PSX

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

Awatar użytkownika
Łysy0800

Post autor: Łysy0800 »

Tank Ju! :wink:
A jakie masz ustawienia??
Awatar użytkownika
akuhedr

Post autor: akuhedr »

BadMojo pisze:Działa, trzeba tylko zaaplikować odpowiedni patch. Mimo wszystko nie polecam - tragiczna grafika (taka jak na psx), mało możliwości konfiguracji.
0_o
jak dla mnie to Virtual Game Station oraz piracko-darmowy odpowiednik emurayden w imie szybkości emulacji oraz największej z możliwych kompatybilności, nie emuluje "upiększaczy" grafiki - przez co gry są praktycznie "gołe"
dlatego stwierdzenie że grafika wyświetlana przez vgs jest "taka jak na psx" jest błedne - jest zdecydowanie gorsza ale w zamian otrzymujemy program którego obsługa jest identyczna z tą psx'a - czyli wkładasz płyte i grasz
vgs oczywiście działa pod windą xp

epsxe - więcej czasu spędziłem konfigurując ten emulator niż grając :/ najgorsze jest to że nie ma jakiegoś sensowengo (przynajmniej w czasach kiedy sie nim bawiłem nie było tego) zapisu konfiguracji - tak jak np dzieje sie to w winUAE - przez to kiedy np jednego dnia chcesz pograć w SFA3, HM, SB i FF8 to trzeba się nieźle namachać żeby za kazdym razem zmieniać parametry

psx rządzi :twisted: trudno znależć równie przełomową platformę
If you live with apes man, it's hard to be clean
Awatar użytkownika
Łysy0800

Z konfem masz rację, nie mogę rozgryźć dla SoulBlade'a, że by intro trybiło i nie wywaloło przy wyborze !Sophitii! (to chyba zła wersja Sophii).
Awatar użytkownika
akuhedr

rózni się tylko ubraniem
sophitia standardowa
sophitia! w spódniczce a u góry obcisły top
sophitia!! w stroju kąpielowym

żeby je odblokować trzeba pobawić się zakończeniami o ile pamietam
3 wersje bardzo słabej i nielubianej (przynajmniej dla mnie :p) postaci ale warto je mieć chociażby po to żeby zdobyć myong'a :] :twisted: a ten pan wymiata

cheerio

a tak przy okazji - Piotr dlaczego nie lubisz psx'a ? ogólnie nie trawisz konsol czy o co chodzi?
Awatar użytkownika
Łysy0800

A co trza jeszcze zrobić żeby mieć tego brodacza? Grasz w soul na jakimś emulatorze??
Awatar użytkownika
akuhedr

niestety nie gram na emulatorze bo na klawiaturze to marna zabawa

tak przy okazji - grasz z obrazu płyty czy wypaliłeś? jak wypaliłeś to moze spróbuj zagrac z obrazu?

w każdym bądź razie żeby zdobyć ostatnią postać trzeba skonczyc edge master mode wszystkimi postaciami (w przypadku sophitii!! chyba także ... juz pamieć nie ta :roll: ), oczywiście arcade mode także, potem trzeba skonczyc gre (arcade mode) hwangiem a potem ... (jak nazywała się panienka z włócznią? -_-' ) i wybrać panienką drugie zakonczenie - z tego co pamietam uniknie ona ciosu ojca - drugie zakonczenie wybieralo sie chyba wciskajac "góra" "dół" w czasie gdy czarna ramka zniknie

wtedy mozna wybrać "brodacza" - oczywiscie tylko w trybie arcade (gdyby dać mu lepszą bron typ byłby nie do załatwienia ;) )

oczywiscie moglem cos przekrecic - najwazniejsze jest to ze trzeba skonczyc arcade mode hwangiem i panienka i pobawic sie roznymi zakonczeniami

nie wiem tez czy przypadkiem poziom trudnosci nie musi byc ustawiony na najwyzszy :-k

sie rozpisałem się -_-' co ja poradze na to że dla mnie SB to najlepsza bijatyka wszechczasów :]

cheerio
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Post autor: Bebokus pospolitus »

Nie lepiej by było kupić orginalną konsolę(kosztuje teraz grosze)?Na blasiu to nie to samo.To jak....??Hmm....Sztuczna kobieta hi hi,wiadomo taka z krwi i kości jest lepsza :twisted:
Awatar użytkownika
akuhedr

Bebokus pospolitus pisze:(kosztuje teraz grosze)
grosz groszowi nie równy
dla mnie grosz to np 10 groszy
ale już 10 zł to poważna kasa :roll:
Awatar użytkownika
Łysy0800

