Napisy txt
Moderator: GTW
- Slesz
Napisy txt
Zastanawia mnie czy istnieje jakiś prosty sposób na dołączenie napisów do filmu. Napisy mam w pliku txt. W formacie sub lub podobnym poszłoby przy pomocy VobSub. A tak jedyny pomysł jaki mi do głowy przychodzi, to puścić film ALLPlayerem i nagrać z ekranu monitora. Długie i pracochłonne, no i stwarza jedną niedogodność. Film chcę wypalić w VCD lub DVD-Video (zależy jak się zmieści) i na odtwarzaczu nie będzie można włączyć i wyłączyć napisów.
A może da się skądś pobrać napisy w formacie sub ??
A może da się skądś pobrać napisy w formacie sub ??
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- Wirus
- Moderator
- Slesz
Wielkie dzięki chłopaki. Wypaliłem już "Mechaniczną pomarańczę" w Dvd-Video z napisami, tylko napisy jak na mój stary, 15 letni telewizor (JVC, kuna polecam, bo twardziel jakich mało, przez 15 lat non-stop niemalże chodzi, często na noc zostawiany i dopiero niedawno zaczął szwankować - gubi kanały), są za nisko (nie ma to jak zbijająca z tropu dygresja
), ale spoko, poradzę sobie, na necie jak się okazało jest fpizetju poradników dotyczących tego typu akcji. Problem będzie za jakieś 30 dni, jak mi się skończy darmówka TMPGEnc 

Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- Shoonay
- Kontakt:
Yyy, ten tego... chrrrrr... znaczy się... http://astalavista.box.sk/... yyy... chrrrrr... taramtamtam... ...patrzaj... ...yyy...Slesz pisze:Problem będzie za jakieś 30 dni, jak mi się skończy darmówka TMPGEnc
- Slesz
Wiem, astalavista to dobra stronka, ale bywa niebezpieczna szczególnie dla explorera. Kiedyś hasałem sobie tam explorerem ... żałowałem. Ale już jest spoko, dzięki, że mi przypomniałeś o tym rozwiązaniu. Dla tych, co nie wiedzą astalavista to strona katolicka traktująca o problemach dzisiejszego Kościoła w kontekście niedoboru bobrów w polskich rzekach.
Do Mechanicznej napisów nie ściągałem, film jest z płyty, ktoś mnie wyręczył w tym. Nigdy tego filmu w innej wersji nie widziałem (puszczali albo na Canal+ albo ... na Canal+
), ale ojciec zna ten film dobrze i twierdzi, że tłumaczenie jest dobre. Ja znam "nieco" angielski i nie doszukałem się jakichś "major" nieścisłości.
Jeśli odpowiednio poszukać, to można znaleźć b.dobrze zrobione napisy często będące adaptacją oryginalnych tłumaczeń. W razie czego zawsze można się pobawić w ręczne poprawki
Teraz trochę zachodu mam z Monty Python and the Holy Grail. Film miał 3 błędy nie do obejścia, trzeba było je wyciąć i to w dodatku PO nałożeniu napisów. Ofkoz udało się (chwilę to jednak zajęło). Teraz muszę skonwertować tego DivX'a do DVD-Video. Jeden film i cały dzień pracy komputera ...
A swoją drogą, ma ktoś może film przetłumaczony na polski jako "Odrażający, brudni i źli" ? Znalazłem na eMule, ale w moim przypadku mija się z celem ściąganie tego filmu (czas ok. miesiąca ściągania nie napawa optymizmem
). Film ten najchętniej kupiłbym w postaci DVD-Video (original, najlepiej 5.1) ale nie ma go nigdzie w sprzedaży ...
W związku z tym może macie jakieś ...khem... torr... tor... to jest ten ... adresy sklepów
Do Mechanicznej napisów nie ściągałem, film jest z płyty, ktoś mnie wyręczył w tym. Nigdy tego filmu w innej wersji nie widziałem (puszczali albo na Canal+ albo ... na Canal+

Jeśli odpowiednio poszukać, to można znaleźć b.dobrze zrobione napisy często będące adaptacją oryginalnych tłumaczeń. W razie czego zawsze można się pobawić w ręczne poprawki

Teraz trochę zachodu mam z Monty Python and the Holy Grail. Film miał 3 błędy nie do obejścia, trzeba było je wyciąć i to w dodatku PO nałożeniu napisów. Ofkoz udało się (chwilę to jednak zajęło). Teraz muszę skonwertować tego DivX'a do DVD-Video. Jeden film i cały dzień pracy komputera ...

A swoją drogą, ma ktoś może film przetłumaczony na polski jako "Odrażający, brudni i źli" ? Znalazłem na eMule, ale w moim przypadku mija się z celem ściąganie tego filmu (czas ok. miesiąca ściągania nie napawa optymizmem

W związku z tym może macie jakieś ...khem... torr... tor... to jest ten ... adresy sklepów

- norbi
- Moderator
- Kontakt:
- Slesz
No teraz doświadczyłem szczytu chamstwa.
Ściągnąłem programik WinAVI. Skonwertowałem DivX do DVD-Video. Nie sprawdziłem, zabrałem się za wypaling. Zacząłem przeglądać wypalony materiał. Co się okazało - na środku pojawił mi się jop twego cara napis "Buy WinAVI for only 29.95$ to get this info off" albo coś w tym guście. Niby trial miał być na 30 dni, a zaraz po ściągnięciu programiku okazało się, że jednak termin "już upłynął" (patrzcie, jak ten czas leci, ani się człowiek obejrzy). Szkoda, że musiałem się o tym dowiedzieć w ten sposób. Sfrajerowałem się, następną razą przejrzę materiał PRZED wypalingiem. Oh, stupid me

Ściągnąłem programik WinAVI. Skonwertowałem DivX do DVD-Video. Nie sprawdziłem, zabrałem się za wypaling. Zacząłem przeglądać wypalony materiał. Co się okazało - na środku pojawił mi się jop twego cara napis "Buy WinAVI for only 29.95$ to get this info off" albo coś w tym guście. Niby trial miał być na 30 dni, a zaraz po ściągnięciu programiku okazało się, że jednak termin "już upłynął" (patrzcie, jak ten czas leci, ani się człowiek obejrzy). Szkoda, że musiałem się o tym dowiedzieć w ten sposób. Sfrajerowałem się, następną razą przejrzę materiał PRZED wypalingiem. Oh, stupid me