kurde problem mam z kompem!
Moderator: GTW
- kendziur
kurde problem mam z kompem!
Cze wszystkim.
Mam problem z moim komputerem klasy PC. Otóż złożyłem se nowy(z używanych części- sprawnych, żeby nie było), podpinam wszystko, włączam... i nic!!! Ani BIOS się nie odzywa, a na monitorze nic się nie ukazuje. Mógłby mi ktoś wyjaśnić co mogłem zrobić źle do cholery.
Mam problem z moim komputerem klasy PC. Otóż złożyłem se nowy(z używanych części- sprawnych, żeby nie było), podpinam wszystko, włączam... i nic!!! Ani BIOS się nie odzywa, a na monitorze nic się nie ukazuje. Mógłby mi ktoś wyjaśnić co mogłem zrobić źle do cholery.
Pupcia, rubcia, salcesonik!
Helou, belou, w dupę słonik!
Tatolokalizator!
Tatolokalizator!
- Wirus
- Moderator
- kendziur
Jest podłączony do prądu, wszystko niby działa. Wiatraczek się kręci, tylko że nie ma nic. Żadnego sygnału, komunikatu, tylko ciemność. Myślałem, że może zasilacz za słaby, żeby to wszystko uciągnąć.
sprzet
AMD Athlon 1700 XP
512 RAM DDR 400
gigabyte ATI radeon 9600 pro z pasywnym chłodzeniem
motherboard gigabyte ga7vt600
zasilacz 200 W
sprzet
AMD Athlon 1700 XP
512 RAM DDR 400
gigabyte ATI radeon 9600 pro z pasywnym chłodzeniem
motherboard gigabyte ga7vt600
zasilacz 200 W

Tatolokalizator!
Tatolokalizator!
-
Ano zasilacz slabiutki jak na takiego kompa a te procki sa wyjatkowo pradozerne(wiem bo sam mam thortona 2000+ i zasilka 300W czasami wysiada).
A co do twoich objawow to znajomy mial podobna sytuacje. W jego przypadku zjaralo mu sie cos na plycie glownej i musial dac ja do serwisu. Sprawdz czy nie masz jakich wybrzuszen na podzespolach na plycie glownej i czy nic nie czuc spalenizna.
A co do twoich objawow to znajomy mial podobna sytuacje. W jego przypadku zjaralo mu sie cos na plycie glownej i musial dac ja do serwisu. Sprawdz czy nie masz jakich wybrzuszen na podzespolach na plycie glownej i czy nic nie czuc spalenizna.
- Wirus
- Moderator
- kendziur
Wrr, to nie jest monitor, bo dziś(na starej konfiguracji) chodził normalnie. Na podzespołach nie ma żadnych wybrzuszeń i nie czuć od nich spalenizną. A może być tak, że trzeba procesor podłączyć do prądu, czy pobiera energię z motherboardu? Bogdyby to była grafika BIOS dałby sygnał dźwiękowy(jeden długi, dwa krótkie bodajże), więc tą możliwość też wykluczam.
Tatolokalizator!
Tatolokalizator!
- !Gregor!
Miałem podobną sytuację. Po włączeniu komputera wszystkie wiatraczki się kręciły, żadnego pikania z głośniczka a na monitorze ciemno. Okazało się ,że źle włożyłem RAM. Kilka razy musiałem go wyciągać i wsadzić bo coś tam nie stykało. Może u Ciebie też są nie do końca wciśnięte. Podociskaj RAMy, sprawdź czy taśma do dysku twardego nie jest podpięta na odwrót, czy do płyty głównej zasilanie też jest porządnie podpięte. No i ogólnie wszystko podociskaj ,może po prostu gdzieś nie ma dobrego styku.
S.E.G.A RULES 

- kendziur
-
- Kontakt:
- BadMojo
- BadMojo
Jeśli nie ma takiego wejścia na płycie, to nie ma potrzeby a nawet możliwości podłączenia dodatkowego zasilania. Jeśli pc speaker zaczyna piszczeć to już nie jest tak źle...ja miałem identyczny problem...okazało się że grafika nie zawsze stykała...możliwe też że jest uszkodzona. Spróbuj z inną...
AXE Capoeira!