czy w WinUAE da się ustawić normalny obraz?

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
VeloN

czy w WinUAE da się ustawić normalny obraz?

Post autor: VeloN »

cześć!:) mam problemy z obrazem chciałbym mieć tak jak w WinFellow że na każdej grze jest pełny ekran w grze ustawiłem sobie pełny ekran ale tylko w niektórych grach w lotusie niemam pełnego na dole mam część czarnego ekranu jak zaś ustawie do lotusa to mm problemy w superFrogu czy jest tu jakaś rozdzielczość że we wszystkich grach będe mieć duży pełny ekran?:)
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

A czy na amidze miałeś pełny ekran?
Albo : Jeśli chodzi o wielkość okna programowego to w zakładce Display zaznacz Full Screen i Full screen RTG
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Post autor: Shoonay »

To zależy od gry i często będziesz musiał iść na kompromis.

Ja w 100% gier NTSC'owych ustawiam 640x480 i 2x grafe - mam pełny ekran i 120kHz odświeżanie
Natomiast mnóstwo PALowskich poprostu najlepiej wygląda w 800x600 - wszytko widać, dobre odświeżanie... niestety spora czarna ramka naokoło...

Jesli chodzi o całkowite pójście na kompromis, to zawsze możesz ustawić opcję "rozciągającą" ekran na pełny ekran lub co drugą czarną linię, ale nie polecam...

A swoją drogą, to zobacz jaką rozdzieloczość masz ustawioną w WinFellow i ustaw podobnie/tak samo w WinUAE
Awatar użytkownika
VeloN

W starszej wersji WijnFellow mam 320x340

Jak używałem starszej wersji WinFellow to miałem 320x340 też tak pomyślałem jak ty ale niestety niedość że troche zaduże to dyskietka idzie w dolny lewy róg ekranu :(
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Może spróbuj jeszcze zaznaczyć w owym Display opcje Vertical i Horizontal. Ale jak powszechnie wiadomo, morze to się chyba :/
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
VeloN

Ja mam wersje Polską

niewiem gdzie to bo ja mam wersje polską ale jeżeli chodzi o korekte proporcji ekranu to to działa ale brzydko troszkę widać chyba poprostu będe musiał do superfroga ustawić 720x576 a do lotusa 640x480 przykro mi no niby superfrog dziala na 720x480 lotus też ale u superfroga niewidać całej góry :( albo poprostu będe grać bez całej góry chyba że jescze pogrzebe bo to strasznie mnie to denerwuje hmmm.. ale teraz sobie przypomniałem że z tej strony ściągnołem najnowszą wersję WinUAE i niebyło z tym problemu chyba będe musiał jescze raz ściągnąć 0.0.2.9 :D ale musze znaleść łatkę polską!;) jak jescze wiecie jak mi pomóc to piszcie!:D czekam :!: :!: :!: i pozdrawiam :!: :!: :!:
Piotr Bober
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: Piotr Bober »

Prawda jest taka że WinUae w obrazie jest do du... nie umieli dać tam pożądnego obrazu... DOBRA GRAFA-MAŁY OBRAZ
DAREMNA GRAFA-DUŻY OBRAZ :x
Na wakacjach i zbanowaniu hura :P
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Piotrek, wydaje mi się, że chodzi Ci o rozdzielczość. Widzisz, Amigę zazwyczaj podłączało się do telewizora, który posiada o wiele niższą rozdzielczość, ale ma tą zaletę, że ma okrągłe "piksele" co daje efekt naturalnego rozmycia obrazu. Podepnij do swojego komputera telewizor i problem powinien zniknąć. Mi nie przeszkadza grafika w niskiej rozdzielczości nawet na monitorze.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Jak się kiedyś używało takiej roździelczośći to sie człowiek przyzwyczaił, a z WinFellow nie korzystam bo jak dam na niską rozdzielczośc to mi wszystkie ikonki na pulpicie Windy się przestawiają
ODPOWIEDZ