doman - pomysl na mem hack

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

eddie

doman - pomysl na mem hack

Post autor: eddie »

Wiele razy probowalem przejsc domana ale najdalej gdzie udalo mi sie podejsc to pole wisielcow, duzo zyc trace w wodzie. Oczywisce gram z haselkiem "s.. na pc" :)

Prosze nei poruszac kwestii mojego "domanowego kalectwa" :]

Ostatnio wpadlem na pomysl jak oszukac gre ale nie wiem jak to w miare szybko wykonac.

Pomysl jest taki: w momencie pojawiania sie ekranu, brutalnosc...tak, skroll...wolny, itp, mamy mozliwosc wpisania hasla ktore zmienia ilosc zyc. W tym momencie mozna by bylo zrobic zrzuc pamieci gry (z tym glownie jest problem - tzn jak dostac sie to tej pamieci). Ale chyba sciagne zrodla winuae i dorobie jakas opcje. potem nalezy wpisac haslo: "s..na pc" i sprawdzic ktory fragmet zmienil sie za oczekiwana ilosc zyc i poprzednio rowny byl 7 (int).

Po odnalezieniu adresu pozostaje juz tylko zabawa.

Napiszcie mi co o tym sadzicie. Moze macie jakies inne propozycje?
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Gra jest skopana - my z kumplem przechodzimy bez hasła drugą wodę i wyskakuje zabezpieczenie antypirackie nie do ominięcia...więc nie wiem czy to ma sens.
AXE Capoeira!
eddie

ja gram zawsze w pojedynke pozatym mam oryginal, czyli ksiazeczke wiec zawsze moge sprubowac podac to na co program czeka czyli poprawne znaki.
Ash

Post autor: Ash »

BadMojo pisze:Gra jest skopana - my z kumplem przechodzimy bez hasła drugą wodę i wyskakuje zabezpieczenie antypirackie nie do ominięcia...więc nie wiem czy to ma sens.
Ponoć dystrybutor udostępnił ją za darmo, może już bez zabezpieczenia. Albo może go można poprosić o udostępnienie instrukcji z tabelką z tymi symbolami:)
Awatar użytkownika
NoOne

Post autor: NoOne »

BadMojo pisze:Gra jest skopana - my z kumplem przechodzimy bez hasła drugą wodę i wyskakuje zabezpieczenie antypirackie nie do ominięcia...więc nie wiem czy to ma sens.
Gierke sciągnąlem z planetemu, przechodze całą bez zadnych problemów na jednym kredycie czyli 7 zyc. A zabezpieczenie antypirackie omija sie tak jak to na początku gry. Poszukaj innej wersji.
Odpalajta swe motóry, zakładajta ala skóry
Awatar użytkownika
Szoszo

Post autor: Szoszo »

czemu skopana ja jak przechodzilem doszedlem za jaskinie i zawsze gdy pyta mnie o to zabezpieczenie to udaje mi sie przejsc dalej :roll: moze ty nie masz "przerobionej" wersji :D :shock:
"Na górze stojącej dumnie wśród innych zaśnieżonych gór, niczym w krainie wyśnionej przez elfa. W demonicznych pląsach wiatru, samotnie stał pazur szatana co Ardana zamkiem się zwał."
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Mam "przerobioną" wersję ;). Nigdy nie przechodziłem gry samemu...zawsze z kumplem. Zazwyczaj jeden z nas ginie jeszcze "w drugiej wodzie" przez co do zabezpieczenia dochodzi tylko jeden...i wtedy gra sie wysypuje. Ostatnio doszliśmy tam we dwóch i wtedy gra śmignęła dalej. Niestety długo już nie pograliśmy...daleko jeszcze od tego momentu do końca? Byłem pewien że procent ukończenia który pojawia się na tablicy wyników, sumuje się z obu graczy...dopóki nie doszliśmy do momentu gdzie każdy miał ok. 60 %. Jeśli czeka nas kolejne 40 to chyba nie uda nam się skończyć gierki ;). Nawet kodu na życia nie ma zbytnio jak wpisać, gdyż gramy na "gołej" cd32 ;).
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
Szoszo

mi sie kiedys udalo dojsc (samemu ale z kodem "s... na pc")do ardana z tym ze wlasnie on mnie zabil bo na jego pomocniku zrypalem wiekszosc zyc.a czy daleko jescze do konca od tego miejsca,tego ci nie powiem bo nie pamietam (tak dawno to bylo :lol: )
"Na górze stojącej dumnie wśród innych zaśnieżonych gór, niczym w krainie wyśnionej przez elfa. W demonicznych pląsach wiatru, samotnie stał pazur szatana co Ardana zamkiem się zwał."
Awatar użytkownika
NNWNW

Post autor: NNWNW »

jak brzmi ten kod na zycia : "s... na pc" czy "s.. na pc"?? oczywiscie te kropki to kolejno litery "RAM"??? :] ??
olesio

Post autor: olesio »

Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
Awatar użytkownika
NNWNW

Post autor: NNWNW »

THX!!! :] pozdro!!
eddie

Troche zeszliscie z glownego tematu.
Szkoda ze nikt z was nie mogl by mi pomoc (patrz temat) :(
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

ja proponuję wpisać " jezusmoimpanem" daje to to, że przeciwnicy mają minimalną cząstke życie i cios byle czym kończy się ucięciem głowy ;)
Awatar użytkownika
Szoszo

Amos pisze:ja proponuję wpisać " jezusmoimpanem" daje to to, że przeciwnicy mają minimalną cząstke życie i cios byle czym kończy się ucięciem głowy ;)
co oczywiscie jest najjjlepsze w tej grze :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
NoOne

Post autor: NoOne »

kurczę niewiedzialem o tym kodzie. teraz przejscie gry to pestka. Amos znasz jeszcze jakies kody ukryte?
Odpalajta swe motóry, zakładajta ala skóry
ODPOWIEDZ