Widzisz ikone która trzyma dyskietkę?
To oznacza kickstart 1.3 - po 2.0 była już animacja wkładanej dyskietki.
Do partycji Deathmieszko potrzebujesz kicka 3.0 lub 3.1
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Witam. Pobrałem Workbencha razem z innym softem-ta partycja z Workbenchem. Emuluje wszystko ustawiam jak trzeba. Klikam Ok i widze
przez cały czas dłoń która trzyma dyskietkę-i nic. Gdzie są ikony i te wszystkie programy. Jak mam włączyć ten system
Tak jak napisał Slesz (heh jakim cudem odpowiedź jest wyżej niż pytanie ?), musisz mieć kick 3.0 bądź 3.1, a jeśli widzisz rękę (a nie animację wkładania dyskietki), oznacza że masz kick <=1.3. Prócz tego sprawdź czy na zakładce hardrives, podaną masz dobrą ściężkę do hdfa.
Czyli nadal coś jest nie tak. Sprawdź tak jak mówiłem czy na zakładce harddrives widzisz hdf z emulowanym workbenchem (ustawiony jako dh0), a także czy w żadnej z wirtualnych stacji nie jest zmountowana dyskietka (adf).
O ile pamiętam partycja mieszka jest w pliku hdf, a Ty wskazujesz ścieżkę dostępu do folderu. Zamiast w 'add directory', kliknij w 'add hardfile'.
@Arekis - jaki wpływ na bootowanie systemu mają ustawienia gfx oraz z3 fast ? Proszę Cię człowieku jak nie masz nic sensownego do dodania, nie zabieraj głosu.
Jednak nie miałem racji - jest to folder-partycja, także ustawione masz raczej dobrze. Zaraz spróbuję odpalić tą partycję bo coś mi tu 'śmierdzi'
--edit--
U mnie bootuje się nawet bez zbytniego grzebania w konfigu. Zaznacz na zakładce 'misc' opcję 'on screen LED's' i zobacz czy 'dysk' w ogóle pracuje (niebieska dioda hd).
. . . na chwilę powiadasz. . .,a onna powinna ciągle mrugać. Której wersji emulatora używasz ? Mogę przygotować packa z względnymi ścieżkami, którego będziesz mógł odpalić po rozpakowaniu gdziekolwiek.
używam 1.2.0. Dzięki za pomaganie mi. Miałem amige A500 i jest zepsuta a chce tylko cofnąc się do tamtych czasów i powspominać-bo amiga jest the best. Ta dioda zapala się tylko na moment. I ciągle widze konsole. Co to może być ? ?