ON

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Zapomniałem, że każdy człowiek ma swój rozum i zrobi tak jak chce.
Dlatego nie ma co, was namawiać.., że Jan Paweł II to Wielki Człowiek.
Bebokusie pospolitusie, po co piszesz, że jesteś z Wirusem dla jaj. Tym małym faktem ośmieszyłeś się i być może, uraziłeż też samego Wirusa :twisted:
pcisz

Post autor: pcisz »

Wali mnie już ile dostanę ostrzeżeń. Możecie mnie nawet [cenzura] z swojej strony. Wali mnie to. Sam zrezygnuje. W dupie mam taką stronę gdzie debilzm jest najwyższą formą inteligencji.
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Post autor: Shoonay »

pcisz pisze:Wali mnie już ile dostanę ostrzeżeń. Możecie mnie nawet wypierdolić z swojej strony. Wali mnie to. Sam zrezygnuje. W dupie mam taką stronę gdzie debilzm jest najwyższą formą inteligencji.
Brawo, brawo, brawo, właśnie pokazałeś SWĄ NAJWYŻSZĄ FORMĘ INTELIGENCJI.
Jesteś doskonałym, wręcz Freud'owskim, przykładem Neandertalczyka który szuka tylko pretekstu do kłótni - i my wszyscy - nie zgadzając się z Twoimi jedynie słusznymi poglądami, ci ją dalismy.

Podziękowałbyś chociaż... :twisted:
pcisz

Post autor: pcisz »

Ja o gruszce, a ty o pietruszce. Co ma wypowiedź kilku kolesi na temat papieża do mojego dobrowolnego zrezygnowania z udziału w forum z uwagi na niski poziom. Jest akcja i reakcja. Mam zdanie to je wypowiadam. Boli mnie to i to - to mówię o tym. Czytam dokładnie co piszecie i umiem "czytać między wierszami". Każdy z was próbuje teraz wybrnąć z sytuacji. Taki chyba np: jeti " dla jaj". Oby ci te jaja ktoś kiedy nie uciął. Tak oczywiście dla żartu.
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

pcisz pisze:W dupie mam taką stronę gdzie debilzm jest najwyższą formą inteligencji.
...nie udzielałem się w tej dyskusji...ale tym tekstem trafiłeś w każdego odwiedzającego to forum...nie dodam nic...Shoonay pięknie to skwintował.
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2005, o 21:51 przez BadMojo, łącznie zmieniany 1 raz.
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Tak jest: miałeś zdanie, wypowiedziałeś się...
Twoje zdanie, czego dotyczyło tego dotyczyło, ale nie posiadasz ani kszty zdolności tolerowania zdania innych i z upiorem maniaka narzucasz im swoje.

Każdy reaguje na różne bodźce inaczej. wszystko przez to, że sytuacja w której się wszyscy teraz znajdujemy jest dosyć skrajna.

Sam także nie jestem za 100% totalnie pobłażliwym i poważnym potraktowaniem jej.
Tak jak ja odbieram wszelkie wypowiedzi papieża, jego skłonność do żartów w wielu sytuacjach i pogodę ducha, tak reaguję na to wszystko z... hmmm, można nawet powiedzieć - "luzem" i tym lepiej mu życzę, niechybnie znacznie lepszego życia, niż tu na Naszym wspólnym ziemskim padole...
Awatar użytkownika
Aliens

