Budowa systemu OS 3.2

Dyskusje i pytania na temat oprogramowania amigowego.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pyzio

Budowa systemu OS 3.2

Post autor: Pyzio »

Witam
Pewnie jest sporo filmów i opisów jak zbudować system OS 3.2 z programami,internetem itd.
Tutaj porosil bym Was o pomoc,programy jakich potrzebuję,jak jest z kompatybilnością? Czy internet będzie działał z wifi karty pistorm? Proszę o pomoc bo mój czas na Amige to zaledwie chwilą rano w wolne dni kiedy córka jeszcze spi. Najbardziej mi znany OS to 3.9,sporo już zapomniałem albo inaczej,bardzo mało już pamiętam. Workbench 3.1 miałem ale taki bardzo surowy i podstawowy.
Chcę używać systemu do zabawy.Z pakietem whdload dam radę,gorzej z warp3D,chyba tak to się nazywało. Chodzi o uruchomienie gier 3D na konfiguracji A 1200 z kartą Pistorm. Później wrócę do OS 4.0,pytanie czy jest sens? Ten system też mam,kupiłem kilka lat temu. Morpch OS na Amige klasyczną,bardzo mi się podobał,jest sens instalować? Konfiguracja A 1200 PPC.
OS 3.2 już mam. Zaskoczyło mnie ze na belce u góry w OS 3.2 jest aktualna Data. W tym systemie,na tej karcie nie dogrywalem żadnych plików i nie dodawałem wpisu do s-s,co musiałem zrobić w Caffeine abym miał aktualny czas.
Przypimniało mi się że używałem czegoś takiego jak "nocli" aby nie było klikania stacji przy odpalenia OS z HD,SD?
Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 gru 2024, o 08:43 przez Pyzio, łącznie zmieniany 2 razy.
Apollo jak nie było tak nie ma
ODPOWIEDZ