Settlers

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Nie bijcie mnie , ale kilka gierek pctowych w owych czasach było :]
Np Car & Driver fajna jazda , potrafiłem przy tym spędzić duuuużo godzin pobijająć rekordy na dragu :]
No i różne gry typu XXX np Vida X , Teresa PC :D
Vodalian

Post autor: Vodalian »

Zeby nie zakladac nowego tematu tu zadam pytanko :P
Czy wiecie jak mozna na Winuae(0821r4) uruchomic settlersow na 2 graczy ? Tzn jak uruchomic to wiem ;] ale co zrobic zeby ten drugi gracz mogl sie poruszac, bo czy ustawie na joya czy na klawiature to nie da rady sie ruszyc. Wiecie jak to ustawic ?
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Kurcze, na Amidze potrzebne były dwie myszki, jedna pod portem joya, druga normalnie (albo na odwrót ;) )
Może spróbuj pograć przez kailera (czy jak to sie tam zwie)
Co do ustawień w WinUAE, to nie wiem, czy to możliwe na jednym kompie.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Jest możliwe (chyba) bo mozna jedną optyczną drugą pod PS/2
Vodalian

Post autor: Vodalian »

no na Amidze to wszystko bylo prostsze :P Jak ja zaluje ze sprzedalem ten wspanialy komputerek :) Na PC tez sie dalo jeszcze grac we 2, jeden na myszcze a drugi na joy ale pod windowsem sa problemy z zapisywaniem. Jeszcze poczekam... moze ktos rozwiaze moj problem :P
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Post autor: Shoonay »

Wystarczą dwie dowolne, lecz obsługujące różne łącza myszki.
No wiesz, jedną instalujesz na COM/PS2/USB a drugą na inne łącze niż tamto ;)... i już!
Awatar użytkownika
Świerk

Post autor: Świerk »

Ash pisze:Status Abandonware oznacza, że dany program nie jest już objęty prawami autorskimi i nikt za kopiowanie nie będzie cię ścigał (ale nie wiem co by się stało, gdybyś czerpał z tego zyski).
Abandon (ang) - porzucić:)
wcale nie ma zadnego prawa o tym ze np. po 10 latach oprogramowanie mozna legalnie kopiowac! (hehe windows 95 za free)
to prawo wymyslili sobie piraci :mrgreen: (piraci rulez!) a status abandonware gra nie zyskuje tylko piraci tak mowia gdy firma zrzeka sie praw do niej lub juz nie istnieje a oprogramowania sie nigdzie nie sprzedaje...
.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
.::: kupię Panasonic 3DO lub Atari Jaguar CD :!: :::.
...::: http://swrk.vgh.pl/ :::...
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Slowem Abandonware tez nie jest do konca legalny.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Arachnid

Post autor: Arachnid »

Prawnie tez gierki powoli zaczna zchodzic do statusu dla kazdego. Tylko ze niestety nie po 10 a po 30 latach. Czyli gdzies teraz juz nie bedzie prawa wlasnosci do ponga :P
A za jakies 10 lat dojdziemy do czasow atari. :P
Awatar użytkownika
akuhedr

Post autor: akuhedr »

kiedy ostatnio sie interesowałem gierkami do prawo do ponga wykupiła firma Atari (wydali odświeżoną wersje ponga na psx'a)
a status abondonware zyskuje gra ktorą przestano się interesować - czyli nikt nie wykupił do niej praw, nikt jej nie wydaje itd.

... chyba :roll:
If you live with apes man, it's hard to be clean
ODPOWIEDZ