:( Hej chłopaki pomożcie..

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

Pati

:( Hej chłopaki pomożcie..

Post autor: Pati »

Witam wszystkich ,wiem ze to nie przyjemne gdy ktos tu ciagle wola pomocy ale ja jej naprawde potrzebuje.. :( Nie jestem zbyt biegla w obsludze komputera a chcialbym pograc w gry z dziecinstwa.. Sciagnelam Win UAE 0.9.92 konfiguracje i cala reszte zainstalowalam i probuje odpalic gre Super Frog i wszystko sie ladnie zaczyna leci demo i dalej staje i nie idze.. :( z reszta gier jest tak samo. Czy ktos moze mi pomoc z konfiguracja (czytalam juz poradnik ale chyba nie wszystko robie dobrze) :(
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

Ja polecam emulator Winuae 0.8.27 PL, moim zdaniem jest najbardziej przyjazny dla początkującego. Znajdziesz go tutaj oraz poradnik użytkowania tutaj. Nie ma to jak wyrób własny :P .
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Na WinUAE 0.9.92 gra MUSI działać poprawnie.
Wypróbuj gotowe konfiguracje z tej strony.
Spróbuj po prostu wcisnąć fire (zależnie od konfiguracji w zakładce Game IO Ports --> Keyboard Layer A lub B , C odradzam ) czyli prawy Ctrl lub 0 na numerycznej (0/ins).
Żeby nie było wątpliwości czy gra się zawiesiła czy wgrywa sprawdź czy w zakładce misc masz zaznaczone On screen led (jeśli tak, to na dole w trakcie gry widzisz małe okienka tudzięz światełka symbolizujące stacje dyskietek i widać czy coś w nich się dzieje, czy wgrywa czy nie )

Skoro mi gra w 100% dobrze chodzi na 0.9.92 to dlaczego Tobie miałaby nie chodzić.
Jeśli zajdzie taka potrzeba , to podam tutaj DOKŁADNĄ konfigurację, ale działało na np. !ecs (gototwe konfiguracje, jak już wspomniałem są do pobrania z tej strony z działu pliki).

Jeżeli masz wszystko dobrze ustawione, to dyskietki mogą być kopnięte (pliki .adf). Mi pobrane z tej strony działają poprawnie.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Ash

Post autor: Ash »

Najnowsza wersja WinUAE ma gotowe konfiguracje, więc odpada ci konieczność ustawiania wszystkiego ręcznie. Uruchom grę chociażby na A600, ustaw sobie Keyboard layout B - wtedy sterownie będzie na kursorach i ctrl. No i zmienianie dyskietek na F12. Wersja z elbi działa, tak więc u ciebie też musi :)
P.S. I nieprawda, że ta stara wersja jest lepsza od nowej :mrgreen:
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Ash pisze:P.S. I nieprawda, że ta stara wersja jest lepsza od nowej :mrgreen:
Jedi pisze:moim zdaniem jest najbardziej przyjazny dla początkującego
Czytaj uważniej ;) .

Kult - Komu bije dzwon
Ash

Post autor: Ash »

No nie wiem, jak dla mnie, to ta stara wersja jest strasznie chaotyczna, podczas gdy nowa jest ładnie uporządkowana, a poza tym, to co pisałem, czyli gotowe konfiguracje.
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Czepiasz się :P .

Kult - Komu bije dzwon
Awatar użytkownika
Slesz

Pati pisze::( Hej chłopaki pomożcie..
Dyskryminacja :P
Pati pisze:Hej
Napisz jak poszło z tym Superfrogiem. Hej :)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
AlaN

Post autor: AlaN »

A ja się przywitam z nową (?) koleżanką - Cześć Pati! Zaglądaj tu częściej - brakuje w naszym gronie dziewczyn i każda jest mile widziana.
Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Powiem krótko...OFFTOPIC :!: :!: :!: :twisted: :evil:
Awatar użytkownika
AlaN

Post autor: AlaN »

OFFTOPIC ale grzecznie :lol:
Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Jak znam życie, za chwilę skasują moje posty. :twisted:
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

to po co je piszesz? Prosze o niewypowiadanie sie dalej w tym temacie nie na temat. Doradziliście jak mogliście i teraz czekamy na odpowiedź Pati
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Pati

:(

Post autor: Pati »

Przede wszystkim dzieki za odpowiedzi a po drugie probuje ale chyba moj brak talentu informatycznego jest wiekszy niz sadzilam...
Robie wszystko jak w instrukcji krok po kroku, sciagnellam win UAE 0.8.27 , probowalam tez dalej na 0.9.92 ale cos jest nie tak idzie i tak jak wczesniej demo gra wkolko, pojawia sie wgrywanie dyskietki po czym znow demo... Mam jeszcze jedno pytanie czy moze to byc wina tego ze uzywam windows XP ??
Awatar użytkownika
Slesz

Nie jest to na pewno wina Windows XP (ja niestety też z niego korzystam).
O ile pamięć mnie nie mydli, to przy tej wstawce należało wcisnąć fire, pojawiało się wtedy Start Game i Options. Spróbuj wcisnąć jakiś klawisz (zacznij od prawego Ctrl i 0 Ins na klawiaturze numerycznej). :? :? :?
Zablokowany