Filmy tematem tego tematu.

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Slesz

Filmy tematem tego tematu.

Post autor: Slesz »

Postanowiłem założyć topic o filmach. Nie widziałem jeszcze takiego, więc postanowiłem założyć. A co mi tam, raz się żyje, sobie powiedziałem i postanowiłem założyć. A skoro postanowiłem założyć, to założyłem. No.

To może prosiłbym o wymienienie jakiegoś - waszym zdaniem - dobrego, ale mało znanego filmu z krótkim opisem (bez zdradzania fabuły). Ja wymienię "Dotyk zła" Orsona Wellesa. Świetny film, genialna reżyserka. Na razie mi się nie chce więcej pisać :P ale jeśli temat na temat filmów sie rozwinie to się rozwinę :P
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Equilibirum - świetny film dla wielbicieli s-f. Dla mnie lepszy niż przereklamowany matrix :). Polecam także Impostor'a - który choć raczej krytykowany, ogląda się świetnie, cały czas trzyma w napięciu. Co do opisów, pójdę na łatwizne ;) Equilibrium, Impostor.
AXE Capoeira!
Ash

Post autor: Ash »

Slesz, a oglądałeś Obywatela Kane'a? Jeśli nie, to zrób czym prędzej:) Albo Macbetha, też w reżyserii Wellesa. Poza tym, jeśli lubisz kino noir, to po prostu musisz znać Sokoła Maltańskiego.
Z ambitnych s-f to warto zapoznać się z filmem "Plan 9 z kosmosu" (nie wiem, czy film jest ambitny, ale reżyser na pewno był), który zdobył tytuł najgorszego filmu wszechczasów:)
Z horrorów polecam przede wszystkim niemy film "Gabinet doktora Caligari" i "Nosferatu", no i oczywiście produkcje Universalu z lat 30 i 40.
Awatar użytkownika
Slesz

Obywatela Kane'a nie widziałem. Tak, tak, biblia filmografii, film uznany za najlepszy film ubiegłego stulecia (a pochodzi z jego pierwszej połowy chyba), a ja go po prostu nie widziałem. To moja największa filmowa bolączka. No, może jeszcze Rejs (też nie widziałem).

Polecam film "Życie jest piękne" Roberto Benigniego (z 2000 roku). Naprawdę chce się żyć po jego obejrzeniu. Gdy mam smutny nastrój, przypominam sobie ten film i humor już mi tak nie ciąży.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Post autor: Bebokus pospolitus »

Ja zapodam coś z klasyki:Powrót żywych trupów,Dzień zywych trupów,Poranek żywych trupów,do tego dołożę Teksańska masakre pilą mechaniczną, i Krwawą siekiere 5(nie wiem czy jest taki film :D ).
Enjoyed :P
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Zapomniales o Nocy zywych trupow :mrgreen:
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

No fakt :twisted: Jeszce dorzucę Zombie 2 i Zombie flesh eaters :D
Piotr Bober
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: Piotr Bober »

HORRORY I MORDOBICIE THE BEST!!!!
HORROR-TEKSAŃSKA MASAKRA PIŁĄ MOTOROWĄ,ZŁY SKRĘT.
MORDOBICIE-BLOD SPORT,ROCKY 4,MK,MK2,
Na wakacjach i zbanowaniu hura :P
Awatar użytkownika
Slesz

Jak dla mnie skandal z tym Rockym. Piszę o jedynce. Obsypany oscarami, a przecież konkurował z nim "Wściekły byk" Scorcese ...
Awatar użytkownika
Blod
Administrator

Post autor: Blod »

Piotr Bober pisze:... BLOD SPORT ...
Jaki sport ?
|||||||||||||||||>--- [90%]
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

He he :P

Coś jeszcze dla fanów nieruchawych osobników :D :Powrót żywych trupów 2 i 3 oraz Zakopani żywcem i misto zywych trupów :D .No dobra dość jaj :P .Polecam Pluton i Stalingrad,dzisiejsze szeregowce rajany :D to kalki starych filmów,a holywoodcy aktorzy jakoś obrali sobie za cel zagranie w filmie wojennym.Jakaś nowa moda czy jak??
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

Blod pisze:
Piotr Bober pisze:... BLOD SPORT ...
Jaki sport ?
:lol: Nie przejmuj się Blod, Piotr widać nie zna dobrze angielskiego :P .
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Awatar użytkownika
Slesz

Był kiedyś taki film, tytuł mi wyleciał z pamięci. Jack Lemmon (chyba tak się on nazywa, ostatnio wylatują mi słowa z pamięci ... starość nie radość, ale od tego mamy osobny topic ;) ) grał w nim nowego alfonsa, który specjalnie przebierał sie za klienta swojej prostytutki, żeby być jej jedynym. W ten sposób płacił sam sobie, sytuacja zacżęła sie oczywiście gmatwać i rozkręcać (nie będę zdradzał fabuły). Był to stary film, lata 50 / 60 XX wieku ;)
Pamieta ktoś może tytuł tego filmu ?
Ash

Post autor: Ash »

Ja Jacka Lemmona widziałem tylko w "Pół żartem pół serio" (nawiasem mówiąc fajna komedia, polecam), ale najprościej będzie, jak wejdziesz na jakiś filmowy portal i poszukasz w jego dorobku filmowym.
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
ODPOWIEDZ