Cannon Fooder

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

Webi

Cannon Fooder

Post autor: Webi »

Na moje poprzednie pytanie poradzono mi poszukac gry z innego zrodla-jakiego.Dziekuje.
Bardzo zalezy mi by pograc w CF, ostatni raz gralem 7-8lat temu jak jeszcze zylem w Polsce. Teraz mieszkam W Chicago i z sentymentu do starych czasow chetnie pogram
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

w regulaminie masz pełno alternatyw.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Gość

Post autor: Gość »

Tylko żadna z dostepnych wersji gry nie działa.Ja spotkałem sie z dwoma wersji gry CF i obie po 22 misji sie zawieszają.Czy naprawde nie ma poprawnej wersji gry?
Awatar użytkownika
AlaN

Post autor: AlaN »

Ja jakąś mam, ale nie wiem czy się zawiesza bo nie doszedłem do 22 etapu ;) Jak ktoś wie w jaki sposób i czy jest możliwość przeskoczenia leveli to sprawdzę; nie chce mi się gnębić wroga przez 22 etapy :)
Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
Gość

moge ci przesłac mój sejf z zapisem.To koncówka misji 21.E-mail tylko podaj.
Awatar użytkownika
AlaN

Znalazłem stare save'y na dyskietce (grałem w CF na A1200), władowałem grę, wczytałem save i... tyle. Niestety. Znalazłem CF w wersji na PC, ale ta się wykłada już na 17 misji :) Ma wczytywać, robi się czarny ekran i koniec. Chyba nie jest Ci dane pograć dalej ;)
Ale pamiętam, że (nie wiem jaką wersję masz) wersja w której na starcie pojawiał się duży niebieski napis FAIRLIGHT dało się przejść do końca na Amidze (nie wiem jak emulator). Niestety tej wersji teraz nie mam.
Pozdrawiam - AlaN
Ash

Post autor: Ash »

Tak, tyle że trzeba cały czas przy zmianach dyskietek jakieś dziwne manewry nimi wykonywać, więc trzeba być chyba bardzo zdeterminowanym , żeby tą wersję przejść do końca. A ta wersja jest chociażby na elbi.
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

A może wersja na cd32 zadziała? Mam jakby co full'a. Mogę wrzucić na serw, ale ostrzegam że coś ostatnio wolno działa...mogę także przesłać przez tlena/skype'a.
AXE Capoeira!
Gość

Nieprawda.Grałem w ta wersje na elbi i po 22 misji zacina sie głos i gra wisi.A ta inna wersja gry to po 22 misji zostawia niebieski ekran bez zadnego dzwieku.I ten migajacy niebieski ekran juz tak pozostaje.Więc są dwie wersje:
I. Zacina sie dzwiek po 22 misji i gra wisi.
II.Pojawia sie migajacy niebieski ekran,który juz pozostaje z toba do konca.
Gość

BadMojo pisze:A może wersja na cd32 zadziała? Mam jakby co full'a. Mogę wrzucić na serw, ale ostrzegam że coś ostatnio wolno działa...mogę także przesłać przez tlena/skype'a.
a na emaila mozesz wysłac.
[email protected]
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Wersja cd32 ma 30 mb...(a po rozpakowaniu 90) tak więc niemożliwe (chyba że twoja skrzynka jest tak pojemna :). Zuploadowałem tu, ale jak już pisałem - tran może być kiepawy.
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
AlaN

Ash pisze:Tak, tyle że trzeba cały czas przy zmianach dyskietek jakieś dziwne manewry nimi wykonywać, więc trzeba być chyba bardzo zdeterminowanym , żeby tą wersję przejść do końca. A ta wersja jest chociażby na elbi.
No to nie wiem jaką wersję masz. U mnie pojawiał się wielgachny napis FAIRLIGHT przy zabotowaniu, myszą można było zmienić PAL/NTSC i żadnych "dziwnych manewrów" nie trzeba było wykonywać. Miałem wersję w której nie trzeba było podmieniać flopków 2, 1, 2, 1, 2, 1 itd. Gra chodziła do samego końca bez kłopotów - wiem, bo skończyłem ja na początku lat '90. Nie wiem, może teraz w necie są tylko jakieś zwalone wersje. Ja nie miałem kłopotów.
Gość, zarejestruj się, to możesz mi podesłać tego sejwa. Sprawdze go.
Pozdrawiam - AlaN
Awatar użytkownika
ZB

Post autor: ZB »

tez mialem wersja z Fairlight i skonczylem ja na Amidze 600 bez problemow, podobno w tamtych czasach byl mit ze gra wiesza sie podczas 19 misji, no i chlopcy ktorzy mieli Amige 500 niemogli stworzyc save disku wiec przegrywali od tych co maja 600 ;]
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

ZB pisze:tez mialem wersja z Fairlight i skonczylem ja na Amidze 600 bez problemow, podobno w tamtych czasach byl mit ze gra wiesza sie podczas 19 misji, no i chlopcy ktorzy mieli Amige 500 niemogli stworzyc save disku wiec przegrywali od tych co maja 600 ;]
Oj, bardzo dziwna sprawa, ja mając wprawdzie A600 tworzyłem savedisk bez problemu itd. , ale gra też wieszała się przy 19 misji, dlatego nigdy jej nie ukończyłem :?
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Post autor: Bebokus pospolitus »

Moze to wina pirackiej wersji?Tez nigdy nie ukonczylem cannona.
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
ODPOWIEDZ