He, dla mnie podobnie, tak to jest na studenckim wikcie...
Nawet na Pegasusa nie mógłbym sobie pozwolić...
Mam pytanie-napiszcie, jak konfigurujecie grafe na ePSXe i kto gra w SB??
Awatar użytkownika
akuhedr

z ustawieniami ci nie pomogę niestety ale mogę podzielić się "ciekawostką" 0_o dotyczącą epsxe
emulator ten umożliwia gre przez internet w praktycznie każdą gre która ma opcję multiplayer - warunkiem jest posiadanie tej samej kopii gry, dobrze skonfigurowany epsxe i szybkie łacze
trzeba pogooglować żeby znależć więcej info

próbowałem grać tak w iss pro evo II ale niestety ISDNx2 to za mało :x

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Łysy0800

Heh, tak, jest Krailera Client, ale ja i tak nie mam neta..
A Ty Bad Mojo jak ustawiasz?
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

opisywałem już wcześniej ;]
BadMojo pisze:Fanatycy...Nie ma lepszego emulatora niż ePsxe w wersji 1.60 po dobrym skonfigurowaniu (polecam pluginy 'Pete's open gl 2.25', dzwiek standardowo 'epsx CPU core' cdtom też standardowo 'epsxe CDR aspi core') działa idealnie i gry wyglądają świetnie. U mnie hula na pIII 800 i gf2mx64.
Mała errata:
Jeśli konfigurację kompa masz podobną do mojej (bądź nie wiele lepszą), użyj Pete's OpenGL 1.75. Przy konfiguracji wystarczy kliknąć 'nice', a w texture quality ustawiamy 'standard + smoothed sprites' (można spróbować extended + smoothed sprites'). Akuhedr - co do kompatybilności - na dziesiątki odpalanych gier, nie udało się uruchomić może dwóch (a ustawienń dla poszczególnych gier wcale nie trzeba zmieniać...co najwyżej trza ustawić poprawki ale można to zrobić zawczasu, gdyż na działanie innych gier nie wpływają) :P.
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
akuhedr

BadMojo pisze:Akuhedr - co do kompatybilności - na dziesiątki odpalanych gier, nie udało się uruchomić może dwóch
na dziesiątki odpalanych gier na vgs nie odpaliłem... jednej :] - na epsxe także nie dało się jej odpalić
w przypadku epsxe spotykały mnie niespodzianki typu - niewidoczny booster w ff8, przekłamane tekstury w harvest moon, 10 fps'ów w bloody roar 2 na najniższych możliwych detalach 0_o - to samo z nightmare creatures 2, źle wyświetlane intro w soul blade bla ple bla ple ple
BadMojo pisze:a ustawienń dla poszczególnych gier wcale nie trzeba zmieniać...co najwyżej trza ustawić poprawki ale można to zrobić zawczasu, gdyż na działanie innych gier nie wpływają
kiedy skonfigurowałem po wielu próbach epsxe tak żeby możliwie najlepiej działał z harvest moon : btn to nie było mowy żebym pograł w finala na tych samych ustawieniach, to samo z syphon filter czy bloody roar :/
o swoich przygodach z re2:dual shock ver nawet nie chce mówić :]
w każdym bądź razie nie mogę nazwać epsxe przyjaznym dla użytkownika programem - co potwierdzają chociażby rozliczne faq'i zamieszczone w necie (co gorsza wielokrotnie są sprzeczne :/ )
gdyby istniała "idealna konfiguracja" to nie było by problemu - a tak widziałem nawet że jakaś polska strona pracuje nad bazą danych - zapisują konfiguracje dla "każdej" gry z osobna :roll:
Awatar użytkownika
jw_amigowiec

Post autor: jw_amigowiec »

A slyszeliscie o Sony PSP?:)

http://www.us.playstation.com/pressreleases.aspx?id=207

Moim zdaniem to dopiero przelomowa konstrukcja zostawiajaca konkurencje daleko daleko w tyle. Minikonsolka i porazajacych mozliwosciach! :)
Awatar użytkownika
akuhedr

hm ale to stary dobry szaraczek wprowadził w życie hasło "salon gier w domu"
wcześniej próbowało neo-geo ale ceny były tak astronomiczne że mało kogo było na to stać
a tu nagle pojawia się szaraczek - gry na płytach cd - exclusive dla psx, grafika zmiatająca pecety, odejście od 2d na rzecz pełnego 3d
itd. itp.
od tego się zaczeło :-]
ODPOWIEDZ