Koszt listu poleconego ekonomicznego + koperat nie powinien przekroczyć 4zł. Oczywiście można i zwykłym, ale z doświadczenia nie polecam tego typu praktyk. Jestem na profilu pocztowym i mam praktyki na poczcie i jak widze co się dzieje ze zwykłymi listami to nie polecam nikomu ich wysyłać. Lepiej dopłacić to 2,20zł wierzcie mi. Ale to oczywiście indywidualna sprawa każdego.!Gregor! pisze:Zamierzam wlepki wysyłać listem poleconym. Koszty wysyłki to cena koperty + opłata na poczcie. Jak będę wiedział coś więcej to dam znać.
Amigowa wlepka.
Moderator: GTW
- Wirus
- Moderator
- !Gregor!
Wlepki mogę zamówić w ilościach: 500, 1000 ,1500 ,2000 ,2500...
Jeżeli komuś się ta wlepka nie podoba i chce inną to da się zrobić ale będzie musiał wziąć całe 500.
Jeżeli ktoś nie chce wlepek otrzymać listem poleconym to niema problemu mogę je wysłać inaczej.
Napisałem ,że przyjmuje zamówienie od user level 2 do uważam ,że skoro ktoś już ma na tym forum user level 2, to jest dosyć wiarygodny. Jw_amigowiec niema problemu ,przyjme od Ciebie zamówienie.
Proszę składać zamówienia na PW bo inaczej się nie połapie.
Ps. Ja na tym nic nie zarabiam więc proszę o wyrozumiałość.
Jeżeli komuś się ta wlepka nie podoba i chce inną to da się zrobić ale będzie musiał wziąć całe 500.
Jeżeli ktoś nie chce wlepek otrzymać listem poleconym to niema problemu mogę je wysłać inaczej.
Napisałem ,że przyjmuje zamówienie od user level 2 do uważam ,że skoro ktoś już ma na tym forum user level 2, to jest dosyć wiarygodny. Jw_amigowiec niema problemu ,przyjme od Ciebie zamówienie.
Proszę składać zamówienia na PW bo inaczej się nie połapie.
Ps. Ja na tym nic nie zarabiam więc proszę o wyrozumiałość.
S.E.G.A RULES 

- Wirus
- Moderator
Wiem, że to zawsze inaczej niż profesionalną drukarką, ale wydrukowałem sobie mały pakiecik moją atramentówką i jestem bardzo zadowolony z efektu.akuhedr pisze: Gregor - mógłbyś po otrzymaniu wlepki np zeskanować ją? ciekawe jak to wyjdzie w praniu![]()
Zdjęcie można zobaczyć tutaj. Zeksanowane jest tutaj, ale wygląda gorzej niż zdjęcie.
- Jedi
- Kontakt:
- Wirus
- Moderator
-
- Zbanowany
- Kontakt:
- Wirus
- Moderator
- akuhedr
Wirus pisze: Wiem, że to zawsze inaczej niż profesionalną drukarką, ale wydrukowałem sobie mały pakiecik moją atramentówką i jestem bardzo zadowolony z efektu.
dzieki wielkie :]
co do listów to wysyłałem nawet delikatne rzeczy w zwykłej kopercie (cd, dyskietki itp.) i dochodziły nietknięte - może miałem szczęście że przesyłka przez Łódź nie szła ;p

