Problem z walkerem.

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Mortevor

Problem z walkerem.

Post autor: Mortevor »

Otóż gdy próbuję go uruchomić, kończy się na tym, że kręci mi się napis loading, czekam pół godziny i nic się nie dzieje. Spotkał się ktoś z takimś czymś i wie co z tym fantem zrobić? Próbowałem też w winuae dać prędkość 800% odczytu z dysku i nie pomogło.
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Zwiększanie prędkości zazwyczaj kaszani loadingi, nie radzę przyspieszać chyba że eksperymentalnie.

Back2roots radzi:
config ocs13 / WinUAE 0.88R5 (na nowszych tez powinno)
Change to slow but more compatible mode and put the CPU bar to 1.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Mortevor

Post autor: Mortevor »

Dzięki. To działa. :Very Happy: Muszę jednak zassać jakąs starszą wersję winuae, bo ta się nie wyrabia z dźwiękiem.
[edit]
A właśnie mam taki problem: dźwięk mi chodził świetnie z wersją winuae 0.8.8 bodajże. Były tam do wyboru opcje waveout looping i directsound looping. Jednakże wiele gier nie chodziło na tej wersji (m. in. walker) i do tego wersja ta nie ma save state jeszcze. W nowszych wersjach winuae nie ma wyboru (waveout i directsound) i mam problemy z dźwiękiem. Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

W Winuae 1.0 masz trochę ustawień dźwięku, zapewne nie jest to czego szukasz, ale jak pokombinujesz to może coś zdziałasz. Nie powiem Ci co masz zmienić, bo nigdy się tym nie bawiłem, bo ja nigdy nie miałem problemu z dźwiękiem.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
ODPOWIEDZ