jak czesto gracie na amidze?
naszlo mnie takie pytanie po tym jak woczraj odpalilem swoja po 3tygodniach zeby zagrac (niby tydzien temu wlaczylem kumplowi ruff and tumble bo chial wiedziec jaka amiga ma graf ale to sie nie liczy.
pytal sie mnie: czy cos jak psx?hehe kumpel wogole nie zorientowany)
no to 3 tygodnie. jak zagralem to odgonilem mysli ze mogl by ja sprzedac.nie nie.nigdy moja amisia
jakieś pół roku temu zainteresowałem się emulacją i rypałem dzień w dzień, obecnie raz na tydzień, dwa.
Jeżeli chodzi o prawdziwy sprzęt, to mam cd32, ale gram może z raz na rok, bo mi się tylko Banshee i JP III Operation Starfish (+oczywiście Diggers/Oscar) ostały, a ileż można w to samo (chociaż to chyba najlepsze, co wyszło na tę maszynkę).
jestem świadomy istnienia wielu możliwości, ale dla takiej starej lamy jak ja to wszystko dosyć trudne i czasochłonne, a przez to odstręczajace. To w ogóle cud, że jakoś okiełznałem winuae, a dwa razy byłem bliski rzucenia tego w cholerę. gry to mój żywioł, ale nigdy nie wyszedłem daleko poza etap "insert disk 2"
Ja gram na "Amidze" (czytaj emulatorze, bo rodzice oddali z 6 lat temu Amigę koledze na urodziny, czego im do dziś wybaczyć nie mogę ) zwykle raz w tygodniu, bo oprócz tego muszę się uczyć, robię też strony internetowe i różne grafiki, więc to trochę czasu też zajmuje, ale jak znajdę chwilę czasu to sobie popykam z godzinkę na WinUae.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
ja zamierzam katowac przejsc do konca te gry ktorych nie skonczylem za mlodu gdy mialem a600.ostanio ukonczylem first samuraia.teraz atakuje SWIV i ABTA przydalo by sie.na a600 sie wieszal pod koniec.na cd nie ma tego problemu.relaksacyjnie to przechodze another world i risky woods.
w dune2 sie zagrywalem kiedys.
teraz po starcrafcie na pc nie mogl bym zagrac w "matke" rtsow na amidze.
czy w dune 2 jest mozliwosc zaznaczenia przez przytrzymanie klawisza myszy kilkunastu jednostek?z tego co pamietam to nie ma.chyba?
nie wytrzymal bym tego pojedynczego klikania teraz.wtedy mialem frajde oprocz ostanich misji.uff
Z powodu, takie jednej gry PC-towej, nie mam czasu na żadną inną. Amiga schowana, jak widać , nie mam miejsca gdzie ją postawić na stałe, a emulator nie daje tego samego odczucia w graniu.