jaką? - ja bym wzial tą Wirusa i jeszcze jakaś inną chętnieamigafan pisze:Bo mnie ta wlepka się wybitnie nie podoba i chciałbym aby wydrukowano dla mnie inną
póki co w portfelu dumnie siedzi 37 groszy ale mam nadzieje niedlugo poprawić ten stan :]
cheerio
If you live with apes man, it's hard to be clean
- jw_amigowiec
- amigafan
Twoja została wybrana w głosowaniu, więc akceptuję wybór większości ale w połowie tego projektu przestał on mi się podobać.Wirus pisze:To może zaproponuj jakiś projekt, może będzie lepszy kto wie.
1) Za dużo tych napisów. Moim zdaniem wystarczyłoby same hasło Amiga bez sloganów, które do nikogo nie przemawiają.
2) Niepotrzebnie podany adres strony - jeżeli kogoś zainteresuje Amiga to wejdzie na google i mu wyjdzie tysiące stron o Amidze, a tak jak już pisałem w poprzednich postach tu można znaleźć najwyżej użytkowników A500 w porywach do nie rozbudowanej A1200 - czy taką Amigę chcecie propagować?
Dla mnie Amiga to narzędzie pracy i zabawy nie ustępujące swoimi możliwościami nowym pecetom - tu, na tej stronie potencialny zainteresowany niczego takiego się nie dowie.
3) Logo boinga - niby OK ale komu ze starych - byłych Amigowców się ono kojarzy z Amigą? Jeżeli rozstali się oni z Ami zaraz po upadku Commodore do z Amigą kojarzą jedynie "kostkę"(kropkę nad i) i charakterystyczny - napisany kursywą napis AMIGA
Co do mojego projektu to już go zaproponowałem na tym forum (jest kilka stron wcześniej) jest nawet kwadratowy tzn 1024x1024 więc po zmniejszeniu do 5x5 nic się nie zrobi jajowate.
- Wirus
- Moderator
Nie mów w imieniu całego społeczeństwa. Nie da się wszystkich zadowolić, jeden to zrozumie, drugi nie. Do kolegów z mojego osiedla przemawiają takie hasła i są świetnym uzupełnieniem całości.amigafan pisze:1) Za dużo tych napisów. Moim zdaniem wystarczyłoby same hasło Amiga bez sloganów, które do nikogo nie przemawiają.
To ja jeszcze raz wkleję to co napisałem w tamtym temacieamigafan pisze:2) Niepotrzebnie podany adres strony - jeżeli kogoś zainteresuje Amiga to wejdzie na google i mu wyjdzie tysiące stron o Amidze, a tak jak już pisałem w poprzednich postach tu można znaleźć najwyżej użytkowników A500 w porywach do nie rozbudowanej A1200 - czy taką Amigę chcecie propagować?
Wlepki są własnie między innymi po to, żeby reklamowac różne rzeczy, np. wlepki różnych składów hh itp.Wirus pisze:to nasza inicjatywa, aby taką wlepkę zrobić i zamiast napisu Created by ktoś, adres strony jest bardzo dobrą reklamą. Jeżeli ktoś umie szukać to znajdzie na tej stronie wszystko a jeżeli nie znajdzie, to znajdzie linki do konkretnych stron i pomoc na forum.
Dlaczego nie? Na forum jest kilka takich tematów, które o tym mówią, wystarczy poszukać.amigafan pisze:Dla mnie Amiga to narzędzie pracy i zabawy nie ustępujące swoimi możliwościami nowym pecetom - tu, na tej stronie potencialny zainteresowany niczego takiego się nie dowie.
Na twoim projekcie równiez jest bb a dodatkowo znaczek morphosa co sie raczej z amigą nie kojarzy tylko z pegasosem. Myślę, że zarówno twój projekt jak i mój musi mieć uzupełnienia, żeby dlaamigafan pisze:3) Logo boinga - niby OK ale komu ze starych - byłych Amigowców się ono kojarzy z Amigą? Jeżeli rozstali się oni z Ami zaraz po upadku Commodore do z Amigą kojarzą jedynie "kostkę"(kropkę nad i) i charakterystyczny - napisany kursywą napis AMIGA
Co do mojego projektu to już go zaproponowałem na tym forum (jest kilka stron wcześniej) jest nawet kwadratowy tzn 1024x1024 więc po zmniejszeniu do 5x5 nic się nie zrobi jajowate.
był czytelny i żeby było wiadomo o co chodzi.amigafan pisze:starych - byłych Amigowców (...) rozstali się oni z Ami zaraz po upadku Commodore do z Amigą kojarzą jedynie "kostkę"(kropkę nad i) i charakterystyczny - napisany kursywą napis AMIGA
- amigafan
Na moim projekcie są wszystkie znaczki, które mogą się kojarzyć z Amigą.
Począwszy od starego (obecnego na ekranie proszącym o włożenie dyskietki w systemach 2.x i 3.x) znaczka Amigowego,
poprzez opisaną wcześniej "kostkę" aż do nowego boinga.
Natomiast motylek MorphOSa wielu "zaawansowanym" użytkownikom Amigi kojarzy się z Amigą, gdyż widzą oni w tym komputerze następcę Amigi.
Taki pogląd jest np. reprezentowany na PPA, które zrzesza Amigowców poważnie zajmujących się tym komputerem a nie tylko do odpalenia starych gierek.
Nie chcę teraz polemizować czy taki pogląd jest dobry czy zły a jedynie zaznaczam, że on istnieje i dlatego zamieszczenie znaczka MorphOSa jest w tym wypadku celowe.
A na pierwszym miejscu jest symbol, który wszystkim bez wyjątku kojarzy się z Ami czyli stylizowane A obecne na kalwiaturze Amigowej.
Dla przypomnienia zamieszczam tu jeszcze raz link do mojego projektu.
Nie zrozum mnie źle Wirus- nic nie mam do Ciebie - mnie ta wlepa się nie podoba ale decyduący głos ma większość i skoro tak wybrali to OK.
Począwszy od starego (obecnego na ekranie proszącym o włożenie dyskietki w systemach 2.x i 3.x) znaczka Amigowego,
poprzez opisaną wcześniej "kostkę" aż do nowego boinga.
Natomiast motylek MorphOSa wielu "zaawansowanym" użytkownikom Amigi kojarzy się z Amigą, gdyż widzą oni w tym komputerze następcę Amigi.
Taki pogląd jest np. reprezentowany na PPA, które zrzesza Amigowców poważnie zajmujących się tym komputerem a nie tylko do odpalenia starych gierek.
Nie chcę teraz polemizować czy taki pogląd jest dobry czy zły a jedynie zaznaczam, że on istnieje i dlatego zamieszczenie znaczka MorphOSa jest w tym wypadku celowe.
A na pierwszym miejscu jest symbol, który wszystkim bez wyjątku kojarzy się z Ami czyli stylizowane A obecne na kalwiaturze Amigowej.
Dla przypomnienia zamieszczam tu jeszcze raz link do mojego projektu.
Nie zrozum mnie źle Wirus- nic nie mam do Ciebie - mnie ta wlepa się nie podoba ale decyduący głos ma większość i skoro tak wybrali to OK.
- Wirus
- Moderator
Nie ma problemu, mamy po prostu inne spojrzenie i pogląd na tą sprawę i tak powinno być.amigafan pisze:Nie zrozum mnie źle Wirus- nic nie mam do Ciebie - mnie ta wlepa się nie podoba ale decyduący głos ma większość i skoro tak wybrali to OK.
Jak ktoś mądry napisał w artykule "Co z tą polską" nie warto się kłócić o duperele, a po prostu wymienić swoje poglądy i uszanować cudze.
Peace i stawiam piffko

-
- Zbanowany
- Kontakt: