czy w WinUAE da się ustawić normalny obraz?
Moderator: GTW
- VeloN
czy w WinUAE da się ustawić normalny obraz?
cześć!:) mam problemy z obrazem chciałbym mieć tak jak w WinFellow że na każdej grze jest pełny ekran w grze ustawiłem sobie pełny ekran ale tylko w niektórych grach w lotusie niemam pełnego na dole mam część czarnego ekranu jak zaś ustawie do lotusa to mm problemy w superFrogu czy jest tu jakaś rozdzielczość że we wszystkich grach będe mieć duży pełny ekran?:)
-
- Kontakt:
- Shoonay
- Kontakt:
To zależy od gry i często będziesz musiał iść na kompromis.
Ja w 100% gier NTSC'owych ustawiam 640x480 i 2x grafe - mam pełny ekran i 120kHz odświeżanie
Natomiast mnóstwo PALowskich poprostu najlepiej wygląda w 800x600 - wszytko widać, dobre odświeżanie... niestety spora czarna ramka naokoło...
Jesli chodzi o całkowite pójście na kompromis, to zawsze możesz ustawić opcję "rozciągającą" ekran na pełny ekran lub co drugą czarną linię, ale nie polecam...
A swoją drogą, to zobacz jaką rozdzieloczość masz ustawioną w WinFellow i ustaw podobnie/tak samo w WinUAE
Ja w 100% gier NTSC'owych ustawiam 640x480 i 2x grafe - mam pełny ekran i 120kHz odświeżanie
Natomiast mnóstwo PALowskich poprostu najlepiej wygląda w 800x600 - wszytko widać, dobre odświeżanie... niestety spora czarna ramka naokoło...
Jesli chodzi o całkowite pójście na kompromis, to zawsze możesz ustawić opcję "rozciągającą" ekran na pełny ekran lub co drugą czarną linię, ale nie polecam...
A swoją drogą, to zobacz jaką rozdzieloczość masz ustawioną w WinFellow i ustaw podobnie/tak samo w WinUAE
- VeloN
W starszej wersji WijnFellow mam 320x340
Jak używałem starszej wersji WinFellow to miałem 320x340 też tak pomyślałem jak ty ale niestety niedość że troche zaduże to dyskietka idzie w dolny lewy róg ekranu 

- VeloN
Ja mam wersje Polską
niewiem gdzie to bo ja mam wersje polską ale jeżeli chodzi o korekte proporcji ekranu to to działa ale brzydko troszkę widać chyba poprostu będe musiał do superfroga ustawić 720x576 a do lotusa 640x480 przykro mi no niby superfrog dziala na 720x480 lotus też ale u superfroga niewidać całej góry
albo poprostu będe grać bez całej góry chyba że jescze pogrzebe bo to strasznie mnie to denerwuje hmmm.. ale teraz sobie przypomniałem że z tej strony ściągnołem najnowszą wersję WinUAE i niebyło z tym problemu chyba będe musiał jescze raz ściągnąć 0.0.2.9
ale musze znaleść łatkę polską!;) jak jescze wiecie jak mi pomóc to piszcie!:D czekam
i pozdrawiam

-
- Zbanowany
- Kontakt:
- Slesz
Piotrek, wydaje mi się, że chodzi Ci o rozdzielczość. Widzisz, Amigę zazwyczaj podłączało się do telewizora, który posiada o wiele niższą rozdzielczość, ale ma tą zaletę, że ma okrągłe "piksele" co daje efekt naturalnego rozmycia obrazu. Podepnij do swojego komputera telewizor i problem powinien zniknąć. Mi nie przeszkadza grafika w niskiej rozdzielczości nawet na monitorze.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
-
- Kontakt: