Cannon Fooder
Moderator: GTW
Cannon Fooder
Na moje poprzednie pytanie poradzono mi poszukac gry z innego zrodla-jakiego.Dziekuje.
Bardzo zalezy mi by pograc w CF, ostatni raz gralem 7-8lat temu jak jeszcze zylem w Polsce. Teraz mieszkam W Chicago i z sentymentu do starych czasow chetnie pogram
Bardzo zalezy mi by pograc w CF, ostatni raz gralem 7-8lat temu jak jeszcze zylem w Polsce. Teraz mieszkam W Chicago i z sentymentu do starych czasow chetnie pogram
- Wirus
- Moderator
- AlaN
- AlaN
Znalazłem stare save'y na dyskietce (grałem w CF na A1200), władowałem grę, wczytałem save i... tyle. Niestety. Znalazłem CF w wersji na PC, ale ta się wykłada już na 17 misji
Ma wczytywać, robi się czarny ekran i koniec. Chyba nie jest Ci dane pograć dalej 
Ale pamiętam, że (nie wiem jaką wersję masz) wersja w której na starcie pojawiał się duży niebieski napis FAIRLIGHT dało się przejść do końca na Amidze (nie wiem jak emulator). Niestety tej wersji teraz nie mam.

Ale pamiętam, że (nie wiem jaką wersję masz) wersja w której na starcie pojawiał się duży niebieski napis FAIRLIGHT dało się przejść do końca na Amidze (nie wiem jak emulator). Niestety tej wersji teraz nie mam.
Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
Nieprawda.Grałem w ta wersje na elbi i po 22 misji zacina sie głos i gra wisi.A ta inna wersja gry to po 22 misji zostawia niebieski ekran bez zadnego dzwieku.I ten migajacy niebieski ekran juz tak pozostaje.Więc są dwie wersje:
I. Zacina sie dzwiek po 22 misji i gra wisi.
II.Pojawia sie migajacy niebieski ekran,który juz pozostaje z toba do konca.
I. Zacina sie dzwiek po 22 misji i gra wisi.
II.Pojawia sie migajacy niebieski ekran,który juz pozostaje z toba do konca.
a na emaila mozesz wysłac.BadMojo pisze:A może wersja na cd32 zadziała? Mam jakby co full'a. Mogę wrzucić na serw, ale ostrzegam że coś ostatnio wolno działa...mogę także przesłać przez tlena/skype'a.
[email protected]
- AlaN
No to nie wiem jaką wersję masz. U mnie pojawiał się wielgachny napis FAIRLIGHT przy zabotowaniu, myszą można było zmienić PAL/NTSC i żadnych "dziwnych manewrów" nie trzeba było wykonywać. Miałem wersję w której nie trzeba było podmieniać flopków 2, 1, 2, 1, 2, 1 itd. Gra chodziła do samego końca bez kłopotów - wiem, bo skończyłem ja na początku lat '90. Nie wiem, może teraz w necie są tylko jakieś zwalone wersje. Ja nie miałem kłopotów.Ash pisze:Tak, tyle że trzeba cały czas przy zmianach dyskietek jakieś dziwne manewry nimi wykonywać, więc trzeba być chyba bardzo zdeterminowanym , żeby tą wersję przejść do końca. A ta wersja jest chociażby na elbi.
Gość, zarejestruj się, to możesz mi podesłać tego sejwa. Sprawdze go.
Pozdrawiam - AlaN
- ZB
- Slesz
Oj, bardzo dziwna sprawa, ja mając wprawdzie A600 tworzyłem savedisk bez problemu itd. , ale gra też wieszała się przy 19 misji, dlatego nigdy jej nie ukończyłemZB pisze:tez mialem wersja z Fairlight i skonczylem ja na Amidze 600 bez problemow, podobno w tamtych czasach byl mit ze gra wiesza sie podczas 19 misji, no i chlopcy ktorzy mieli Amige 500 niemogli stworzyc save disku wiec przegrywali od tych co maja 600 ;]

Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- Bebokus pospolitus
Moze to wina pirackiej wersji?Tez nigdy nie ukonczylem cannona.
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach