Probelem z emulacja CD32

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Gość

Probelem z emulacja CD32

Post autor: Gość »

Witam
Wiem że jest dużo tematów o emulacji Cd32 ale ja i tak nie wiem co i jak trzeba zrobić.
Mam WinUAe 1.0 po polsku, dwa romy kick3.1 i cd extendet. Jak mam skonfigurować WinUAE żeby odpalić gry z CD?
W zakładce Szybki start ustawiam CD32
W zakładce rom mam "Plik pamięci Rom" i tam daję kick3.1, a niżej mam "rozszerzony plik rom" i tam wkładam od cd32, czy dobrze?
W zakładce różne zaznaczam UEAscsi.device. Wkładam płytę do napędu, klikam na start i nic. WinUEA sie zawiesza (pomaga tylko twardy rewset)
PS. Grę którą chcę uruchomic to Fury of the furries
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Jeśli masz odpowiednie kicki, wystarczy wziąć w quick start - cd32. Emulator sam ustawi kicki (chyba że wyskoczy że jakiegoś nie masz).
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
piteq

Post autor: piteq »

Po wyborze CD32 z szybkiego startu podaj tylko Scieżki do ROMów i nic więcej nie zmieniaj.Klikasz ma START (bez wkładania płyty do napędu bo to ona może powodować zwieche) i powinieneś ujrzeć ekran startowy CD32.
http://www.aros.ppa.pl o AROS-ie po Polsku
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Po raz kolejny - kicków nei trzeba ustawiać jeśli zostały poprawnie wykryte!
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
piteq

Post autor: piteq »

BadMojo pisze:Po raz kolejny - kicków nei trzeba ustawiać jeśli zostały poprawnie wykryte!
A jak ne zostały wykryte?Nie zawadzi chyba podać ręcznie ścieźki jeśli emulator nie chce sie uruchomić.Komputer od tego nie wybuchnie a ta prosta czynność może rozwiązać problem.
http://www.aros.ppa.pl o AROS-ie po Polsku
ODPOWIEDZ