Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.
Cheaty z hol.albime do Domana działały wszystkie więc pomyślałem że do Franko też powinny działać, niestety u mnie nie działały na kickstarcie 3.1 (myślałem ze może na konfigach na słabsze amigi niema tych kodów), ale żaden z tych nieznanych kodów nie działał Czy komuś z was te kody działały bądź sprawdzał i również nie działały? Zdaje mi sie że hol ma skądś błędne info albo te kody sie inaczej wpisuje.
DOMAN, CENT i DRZE napewno dzialaja ale o reszcie tez pierwsze slysze.
"IT doesn´t born yet, because when IT born, it will be end of all what we know. IT is God, IT is Devil, IT is Unborn. It isn´t here yet, but seas become dry, newborns dying and land is controled by wave of hysteria and madness."
Ja pamiętam że działał mi jeszcze na pewno SKIP, który powodował on że po trzech
przeciwnikach pojawiał się boss. A inne kody poza tymi do leveli to nie pamiętam.
olesio pisze:Ja pamiętam że działał mi jeszcze na pewno SKIP, który powodował on że po trzech
przeciwnikach pojawiał się boss. A inne kody poza tymi do leveli to nie pamiętam.
Na jakim konfigu grałeś? I w którym miejscu to wpisałeś? Też w menu jak pozostałe?
EDIT:
Faktycznie kod SKIP działa, zaraz sprawdzę inne. Sprawdziłem MORAL, pokonuje bossów i nic nowego sie nie dzieje.
Ja próbowałem pod WinUAE 1.0 na konfiguracji: CPU 68040, Chipset AGA, Kickstart 3.1, Ram: Chip 2 MB,
Slow 1MB, FAST 8MB, partycja z Workbench 3.1 oraz Hd-Games z grami podmontowane jako katalog.
Odpalałem wersję działającą z twardego dysku i kod SKIP nie działał mi za pierwszym razem, czasami pomaga
wpisanie kodu plus trzymanie lewego przycisku myszy podczas wpisywania. A kod MORAL nie wiem czy działa.
Może on jest tylko na Klocka, chociaż z opisu wynika że raczej jest dla wszystkich bossów. Tylko że często jest tak że Klocek
wychodzi poza ekran i nie wraca, więc nie można go pokonać albo pokonany gada poza ekranem zanim usiądzie przy barierce.
Wczoraj pytałem Sławka Mrozka o reszte kodów i powiedział mi ze byly jeszcze jakies dzialajace kody ale dokladnie nie pamieta jakie, mowil ze bylo cos na brutalnosc i bodajrze na szybka walke z bossem Pozdrawiam
"Na górze stojącej dumnie wśród innych zaśnieżonych gór, niczym w krainie wyśnionej przez elfa. W demonicznych pląsach wiatru, samotnie stał pazur szatana co Ardana zamkiem się zwał."
Według informacji jakich udzielił mi programista franka(Tomasz Tomaszek):
Teraz sobie przypomniałem - kod "moral" nie działa ponieważ w ostatniej chwili podmieniliśmy wersję do powielania - właśnie ustawiając parametr "moral" na stałe. Przejrzałem kod źródłowy i faktycznie tak było. Mirage przed wydaniem widziało wersję, gdzie kod powodował sikanie - a normalnie Franko odchodził. Celowo oszukaliśmy tu dystrybutora - dla nas był to fajny gadget.
A nie wiesz kiedy wywiad z Tomaszem ukaże się na ppa.pl? Bo ja pisałem do Tomka
na naszą klasę i odpowiedział mi że wywiad lezy w mp3 u niego na dysku, ale na móją
wiadomość odpowiedział po kilku dniach, więc pewnie jest bardzo zapracowany i na ów
wywiad trzeba będzie chyba niestety jeszcze długo poczekać, tylko nie wiadomo ile ;-/