Witam
Myślę aby zrobić joystick do CD32. Coś wspominałem w innym wątku,myślę że będzie większy porządek na forum jeśli założę nowy temat. Znalazłem płytkę,kupiłem podzespoły Sanwy,kabel. Planuję zrobić joystick działajacy z grami CD32 https://www.ebay.co.uk/itm/116232541997?itmmeta=01JJW2J1JZHZF9AKXKFJJZVS04&hash=item1b0fffd72d:g:T7sAAOSwItlmfo4q
Wczoraj przyszły kable. Płytka idzie z Anglii a podzespoły Sanwy z Chin. Plexi pewnie bedzie w poniedziałek a podzespoły elektryczne kupię na miejscu,może na wolumenie. Naitrudniejsza chyba będzie obudowa z plexi,jak w ogóle się uda. Ciągle chodzi mi po głowie zrobienie joysticka kompatybilnego z CD32 i 3 fire z Amigi. Nie pamiętam jak to było z działaniem pada CD32 na Amidze. W latach 90 miałem Amige CD32 i Amigę 500. Krążyły wtedy informacje,nie wiem czy pochodziły z czasopism czy od kolegów o możliwości podłączenia A500 i CD32. Na celu miało to uruchamianie gier dyskieykowych na AGA.
Dziś kurierzy dostarczyli ostatni potrzebny element do zbudowania joysticka do CD32. Na miejscu w sklepie elektronicznym lub na giełdzie wolumen kupię potrzebne elementy do wlutowania w płytkę
Obudowa bedzie z plexi 10mm.
Obudowa bedzie z plexi 10mm. Dzis wyginałem boli plexi. Lutowałem kabelki joysticka,przycisków i przewodu DB9. Niestety coś jest nie tak bo w joysticku działają tylko kierunki,L2,R2 jako dodatkowy skok i ruch do dołu. Kabelki lutowałem według opisu wiec raczej jest dobrze,myślę że mogą być nieodpowiednio dobrane podzespoły elektroniczne.