z zapisaniem gry

Post autor: Iras89 »

Zapisałem grę używając opcji "Save State" w WinUAE. Naciskam F12 podczas gry, wchodze w MISC potem w LOAD STATE SAVE i gdy juz widze obraz z zapisanej wczesniej gry to pojawia mi sie czarny ekran...
Proszę pomóżcie powiedzcie mi dokładnie jak w inny sposób zapisać grę bo sam tego zrobić nie potrafię:/ (czytałem to http://forum.emulacja.net/viewtopic.php?t=2451 i FAQ ale i tak nie umiem)
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

być może zapisałes grę w złym momencie. Gre powinno sie zapisywac wtedy kiedy emulator nic nie robi tzn. kiedy nic nie jest wczytywane z dyskietki itp. Włącz w MISC opcję "On screen led's" to będziesz wiedział kiedy emulator coś wczytuje czy nie i spróbuj zrobic sava jeszcze raz.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Iras89

Ja mam zaznaczone "Show LED'S" a to chyba to samo...
Próbowałem już sejvowac w różnych miejscach (te cyferki na dole nie świeciły się na zielono) ale nadal nic to nie daje:/
Ash

Post autor: Ash »

Zawiesza ci się w ten sposób przy próbie załadowania state'a już podczas gry, czy jeszcze przed uruchomieniem?
Iras89 pisze:Już wszystko gra. Poprostu musiałem użyć nowszego WinUAE czyli v1.0
No w zasadzie w starym chyba normalnie się nic takiego nie działo, ale najważniejsze, że już działa :)
Ostatnio zmieniony 26 cze 2005, o 22:59 przez Ash, łącznie zmieniany 1 raz.
Iras89

Już wszystko gra. Poprostu musiałem użyć nowszego WinUAE czyli v1.0
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

Ash pisze:No w zasadzie w starym chyba normalnie się nic takiego nie działo
To zależy. Iras89 korzystał z wersji 0.8.21r4 gdzie save state był nowościa i mógł mieć jeszcze dużo niedopracowań, ale najważniejsze, że już jest dobrze.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
ODPOWIEDZ