Cannon Fodder - problem.

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

danekT

Cannon Fodder - problem.

Post autor: danekT »

Kiedy włączam CF to nie ma muzyczki w tle, a kiedy gram już w właściwą grę obraz bardzo klatkuje, tak że nie da się grać. :x Wie ktoś jak temu zaradzić? :lol:
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

A jaki masz sprzet?? Moze nie daje rady??
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

W menu display masz ilość FPS i odświeżanie.
Jeżeli masz słabego kompa (średnio poniżej 1Ghz) to radzę zmniejszyć, pobawić się tymi opcjami, może pójdzie normalnie w miarę.
Możesz też próbować zmniejszenia rozdziałki.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Gadajcie co chcecie , ja odalałem WinUae na Celeronie 433 i śmigało tak samo jak na 2 ghz , a winfellow na pentium 133 ale to już hardkor :P
misty walker

Post autor: misty walker »

hej, zawsze po włączeniu gry kiedy jest nitro kiedy jest pokazany kwiatek gra sie restartuje :cry: :cry: czemu? :shock:
Amos
Kontakt:

Odpowiedzi jest dużo:

1.Zła konfiguracja
2.Uszkodzona gra
3.Zły emulator
Ash

Re: Cannon Fodder - problem.

Post autor: Ash »

danekT pisze:Kiedy włączam CF to nie ma muzyczki w tle, a kiedy gram już w właściwą grę obraz bardzo klatkuje, tak że nie da się grać. :x Wie ktoś jak temu zaradzić? :lol:
Tylko z CF, czy z innymi też się tak robi? Bo jeśli z innymi też, to napewno wina sprzetu, albo systemu.
Awatar użytkownika
Slesz

Ta wersja jest skpana w tym miejscu (mam ta samą). Jedyne wyjście używając tej wersji Cannon Fodder to szybkie skipnięcie intro, wtedy wszystko wgrywa się w porządku.
Możesz też pobrać z innego źródła. Linki znajdziesz w regulaminie.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
danekT

Hmm, ale ja nie uruchaiam CF'a przez emulator. :lol: Mam jakąś inną wersję. :roll:
misty walker

Post autor: misty walker »

jak skipuje intro to gra sie zacina w chwilę przed tym jak ma ise pokazać ekran z wymianą dyskietki 8)
Ash

danekT pisze:Hmm, ale ja nie uruchaiam CF'a przez emulator. :lol: Mam jakąś inną wersję. :roll:
Masz na myśli wersję pecetową?
Awatar użytkownika
Slesz

Używasz prawdziwej Amigi?
Spróbuj skopiować dobrze działające adfy na amigowe dyskietki (odpowiednie sposoby znajdziesz w dziale software - tam o tym chyba mądrzy Amigowcy prawili).
Amos
Kontakt:

Jeśli to wersja pctowa to masz zbyt nowy komputer , bo napewno nie masz w nim Soundblastera 16 (ja mam taki w drugim kompie :P) ani Gravis Ultrasound a na pewno nie masz już AWE64 :P
Ash

Jeśli to wersja pecetowa, to wywal ją czym prędzej i ściągnij amigową :)
danekT

Widocznie to jest wersja pecetowa, bez żadnych emulatorów potrzebnych do uruchomienia. :roll: Dlatego takie kwiatki się dzieją.
ODPOWIEDZ