Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.
Stara gra z 1990 roku na Amigę cały czas jest bardzo miodna (emulator WinUAE rulez), choć ma równe 18 lat. Mam kilka pytań:
1. Pamiętam ze starych opisów (chyba w papierowym "Computer Studio"?), że gra powstała na postawie jakiejś gry planszowej. Kto był jej wydawcą? Też Gibson Games? Jak ta planszówka wyglądała? Widział ją ktoś?
2. Czy w muzeum na zamku w Colditz (miejscowość za Lipskiem, jest coś takiego naprawdę) coś jest o ucieczkach, udanych itd. ? Był tam ktoś? Jak to muzeum wygląda? Czy byli tam więzieni polscy żołnierze, w tym gen. Bór-Komorowski?
3. Odnośnie kodów. Działają w końcu jakieś? (te stare nie działają) Chciałem absolutnie wszystkie zakamarki zamku szybciej obejrzeć
1. nie jestem pewien ale jesli gra jest na ich licencji to raczej wydawca jest gibson games.
2. mysle ze w samym muzeum jest duzo z jego historii, na 90% jest lista wiezniow i informacja o tych ktorzy uciekli - jak to w wiekszosci muzeow tego typu bywa
3. nie wiem nic :/
btw super gra szkoda ze sejwa nie ma ale na winuae na szczescie jest - ile sie naplakalem w mlodosci