Pierwsza Gra w Jaką graliście i widzieliście.

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Post autor: Bebokus pospolitus »

Dokładnie!!Czarne "coś" gdzie były różne gry(np.hokej z paletkami w roli głównej hi hi).Ojciec przyniósł to cuda pewnego dnia do domu.Później był Commodore u znajomego i chyba Abracadabra(strzelało się do wiedźm chyba :twisted: ).W końcu Amiga i 1 gierka czyli bodajże Lethal Weapon,lub North&South,lun Sherman M4.Na piecu był to Rebel Assault który wgniótł mnie dosłownie w fotel(grałem w film).Teraz niestety chyba już nic nie jest mnie wstanie zaskoczyć. :D
0xSmok

Post autor: 0xSmok »

slick worm czy jakos tak juz niepamietam to bylo jakies 10 lat temu latalo sie smiglowcem albo gralo na 2 jeden latal smiglowcem i naparzal w rozne ustrojstwa a twoj kompan jedzil jeepem i ci pomagal.
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Pierwsze było Atari 2600 (wtedy nie wiedziałem, że to tak się nazywa) i gry pokroju gonienia za krecikiem, spidermana czy jakichśtam wyścigów. Ale najlepszą (the best of the best of the best of the best) na tejże konsoli grą była gra, w której leciało się samolocikiem do góry i strzelało so startków i innych przeszkadzajek. Ekran ograniczony był po brzegach, a kształt tego ograniczenia zmieniał się (pojawiały się rozdroża itp.). Ciekawym rozwiązaniem było to, że samolot musiał po drodze tankować, żeby móc dalej lecieć, a stacji paliw po drodze zby wiele nie było. Ech, wtedy to nawet rodzice i koledzy rodziców siedzieli i grali, a teraz wykazują niekiedy taki brak zrozumienia... Jakieś dwa lata później, na pierwszą komunię święta nie dostałem zegarka, a Amigę 600. I to był moment, który na zawsze odmienił moje życie. Nic już nie było takie, jak wcześniej :roll:

A, właśnie, tak przy okazji, pamięta ktoś może tytuł wyżej wymienionej gry o samolotach?
Awatar użytkownika
Sebiu

Post autor: Sebiu »

Pierwsza gra?
Contra na Nintendo
(oraz gry na Atari 2600)

Pierwsza gra na Amige?
Gobblers i Goal!
Jameson

Pierwsza Gra w Jaką graliście i widzieliście

Post autor: Jameson »

C64 - Krakout (czy jakoś tak) i jeszcze Pot Panic rodzaj tetrisa (może
ktoś ma ?)
Amiga 500 - CIVILIZATION!!! dla niej kupiłem wtedy Amigę , aż mi się
nie chce wierzyć że tylko mnie to spotkało , bo nawet nie wspomnieliście
o tej grze.
Awatar użytkownika
SDC

Post autor: SDC »

ja pierwszy raz zagrałem w 1986 lub 1987 roku na amstrad CPC464 (miałem wtedy 11 lat), bodajże w Boulder Dash. To była moja pierwsza styczność z komputerem, od tej pory jestem tym zarażony :)
Łatwiej ubrać kobietę niż ją rozebrać.
OGame/Tibia fan.
Awatar użytkownika
Grzesiek

moja pierwsza gra

Post autor: Grzesiek »

To był Rick Dangerus 2 na c128 i Oscar na A1200, na pc jak pamiętam blood2.
man and the beast go to the east
Piotr Bober
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: Piotr Bober »

Ahoj wpisujcie się jeszcze myślałem że ten temat przepadł już.
Na wakacjach i zbanowaniu hura :P
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Piotr Bober pisze:Ahoj wpisujcie się jeszcze myślałem że ten temat przepadł już.
Myślę, że temat nie przepadnie nigdy, z racji tego, że forum ma co rusz to nowych rekrutów chcących się wypowiedzieć w temacie. A skąd mamy nowych rekrutów ?? :)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
kara_czurin

Post autor: kara_czurin »

Slesz pisze:Myślę, że temat nie przepadnie nigdy, z racji tego, że forum ma co rusz to nowych rekrutów chcących się wypowiedzieć w temacie. A skąd mamy nowych rekrutów ?? :)
Jest właśnie tak jak mówisz: :D

Pierwszy komputer, ewentualnie, mikrokomputer to:

