slam Tilt

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

Gość

slam Tilt

Post autor: Gość »

pomocy jak go odpalic
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
Kontakt:

Post autor: Anthrox »

Obrazek
&
Wyszukiwarka na forum
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
clay

Post autor: clay »

Cześć. Dołączam sie do powyższego pytania. Po wpisaniu 'slam tilt' w wyszukiwarce nie ma na temat jego uruchomienia ani słowa. Próbowalem odpalić w WinUAE 0.8.25 config-->kick 3.0 AGA, chipset-->AGA, floppies-->slamtilt_pinball_aga-1.adf w stacji df0, reszta stacji nieaktywna.

I przy okazji pytanie jak save'ować w Turrican 2? Czy tam się przechodzi plansze i są kody czy robić save za pomocą WinUAE?
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Próbowaliście wersji whdload? Można znaleźć ją tu. U mnie działa bezproblemowo.
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
kendziur

Post autor: kendziur »

W Turricanie 2 chyba nie ma opcji save. Kody:

Cheat verification: 100% working

On the title screen press the 'SPACE BAR' to enter the music menu,
then press '1', '4', '2', and then press 'ESC' twice. This should
give you unlimited lives.

Z Hall Of Light. Kodów do poziomów raczej ni ma. Ale to jest temat do zakładki "Gry" raczej :)
Pupcia, rubcia, salcesonik!
Helou, belou, w dupę słonik!
Tatolokalizator!
clay

Do BadMojo:

Ściągnąłem z tej strony wersję 'SlamTiltWHD33.lzx' bo tylko taką tam znalazłem. Niestety emulator nie obsługuje tego formatu. Co z tym plikiem zrobić lub jak go uruchomić?
Awatar użytkownika
BadMojo

Trza to rozpakować pod amigowym systemem z zainstalowanym pakietem whdload. Partycję z takim systemem możesz ściągnąć chociażby z tej strony (dział pliki). Poźniej wystarczy uruchomić gierkę.
AXE Capoeira!
clay

Kurcze, próbowałem uruchomić WB z podaną przy pliku konfiguracją ale pokazuje mi się czarny ekran. Jak go odpalić? Żeby uruchomic slam tilta nie muszę ściągać dodatkowo pliku WHDLoad? Po zadzialaniu WB gdzie powinny sie znajdować pliki ze slam tiltem, w katalogu 'C' WorkBencha?
Sorki za zawracanie gitary.
Awatar użytkownika
BadMojo

Nie wiem jaki jest problem z wb z tej strony, spróbuj jeszcze AmigaSYS. W obu przypadkach pakiet whdload jest zainstalowany, a gry mogą znajdować się gdziekolwiek (wystarczy 2krotne kliknięcie w ikonę).
AXE Capoeira!
clay

Zgrałem 'AmigaSys3R1.ASYS' ale nie umiem go uruchomić. Proszę o łopatologiczne wytłumaczenie uruchomienia WB, WHDLoad i Slam Tilta, bo mam na tym zgryz.
Awatar użytkownika
BadMojo

Za moment wrzucę na ftp wersję która odpalisz bez systemu. Zrobiłem bootującego hdfa i wszystko działa.

---EDIT---

Ściągnij i rozpakuj do folderu z zainstalowanym winUAE ten plik. Włącz UAE, wczytaj konfigurację SlamTilt, zmień ścieżkę do kicka i kliknij start. Gra powinna od razu się odpalić :) Miłego szpilania

ps. Co do AmigaSYS - ściągnąłeś update, a nie cały system. Plik z systemem znajduje się dokładnie tutaj. Do zainstalowania będziesz potrzebował adf z workbenchem (Do pobrania stąd).
AXE Capoeira!
clay

Wielkie dzięki, uczynny z Ciebie człowiek. Zanieługo będę z tym kombinował.
clay

Hej,
wczytalem konfiguracje 'slam tilt.uae', w zakładce Hard Drives dałem Add Hardfile i wczytałem 'slam.hdf' ale wyskakuje komunikat, 'you need to have a diskfile in df0 to use a kickstart replacement', nie wiem o co ci chodzi w wyrażeniu '.zmień ścieżkę do kicka.' Co mam wczytać w zakładce ROM-->Rom File?
HooooBix

Post autor: HooooBix »

jak w zakładce rom to kick starta musisz wybrać tzn podać ścieżke (d:/rom/kick start 1.3) a kick starta możesz z tej strony ściągnąć jak byś niemiał
May The Force Be With You :P
clay

Mam kicka 1.3 ale nie mogę go tam wgrać ponieważ Slamtilt jest pod chipset AGA i taką właśnie konfigurację do niego wgrywam. Kick 1.3 i 2.0 chodził na A500 i A600, a kick 3.0 na A1200. Slam chodzi tylko na A1200.
W zakł. ROM mam właśne zaznaczony kick 3.1 rev 40.68
ODPOWIEDZ