PS3???

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kendziur

PS3???

Post autor: kendziur »

Mam pytanie:
Czy miała miejsce już premiera PS3? Bo na GG była reklama Gillette i był jakiś konkurs i do wygrania było PS3. Ktoś wie kiedy premiera w Europie?
Pupcia, rubcia, salcesonik!
Helou, belou, w dupę słonik!
Tatolokalizator!
Awatar użytkownika
NNWNW

Post autor: NNWNW »

heh nie ustalone jest jeszcze......kiedy premiera.....prawdopodobnie wiosna 2006
NNWNW Nic Nie Wiem Nie Widziałem
Awatar użytkownika
kendziur

Schade :( Ale w prognozach Xbox 360 będzie lepszy niż konsola Sony. Czyżby PS3 miało podzielić los Dreamcasta i Segi? Także developerzy jakoś nie lgną do Sony...
Tatolokalizator!
bWWd

Post autor: bWWd »

haha , sony ma podzielic los segi ? Chcialbym przypomniec ze sony produkuje miedzy innymi konsole a nie tak jak przede wszystkim sega.
Jak cos bedzie nie tak to zrobia PS4.
Kubal

Post autor: Kubal »

bWWd pisze:haha , sony ma podzielic los segi ? Chcialbym przypomniec ze sony produkuje miedzy innymi konsole a nie tak jak przede wszystkim sega.
Jak cos bedzie nie tak to zrobia PS4.
bWWd ma racje ...Sony nie produkuje wyłąccznie konsol stacjonarnych,jeśli sprzedaż będzie mała odbiją to sobie na PSP ,telewizorach,discmanach .itp
Sony to zbyt duży koncern żeby odrazu upaść .
A co do Segi to upadała (w prod. konsol) i robiła sobie kłopoty na swoje własne życzenie przez długi czas.Bo kto wydaje dodatek [słynny "dopalający grzyb " do Genesis] do starej konsoli gdy za pół roku ma wyjść nowa ?
Takich eksperymentów było więcej (sega nomand całkiem fajna kieszonsolka tyle żę 6 baterii "paluszków" i to nawet alkaicznych starczyło na góra 3 godziny gry .) itp. itd. Sega ma problemy także z powodu braku komunikacji między japońskim a amerykańskim oddziałem (dopalający grzyb wyszedł tylko w ameryce i na wyraźne polecenie Sega of America) .A gdyby nie śmierć prezesa Segi i przekazaniu w testamencie wszystkich pieniędzy Sedze, to ta zbankrutowała by już po klęsce Saturna.
To tyle co mam w tej sprawie do powiedzenia .
Awatar użytkownika
kendziur

Geez, nie mówię, że Sony upadnie, tylko że się wycofa z rynku konsol, albo(jak Sega) będzie produkować gry na inne platformy...
Tatolokalizator!
Kubal

to też mało prawdopodobne...
Dreamcasta ludzie nie kupili bo byli zrażeni po Saturnie (która nie była zbytnio udaną konsolą) i dlatego nie za zbyt kupowali dreamcasty tymczasem
PS2 chyba nie jest w sytuacji Saturna ?
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

kendziur pisze:na GG była reklama Gillette i był jakiś konkurs i do wygrania było PS3
Zapewne na zasadzie wygranego darmowego preorderu.
kendziur pisze:Ale w prognozach Xbox 360 będzie lepszy niż konsola Sony.
Nie sądzę żeby tak się stało... Z resztą nawet jeśli nowy Xbox będzie silniejszy od PS3 - powiedz mi, jakie to będzie miało znaczenie ? Przy tak wysokim poziomie różnice jeśli chodzi o grafikę, dźwięk i możliwości są niewielkie. Już w przypadku PS2 i Xboxa konieczne było niekiedy umyślnie pogarszać jakość danej gry na tej czy innej platformie, aby rzekomo "uwypuklić różnice między konsolami" - niewielkie mimo daty premier obu konsol (podobne praktyki nie są niczym nowym).
Liczą się gry i ich jakość. Póki co ludzie są dobrze i pozytywnie nastawieni do marki PlayStation. Bardziej chyba niż do Xboxa. To sprawia, że teoretycznie PS3 kupi więcej użytkowników niż Xboxa 360, co z kolei powoduje wieksze zainteresowanie developerów (którzy wolą - co oczywiste - tworzyć gry na konsole, które więcej osób ma w domach).
Dochodzi chwyt ze strony Microsoftu - wyda on swoją konsolę dużo wcześniej. Niby dobrze, ale mam dziwne wrażenie, że pośpiech może im się odbić niezłą czkawką.