Shoonay pisze: - i my wszyscy - nie zgadzając się z Twoimi jedynie słusznymi poglądami, ci ją dalismy.
Trochę mnie to dobiło Shoonay. I ty też popierasz Wirusa, Jediego itd. :?: Szkoda mi nagłej śmierci Jana Pawła II. To, że niektórzy zachowują neutralność do Papieżą, to ich sprawa. Tak to zrozumiałem.
Wy się dziwicie, że ludzie mogą płakać bo Osobie, która dla was nikim ważnym nie była. Myślicie, że byłoby lepiej gdyby Polaka Papieża nie było. A może tak, już nie cierpicie Kościoła, że na Papieża wyładowujecie swój gniew. Jestem chrześcijaninem i chciałbym wiedzieć czy i wy nimi jesteście. Proste pytanie-prosta odpowiedź.
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Aliens pisze:Trochę mnie to dobiło Shoonay. I ty też popierasz Wirusa, Jediego itd. :?: Szkoda mi nagłej śmierci Jana Pawła II. To, że niektórzy zachowują neutralność do Papieżą, to ich sprawa. Tak to zrozumiałem.
Wy się dziwicie, że ludzie mogą płakać bo Osobie, która dla was nikim ważnym nie była. Myślicie, że byłoby lepiej gdyby Polaka Papieża nie było. A może tak, już nie cierpicie Kościoła, że na Papieża wyładowujecie swój gniew. Jestem chrześcijaninem i chciałbym wiedzieć czy i wy nimi jesteście. Proste pytanie-prosta odpowiedź.

Kto mówi, że mi/nam nie szkoda nagłej śmierci Jana Pawła II?
Kto mówi, że dla mnie/nas nikim ważnym nie była jego osoba?
Kto myśli, że byłoby lepiej gdyby Polaka Papieża nie było?
Kto mówi, że już nie cierpi Kościoła?
Kto na Papieża wyładowuje swój gniew?

I znowu, znowu wkładasz mi/nam do ust słowa których nie wypowiedzieliśmy, zdanie które nie napisaliśmy, czyny które nie popełniliśmy.
Znowu zarzucasz nam to, czego sam się obawiasz żeby Ci nie zarzucono... to takie typowe, takie ludzkie, jako że każdy człowiek sądzi według swoich doświadczeń...

I gdzie Ty kiedykolwiek zadałeś pytanie o naszą wiarę, bo wybacz mi ale nie zauważyłem?
Awatar użytkownika
Aliens

No dobra, może przesadziłem, ale trzeba się jakoś wypowiedzieć w tej sprawie. Papież odszedł, a my wszyscy zostaliśmy sami..(pewnie niektórzy). Poczekam, aż Pcisz się wypowie, chyba, że tą stronę sobie dawno zablokował. :twisted: W końcu się nie dziwię. Ale powiedzcie mi, czemu popieracie Wirusa :?: W którym jego zdaniu powinienem się zatrzymać, i przemyśleć, że to co piszę na tym forum, to kłamstwa :?:
Kto mi to powie :?:
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Aliens pisze:No dobra, może przesadziłem, ale trzeba się jakoś wypowiedzieć w tej sprawie. Papież odszedł, a my wszyscy zostaliśmy sami..(pewnie niektórzy).
Dokładnie, zostaliśmy sami...
Jestem pewnien, że - czy to zgodnie z tradycją czy mimowolnie, KAŻDY zapłakał - czy to w duchu, czy prawdziwymi łzami.

Aliens pisze:Ale powiedzcie mi, czemu popieracie Wirusa :?: W którym jego zdaniu powinienem się zatrzymać, i przemyśleć, że to co piszę na tym forum, to kłamstwa :?:
Kto mi to powie :?:
Ze swojej strony kolejny raz mówię, że nie napisałem że kogokolwiek popieram - wyraziłem tylko swoje zdanie.
Naprawdę nie wiem za co tak go potępiasz, chyba gdzieś ten jego "felerny" post przemknął mi niezauważenie...
Awatar użytkownika
Aliens

Shoonay pisze:Naprawdę nie wiem za co tak go potępiasz, chyba gdzieś ten jego "felerny" post przemknął mi niezauważenie...
Ja go nie potępiam..(chociaż :wink: ), ale mnie poprostu, tekst Wirusa, o tym, że wkurza go, że Papieża nazywa się Świętym, dobił mnie. Jan Paweł II był Święty, jest Święty, i będzie Święty. Taka jest prawda :!:
I każdy chrześcijanin o tym wie :!: :!: :!: :!:

