Już miałem do czynienia z czymś takim, do rozpakowania tar, potem podzielony rar i dostawałem obraz płyty. Jestem na 100% przekonany, że plik, który otrzymałem po rozpakowaniu jest obrazem płyty, ale jedyny format jaki przychodzi mi do głowy to iso, a iso to na pewno nie jest. Całkiem możliwe, że było to pakowane pod linuxem, ale z innych tego typu plików (tar, następnie rar w kilku częściach) otrzymywałem zawsze obraz płyty w jakimś znanym mi formacie. Tutaj ktoś wpisał nazwę, ale najwidoczniej zapomniał wpisać rozszerzenia (nie wiem jak to jest pod linuxem, czy rozszerzenie trzeba wpisywać samemu). Otrzymałem po prostu plik. Jest to plik plik obrazu płyty CD (na 100%). Nie ma, jak już wspominałem, rozszerzenia. Chciałbym zidentyfikować ten plik - cóż to za obraz. Byćmoże są jakieś programy do tego służące

Większość obrazów zapisywanych jest w 2 lub wiecej plikach (mdf/mds ; cue/bin ; img/sub/ccd itd.). Jedynym znanym mi formatem obrazu zapisywanym w jednym pliku jest iso. A ten plik na 100% nie jest iso. W tym tkwi problem - w identyfikacji pliku. (powtarzam się, ale nic to

)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.