Tak czy inaczej "pojedynek" nowych next-genów zapowiada się ciekawie.
Kubal pisze:to też mało prawdopodobne...
Dreamcasta ludzie nie kupili bo byli zrażeni po Saturnie (która nie była zbytnio udaną konsolą) i dlatego nie za zbyt kupowali dreamcasty tymczasem
PS2 chyba nie jest w sytuacji Saturna ?
Nie do końca się z tym zgodzę. Chyba jednak największe znaczenie w śmierci Saturna miało pojawienie się PlayStation (łatwiejsza architektura i projekt lepiej przemyślany, nie "dorabiany na ostatnią chwilę"), a w śmierci Dreamcasta mocno przyczyniło się pojawienie PlayStation 2.

Ironią losu jest to, że PSX przeżył Saturna i jego następcę - Dreamcasta ;)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
kendziur

Dziwni z was ludzie. Nie mówiłem o grafice ani o możliwościach konsolek. Podejdźmy do tego z ekonomicznego punktu widzenia: XBox360 już wystartował z prawie 400 tytułami na starcie. PS3 (wdg NNWNWW) będzie w wiosnę 2006 z niewiele ponad 150 grami... i kto ma większe szanse? A coz Nintendo?
Tatolokalizator!
Kubal

kendziur pisze:Dziwni z was ludzie. Nie mówiłem o grafice ani o możliwościach konsolek. Podejdźmy do tego z ekonomicznego punktu widzenia: XBox360 już wystartował z prawie 400 tytułami na starcie(wdg NNWNWW)
WHAT !!!:? coś mi tu nie pasuje.....

Ale PS3 będzie kompatybilene wstecz co daje około 8000 tytułów startowych (gry psx+gry ps2).A Xkloc360 kompatybilny będzie tylko z niektórymi grami ....
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Jeśli chodzi o polski rynek to dochodzi kilka elementów:
:arrow: Xbox360 będzie tańszy
:arrow: PlayStation to marka BARDZO popularna, co daje marketingową przewagę PS3
:arrow: Nie wiadomo czy, kiedy i w jakiej ilości Xbox360 będzie rozprowadzany w Polsce i byćmoże nastąpi sytuacja podobna do Xboxa - konsole trzeba będzie sprowadzać.
:arrow: Nie oszukujmy się - konsola lepiej i szybciej przerobiona będzie w Polsce bardziej popularna. Nadal mamy w dużej mierze rynek złodziei, w którym sprzedaje się więcej konsol niż gier...
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Kubal

Przyznaje 100% racji Sleszowi .
Awatar użytkownika
kendziur

Przyznaje 100% racji Sleszowi .
To nie jest trochę nabijanie postów? Nie żebym się czepiał...
Tatolokalizator!
bWWd

Post autor: bWWd »

nie hehe
Awatar użytkownika
Arekis

Post autor: Arekis »

Kubal pisze:Przyznaje 100% racji Sleszowi .
A ja NIE
Slesz pisze:PlayStation to marka BARDZO popularna, co daje marketingową przewagę PS3
Nie ma marki Playstation, jest tylko Sony... To jak powiedzieć że 500-setka to marka komputera który był produkowany do 1990 roku :o
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
ODPOWIEDZ