-=Edit by Wirus=-
Zacytuje tylko moją wypowiedź, żeby każdy wiedział o co chodzi
Wkurza mnie jak w telewizji czy na ulicy mówia na niego Ojciec święty. Ludzie, nikt jeszcze w historii kościoła nie został świętym za życia. Świętym się zostaje po śmierci więc nie róbmy z niego świętego.
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Aliens pisze:Ja go nie potępiam..(chociaż :wink: ), ale mnie poprostu, tekst Wirusa, o tym, że wkurza go, że Papieża nazywa się Świętym, dobił mnie. Jan Paweł II był Święty, jest Święty, i będzie Święty. Taka jest prawda :!:
I każdy chrześcijanin o tym wie :!: :!: :!: :!:
To była jego opinia.
Opinia kogoś kto wychowywał się tak a nie inaczej, w takim a nie innym środowisku - nie chcesz chyba zaglądać człowiekowi do domu.
Pozatym, to jest forum publiczne.

Niestety ZAWSZE znajdzie się ktoś - czy to Wirus który "niewłaściwie się wyraził" :wink: , czy jakikolwiek inny anty-cośtam, czy wreszcie nazwyklejszy w świecie człowiek niewierzący, który może i ma prawo wyrazić swoje zdanie - czy nam się to będzie podobało czy nie.
Nie wydaje mi się aby Papież tego chciał, żeby teraz atakować wszystkich którzy myślą/wierzą inaczej niż my.
Nie wydaje mi się aby chciała tego nasza wiara...
Awatar użytkownika
Aliens

Proponuje się zgromadzić i żyć w "Pokoju". Masz całkowitą rację, nie chce mi się już pisać...o tym jak Wirus to..Wirus tamto...ważne jest, że my mamy tą świadomość, że żyjemy bliżej Papieża, Boga , Jezusa Chrystusa.
I niech tak pozostanie. Pozdrowienia i przepraszam za moje nagłe ataki do ciebie związane z Janem Pawłem II. Pamietajmy co On wymagał od nas.
Karol Jan Wojtyła pragnął pokoju, miłości i zrozumienia. Jeżeli wierzymy i kochamy Papieża, na świecie może się dużo zmienić- chociaż ja w to nie wierzę. Czy życie stanie się lepsze :?:
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Re: ON

Wybaczcie, ale jeszcze mały off-topic, odnośnie zdania wyrwanego z kontekstu, z pierwszego postu w tym temacie.:
pcisz pisze:My Polacy mamy taką mentalność, że jak temat niewygodny to go zamknąć.
Hmmm, wiesz co jest najzabawniejsze? Że nasi "sąsiedzi", myślą o nas wprost przeciwnie!
Pamiętam parę miesięcy temu dyskusję na EAB, na temat polskich gier.
Parę osób zauważyło w grze... bodajże była to Liga Polska MarkSoft'u, kilka "dziwnych" znaków.
Czy to pikselowy ludek z ręką uniesionę prosto do góry, czy to czerwony krawat innego ludka... no i ta scrack'owana wersja MegaBlast... big phucks w cracktro i perfidne zdjęcie BARDZO znanej osobistości politycznej z dopiskiem "Go to hell"...
Wszystko to daje przeświadczenie osobom neutralnym, o ogromnym fanatyzmie polaków i traktowaniu wszystkiego bardzo, ale to bardzo poważnie... IMHO czasami za poważnie...
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Nie tak znowu dawno brałem udział w wystawianiu przedstawienia na cześć śmierci pewnej kobiety. Użyliśmy literatury Jana Pawła II (Tryptyk rzymski) i muzyki Grzegorza Turnau'a. W zakończeniu leciał ów Grzegorz Turnau, śpiewał piękną piosenkę, której tytułu niestety nie pamiętam. W owym zakończeniu na scenie stała drabina przykryta materiałem. Oczywiście wszędzie panowała całkowita ciemność Przez materiał widać było płomień zapalonej świecy. Unosił się on powoli ku górze, aż w końcu nie było go widać. Nie sposób opisać to słowami, ludzie wychodzili z przedstawienia ze łzami w oczach.
Poczytajcie nieco tej literatury. Warto.

[*]
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Zablokowany