Witam
Jeżeli powtórzyłem często zadawane pytania to z góry przepraszam, ale nie mogłem nigdzie znaleźć potrzebnych informacji.
Mam zainstalowany WINUAE 1.0 i chciałbym by moja wirtualna amiga miała dysk twardy. Nie chce ściągać gotowych rzeczy, chce sam to zrobić od początku, razem z zainstalowaniem Workbencha.
Dzięki za odpowiedź
Jarek
Dysk twardy
Moderator: GTW
-
- Kontakt:
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
Chcesz dysk jako plikopartycje czy jako katalog na dysku?
W pierwszym przypadku musisz w zakladce (HARDFILE) ustawic odpowiednią wielkosc emulowanego dysku i sciezke dostepu do niego.
Potem juz na emulowanej Amidze uruchomic HDTOOLBOX. Podzielic partycje i je potem sformatowac.
Jako katalog bedzie latwiej. Odpada formatowanie oraz szybszy dostep i wymiana plików.
W pierwszym przypadku musisz w zakladce (HARDFILE) ustawic odpowiednią wielkosc emulowanego dysku i sciezke dostepu do niego.
Potem juz na emulowanej Amidze uruchomic HDTOOLBOX. Podzielic partycje i je potem sformatowac.
Jako katalog bedzie latwiej. Odpada formatowanie oraz szybszy dostep i wymiana plików.
-
- Kontakt:
- Wirus
- Moderator
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Blod
- Administrator
Przede wszystkim limit miejsca nie będzie takim problemem.DeMoN pisze:Ha... i udało sięNarazie dysk mam jako plikopartycja, ale wydaje mi się, że jako katalog będzie bardziej funkcjonalny.
A czemu nie? W emulowanym systemie możesz korzystać np. z cdromu czy dostępu do sieci. Idąc tym tropem łatwo można przenieść pliki z jednego systemu do drugiego.DeMoN pisze:Z tego co rozumiem, to w mojej konfiguracji nie mogę wgrywać plików LHA??
Możesz też zainteresować się wtyczką do Total Commandera, która pozwala na traktowanie plików adf jako archiwów. Ale rzeczywiście, pozostanie przy partycji jako katalogu jest najprostsze.
|||||||||||||||||>--- [90%]