Jak symulować twardy dysk ?

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Gość

Jak symulować twardy dysk ?

Post autor: Gość »

Chciałbym wiedzieć jak to zrobić.

Dopuki grywam w dyskietkowe nie ma problemu ale chciałbym zagrać np. w Another Worl i bęc .przechodzę dalej i prosi o drugi dysk a WinUae nie chce go ładować

Jest tak z kilkoma grami a myslę że problemik rozwiazał by dysk HDD.

A jak sprawa wygląda przy A500 ?
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Symulować to orgazm można ;) A dysk co najwyżej emulować. Było już kilka tematów o tym. Nie troluj tylko rusz dupe (a raczej kursor myszy :P ) do searcha.
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

Uzywaj tylko DF0:
Gość

Post autor: Gość »

No dobra emulować :lol:

Ruszyłem dupsko i przejrzałem 231 wyników i też lipa.

Wiekszość odnosi sie do realnych podpinanych dysków HDD.

A ja mam format plików na PC NTFS i chciałbym strzworzyć z niego HDD i nie wiem jak to zrobić
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Gdybyś trochę pogrzebał to na pewno byś znalazł.no ale nie będę taki niedobry :P. Zakładka 'hard drives' - add directory, bądź add hardfile.
W tym pierwszym przypadku wskazujesz folder który będzie twoim wirtualnym dyskiem (choć nie wiem czy w przypadku ntfs nie będzie problemów), w drugim natomiast tworzysz plikopartycję (w polu size wpisz rozmiar jaki Cię interesuje, i kliknij create). Teraz możesz zainstalować os. Możesz także użyć gotowej plikopartycji z zainstalowanym wb oraz masą softu (do pobrania ze strony), bądź wypróbować jeden z innych stworzonych na potrzeby emulacji, systemów (amigaSYS, AiAB - odsyłam do google).
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
ODPOWIEDZ