Pytam bo chciałbym się zabrać za emulację Jabłka a mam 0 rozeznania w temacie. Wiem że jest google
Let us talk about Mac emulation
Moderator: GTW
- martini
Let us talk about Mac emulation
Jak w temacie. Czy ktoś bawi się emulacją Mac'a na piecu? Jeżeli tak to prosiłbym o opinie który emu jest relatywnie najlepszy (Basilisk, SoftMac) i czy oba ruszą bez problemu na XP. Czy jest sens w używaniu PearPC ? (czytałem że ma dużo błędów i strasznie się ślimaczy).
Pytam bo chciałbym się zabrać za emulację Jabłka a mam 0 rozeznania w temacie. Wiem że jest google
ale może ktoś zna ciekawe linki, ma doświadczenie z tego typu emulacją i mógłby to przedstawić w przystępnysposób. Za wszelkie info wieeelkie thx.
Only Amiga makes it possible
happy owner of A500!
-
Arachnid
- phl22
10 ghz -no coment
A tak na serio to można na Pc pobawić się Basilkiem,chodził mi na procku Athlon 1ghz.System to Mac 8.1PL.I było ok.W każdym razie chodził lepiej od SoftMac-a.
Jak chłopaki pisali jak się ma Pc-ta to niema sensu emulować Maka 68k.
Na amidze to rozumiem emulację maka,można było pograć w gry których na ami nie było np.Wolf 3d
A można by było się pobawić pod Piecem na PowerMacu-(PearlPC) ale to już inna bajka,tak jak z emulacją PS2
- martini
MacOSSlesz pisze:A cóż tak ciekawego ukazało się na Macu, czego nie ma na PC ? Pytam bo nie wiem - to nie było ptanie retoryczne
Tak podejrzewałemphl22 pisze:A można by było się pobawić pod Piecem na PowerMacu-(PearlPC) ale to już inna bajka,tak jak z emulacją PS2
Only Amiga makes it possible
happy owner of A500!