Mam WB 2.05 Extras 2.05 i Fonts 2.05 orginalne i extras oraz fonts naprawiłem przegrywając bo nie działały ale WB przegrywam i dalej kicha na dyskietce kilka rzeczy się nie włącza write protected i mam pytanie da się coś
z tym zrobić
ps. Amigafan jak byś coś tu pisał to nie dawaj mi kazania że złodziej jestem i że kradnę ponieważ mam orginały
Znaczy jak sie nie wlacza ochrona przred zapisem? Fizycznie uszkodzony "dzyndzelek" do zaslepiania dziurki, czy uszkodzona stacja? Spotkalem sie z uszkodzona (zabrudzona konkretniej) stacje, ktora ignorowala ochrone przed zapisem. Ale to ma sie nijak do dyskietek. Normalnie legalnie mozesz sobie pobrac z internetu workbencha w takiej wersji, w jakiej masz ROM, nagrac na dyskietki i go uzywac.
A skąd, podasz linka
Na tym czarnym w dyskietce w jednym miejscu są rysy i to dlatego, jak kopiuję w X-Copy to jest 5 szóstek a jak są szóstki to kicha powinny być same zera
Podaj linka
Roszak pisze:
Na tym czarnym w dyskietce w jednym miejscu są rysy i to dlatego, jak kopiuję w X-Copy to jest 5 szóstek a jak są szóstki to kicha powinny być same zera
Mozna to zrobic jeszcze inaczej.
Jesli uszkodzonych jest tylko kilka plików, to mozna pozostale przegrac do RAM: lub na dysk.
Przygotowac sformatowaną dyskietke na która przegrac odzyskane pliki.
Nalezy tez nagrac bootblock FFS aby mozna bylo z takiej dyskietki wystartowac kompa.
W google są tylko jakieś tempe programy ani śladu workbencha a w BearShare jak wpisałem np. workbench 2.1 to coś takiego mi się pokazało
workbench 2.1 share acelerator a jak wpisałem amigaOS2.1 to pokazało się coś takiego amigaOS2.1share acelerator i to są jakieś programy