Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.
Zdaje się, że w takim przypadku nie ma możliwości zmiany konfiguracji (niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę). Możesz przynajmniej sprawdzić czy na wcześniejszych trasach nie będzie problemu.
We wcześniejszych nie miałem problemu na tych moich ustawieniach, dopiero po przejechaniu tak ze 4 krajów (12 wyścigów) zaczęły się pojawiać linie na drodze, teraz została mi kanada, usa no i brazylia w której jedziemy pierwszy wyścig - podczas wyścigu na drodze są pasy, po zakończeniu nie można zobaczyć punktacji ani dowiedzieć się co z samochodem ponieważ ekran się tak zachowuje (choć jak się klika cały czas, to następny wyścig można przejechać).
Moim zdaniem to wina dyskietek. Zapewne używasz tych ściągniętych z emulacja.net. Kiedyś miałem podobny problem. Może poszukaj innych dyskietek. Zdaje się, że któraś z wersji na planetemu.net jest dobra. Teraz już nie pamiętam, która to.
@lukasamd: a ja Tobie polecam zagrać w wersję działająca pod kontrolą pakietu JST i
ładowaną z plikopartycji hdf czyli jakby z twardego dysku. Ładuje sie szybciej, a także
jest umieszczona na http://www.back2roots.org/Games/Files/J ... XJ220%2C4/
a więc chyba przetestowana. Tylko niestety Twoje już zapisane savestate nie będą na
tej wersji działać oczywiście. Musisz grać od nowa. A gotową do uruchomienia wersję
z twardego dysku masz na: http://www.speedyshare.com/254180285.html - jak już ją
ściągniesz to wypakuj plik do katalogu z WinUAE, a następnie uruchom emulator i na
zakładce "Configurations" załaduj konfigurację jaguar_hd. To grania bez bugów zyczę.
olesio pisze:Tylko niestety Twoje już zapisane savestate nie będą na
tej wersji działać oczywiście.
SaveState z WinUAE nie, ale w grze można przecież robić swój własny.
Nie pamiętam teraz czy na osobnej dyskietce (chyba tak) czy na którejś z gry bo sam jadę na WHDLoad, ale to chyba tylko potem kwestia podmiany obrazu dyskietki.
A faktycznie, trzeba dka tej wersji JST utworzyć chyba Custom Disk w zakładce
"Disk Drives" i na niego zapisywać, w wersji WhdLoad o ile wszystko jest zgodne
z plikiem Readme to save zapisuja sie do pliku Disk.3 na twardym dysku, ale informacje
o tym jak odpalic wersje WhdLoad podeslalem lukasamd jako prywatną wiadomość