USA i JAPONIA

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Piotr Bober
Zbanowany
Kontakt:

USA i JAPONIA

Post autor: Piotr Bober »

Otóż założyłem ten temat żebyśmy podzielili się zdaniami na temat tych krajów w grach mnie to wręcz oburza że NP: W Street Fighter najwięcej oczywiście mieli do gadania AMERYKANIE i JAPOŃCZYCY!!!!!
W SSF2 było oczywiście 3 Amrykanów i 2 Japończyków a reszta to pojedyńczo oprócz Tailandi oczywiście w grze był głownym bohaterem RYU ale jak zrobili amerykanie film STREET FIGHTER to oczywiście głownym bohaterem był GUILE nasz komandos amerykański no to jest normalka :x
Na wakacjach i zbanowaniu hura :P
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

nie masz większych problemów? :?
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
akuhedr

Post autor: akuhedr »

eeee
jeżeli gre robią Japończycy to co w tym dziwnego że para z bohaterów to Japończycy - (czyli Honda i Ryu w SSF2T (z tego co pamietam jest też ukryty Akuma...) - w Alphie dochodzi do tego grona Sakura - dochodzi też nowy Tajlandczyk - Adon, nowa Amerykanka - Karen i kumpel Guile - Charlie, Chińską ekipe wzmacnia Gen i ten Bruce-o-podobny koleś, bla bla bla) - a nie oburza cię to że w Super Taekwondo Master większość bohaterów to Polacy? ;p

film - głównym bohaterem był Guile bo grał go "żon klod" czyli jedyna męska "gwiazda" filmu - poza tym jego charakterystyczne kopniecie to jeden z ciosów Guile'a w grze. W filmie cała reszta bohaterów jest JESZCZE niżej niż "żon klod" (czyli przebija się przez dno do samego piekła)
film to ostateczna klapa i tylko w tej dziedzinie udało się MK przebić SF...
ale to wina tego że trudno odtworzyć rysunkowe postacie tak żeby wyglądały przekonywująco w filmie (porównajcie Zangiefa z filmu i z gry - to samo z Sagatem... z 2 metrowego Taj który w grze jest kupą mięśni w filmie zostało tylko tyle że miał opaske na oku... - o strojach Ryu i Kena nic nie mówie...)
dalej - czy ja wiem czy głównym bohaterem gry jest Ryu - jest raczej charakterystycznym bohaterem - rozpoznawalnym znakiem ale sf to bardziej złożona historia i prawie każdy bohater mógłby mieć swoją wersje filmu
film to żenada ale nie widze nic rażącego w tym że w amerykańskim filmie głównym bohaterem jest Amerykanin - zwłaszcza że wcale nie kłóci się to z treścią gry...
If you live with apes man, it's hard to be clean
Ash

Post autor: Ash »

E tam, mogli dać jakiegoś Gołotę, albo coś w tym stylu, to byłby czad :)
Awatar użytkownika
akuhedr

Post autor: akuhedr »

ten film miał budżet mniejszy niż kieszonkowe co poniektórych nastolatków więc trudno było liczyć na gwiazdorską obsade :lol:
tylko Kylie pasowała w roli Cammy a z "żona kloda" taki Guile jak ze mnie Balrog
If you live with apes man, it's hard to be clean
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Największą profanacją jak dla mnie było zamerykanizowanie projektu Final Fantasy: the spirits within. Film zrobiony bardzo ładnie i bardzo dobrze, ale fabuła i akcja do bólu i na siłę dostosowywane do rynki amerykańskiego. Głupota - przecież powszechnie wiadomo, że FF największą popularność ma w Kraju Kwitnącej Wiśni. Przyczyniło się do nieomal do bankructwa kwadratowych i przyspieszyło kilka projektów takich jak Bouncer.

BTW: Jeśli ktoś będzie miał jakieś świeże info dotyczące wydania na DVD FFVII:Advent Children w Polsce (nie wiem czemu jakoś nie mam na to zbyt wielkich nadziei ;) ) to walić prosto z mostu ;)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Post autor: Shoonay »

Według tego co piszą tu: http://www.eyesonff.com/

Japonia - 14 wrzesień

...dalej, wiadomo - póżniej...
Awatar użytkownika
ZB

Post autor: ZB »

akuhedr pisze:W filmie cała reszta bohaterów jest JESZCZE niżej niż "żon klod" (czyli przebija się przez dno do samego piekła)
sory ale Wes Studi i Raul Julia to bardzo dobrzy aktorzy, przwyzszajacy zana kloudka.
ODPOWIEDZ