Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.
Nie bijcie mnie , ale kilka gierek pctowych w owych czasach było :]
Np Car & Driver fajna jazda , potrafiłem przy tym spędzić duuuużo godzin pobijająć rekordy na dragu :]
No i różne gry typu XXX np Vida X , Teresa PC
Zeby nie zakladac nowego tematu tu zadam pytanko
Czy wiecie jak mozna na Winuae(0821r4) uruchomic settlersow na 2 graczy ? Tzn jak uruchomic to wiem ;] ale co zrobic zeby ten drugi gracz mogl sie poruszac, bo czy ustawie na joya czy na klawiature to nie da rady sie ruszyc. Wiecie jak to ustawic ?
Kurcze, na Amidze potrzebne były dwie myszki, jedna pod portem joya, druga normalnie (albo na odwrót )
Może spróbuj pograć przez kailera (czy jak to sie tam zwie)
Co do ustawień w WinUAE, to nie wiem, czy to możliwe na jednym kompie.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
no na Amidze to wszystko bylo prostsze Jak ja zaluje ze sprzedalem ten wspanialy komputerek Na PC tez sie dalo jeszcze grac we 2, jeden na myszcze a drugi na joy ale pod windowsem sa problemy z zapisywaniem. Jeszcze poczekam... moze ktos rozwiaze moj problem
Ash pisze:Status Abandonware oznacza, że dany program nie jest już objęty prawami autorskimi i nikt za kopiowanie nie będzie cię ścigał (ale nie wiem co by się stało, gdybyś czerpał z tego zyski).
Abandon (ang) - porzucić:)
wcale nie ma zadnego prawa o tym ze np. po 10 latach oprogramowanie mozna legalnie kopiowac! (hehe windows 95 za free)
to prawo wymyslili sobie piraci (piraci rulez!) a status abandonware gra nie zyskuje tylko piraci tak mowia gdy firma zrzeka sie praw do niej lub juz nie istnieje a oprogramowania sie nigdzie nie sprzedaje...
.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
.::: kupię Panasonic 3DO lub Atari Jaguar CD :::.
...::: http://swrk.vgh.pl/ :::...
Prawnie tez gierki powoli zaczna zchodzic do statusu dla kazdego. Tylko ze niestety nie po 10 a po 30 latach. Czyli gdzies teraz juz nie bedzie prawa wlasnosci do ponga
A za jakies 10 lat dojdziemy do czasow atari.
kiedy ostatnio sie interesowałem gierkami do prawo do ponga wykupiła firma Atari (wydali odświeżoną wersje ponga na psx'a)
a status abondonware zyskuje gra ktorą przestano się interesować - czyli nikt nie wykupił do niej praw, nikt jej nie wydaje itd.