Witam,
poniewaz to 1 post pozdrawiam wszystkich forumiakow.
W czym rzecz??
O emulacji Amigi nie mam pojecia. Sciagnalem progsa, kickstart i skonfigurowalem wedlug zalecen zamieszczonych na stronce http://www.gasiu.end.pl/
Czesc gier nie chce mi dzialac. Owszem laduja sie ale gdzies jest krzak. Jakis error albo nic sie nie dzieje. (np Superfrog zessany z tej strony)
Po drugie jak ustawic program zeby gry ladowaly sie maksymalnie szybko ale predkosc gier pozostala niezmienna. Czy mozna zaladowac gry poprzez folder a nie ladowac oddzielne pliki do dyskietek?
Jak ustawic obraz na full-screen. Tzn. mam full ale gra wyswietla sie w rozdzielczosci 800x600 a reszta to czarne tlo.
Mam nadzieje ,ze znajde tu pomocna dlon
pozdro
Konfiguracja WinUAE
Moderator: GTW
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
Re: Konfiguracja WinUAE
Jesli odpalasz gierki dyskietkowe to plik .adf odpowiada dyskietce i nie da sie tego zmienic.Q pisze: Czy mozna zaladowac gry poprzez folder a nie ladowac oddzielne pliki do dyskietek?
Jesli chcesz odpalac gierki z folderu to gierke nalezy zainstalowac na emulowanym HDD.
Nie z kazdą gierke dyskietkowa da sie tak zrobic.
-
Re: Konfiguracja WinUAE
Polecam dokladnie zapoznac sie z zawartoscia strony emulacja.netQ pisze:O emulacji Amigi nie mam pojecia. Sciagnalem progsa, kickstart i skonfigurowalem wedlug zalecen zamieszczonych na stronce
a w szczegolnosci z forum, gdzie pisalismy juz o podstawach emulacji

Polecam tez poczytac FAQ, a w razie problemow z odpaleniem konkretnej
gry sprawdz na jakich ustawieniach nalezy ją uruchomic. Informacje masz
na stronie: http://www.back2roots.org/Games gdzie wszystko jest napisane.
Pokombinuj z ustawieniami obrazuJak ustawic obraz na full-screen. Tzn. mam full ale gra wyswietla sie w rozdzielczosci 800x600 a reszta to czarne tlo.

i upewnij sie czy wartosci 640 i 480 są rowniez w "Windowed", dodatkowo
ustaw sobie "Full Screen", "Correct aspect ratio", "Line mode" na "doubled"
i włącz obie opcje w "Centering". Powinno pomóc. Przynamniej mi te
ustawienia pasuja do grania

Pozdrawiam: olesio
"Cel uświęca środki"
"Cel uświęca środki"