CPC Amstrad 128 (u nas lepiej znany jak Schneider). Pamiętam Basica i te ciągłe komunikaty *syntax error*:D Po prostu błogie wspomnienie:D. Pamiętam też jak wpisywałem wiersze (komendy)- był taki programik na kilkaset komend (domek po którym skakała piłeczka- 1-2 godziny roboty), na koniec dawało się RUN" i klawisz Return, a tu nagle "error" :o To wtedy nauczyłem się przeklinać:D.
Pierwszą grą jaką w życiu ujrzałem (grał w nią ojciec:D) był wisielec po niemiecku:) "Das ist nicht das richtiges antwort", biiiip i gęba fioletowa... ech...:)
Pierwszą w jaką grałem Barbarian. Obcinanie głowy, kopanie, turlanie i te węże!... super!

Jako jeden z nielicznych w moim mieście miałem to CPC (połowa lat 80- tych) więc przed moim mieszkaniem piętrzyła się ciżba kolegów różnej maści chcących się dopchać do komputera. Miałem wtedy władzę i cieszyłem się szacunkiem:D, ale te lata minęły...
Tak w ogóle, pamięta ktoś Schneidera?

Potem przyszedł czas na Atari- pierwsza gra Zorro

C-64 Operation Wolf

NES (Pegasus)- to był kadridż z 3 gierkami: Contra Force, Ninja Gaiden III, Double Dragon III

Amiga500? 500+?, 600? Nie pamiętam... Gra- Turican 2
Pamiętam, że z kumplem podłączyliśmy Amigę do Unitry... efekty dźwiękowe i muza były za...jedwabiste:D!

Piec- Cywilizacja 2

PlejStacja- Tekken 2 (pełna wersja)

Tyle wspomnień... tyle wspomnień:)... ale najmilej powracam w myślach do CPC.
Tymczasem,
kara_czurin
EoT_
Awatar użytkownika
Arekis

Post autor: Arekis »

oftop:

Piotr Bober ty hamie!!jesteś odemnie rok starszy!!(żart) :lol:

superfrog rox
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Syndyk

Post autor: Syndyk »

Moim pierwszym komputerem był C= 128D a pierwszymi grami w jakie zagrałem na tym komputerze były Metrocross , Grand Prix Circuit , Laser Squad oraz Ollie and Lisa.

Następnym komputerem była Amiga 600 a pierwszymi tytułami z jakimi się zetknąłem na tej platformie były Prince of Persia , Police Quest 1 oraz Another World.

Po Amidze nadeszły systemy współczesne 8) - PSX , DC i na koniec PC [ fu! ].

Moimi ulubionymi grami są :

1. Another World
2. Another World 2 [ wydany pod nazwą "Heart of the Alien" , tylko na Sega Mega CD X32 - a szkoda :/ ]
3. Flashback
4. Syndicate
5. Police Quest 1 , 2 i 3
LarvaExotech

Post autor: LarvaExotech »

Commodore:
zobaczyłem: "idzieł chłopek do domku" - chyba jakiś symulator sportowy...
zagrałem: nie wiem :P

Amiga:
zobaczyłem: hired guns
zagrałem: lotus turbo challenge II

PC (dos):
zobaczyłem i zagrałem: winter olympics

PC (win):
zobaczyłem i zagrałem: mamba (rula!)
Awatar użytkownika
ZB

Post autor: ZB »

Salon: Pacman i Snake
Atari 65 XE: River Raid i Montezuma
Commodore 64: Operation Wolf
Amiga: Darkman i Pit Fighter
PC: Another World
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Swego czasu, grałem w różne gry i mi się przypomniała jedna. Ale na Amisi chyba w nią nie grałem.
Na http://www.gryonline.alejaja.pl/ jest taka gra, w strzelanie do kaczek. Bardzo fajna. Grał ktoś ?
W tej grze są podgry A , B i C ( która, jakoś nie pasuje do reszty :) )
A to classic, ale bardzo łatwe. Doszedłem do 21 poziomu z 323000 punktami, ale musiałem zaprzestać bo mnie już to okropnie zmęczyło :wink:
B to samo, tylko z 2 kaczkami. Bezproblemu trafiłem wszystkie kaczki w 1 poziomie.
C od biega od tematu, więc nie komemtuje.
Podoba wam się ta gierka. Napiszcie swoje opinie i ewentualnie wyniki. :)
Może ktoś przeszedł całość ? Mówię o grze A i ewentualnie B :mrgreen:
Pozdawiam.
ODPOWIEDZ