6 podstawowych pytań
Moderator: GTW
- akuhedr
ja podejrzewać że dużo osób wiedzieć ale Aliensowi nie chcieć się szukać samodzielnie i nauczyć się obsługi program do grafiki wiec ludzie którzy wiedzieć nic nie mówić bo Aliens i tak za chwila zada kolejne pytanie
na poważnie - mówiłem ci żebyś zaopatrzył się w program Paint Shop Pro 8 albo 9 albo nawet 7?
mówiłem...
gwarantuje że pozwoli on ci robić co tylko sobie zażyczysz z grafiką
a pewnych rzeczy po prostu nie da się wytłumaczyć słowami lub jest to bardzo trudne (zwłaszcza jezeli druga strona nie zna konkretnego programu)
"jak można wyciąć z obrazka pókole , lub pewną cześć"
moge ci odpowiedzieć tak - w programie PSP - za pomocą "selection tool" zaznaczasz fragment ktory chcesz wyciąc z grafiki i naciskasz delete - proste?
potem grafike zapisujesz jako np gif z przeźroczystością
tadam
innymi słowy - po raz enty - zaopatrz sie w konkretny program do obrobki grafiki, zapoznaj się z jego obsługą i możliwościami i zadawaj konkretne pytania - wtedy otrzymasz konkretna odpowiedz a tak to po prostu męczące jest jak pytasz o takie pierdołki
ufff nie obrażaj się tylko - post ma charakter "serdecznej rady wujka" tylko nie chce mi się dodawać emotikon
cheerioo
na poważnie - mówiłem ci żebyś zaopatrzył się w program Paint Shop Pro 8 albo 9 albo nawet 7?
mówiłem...
gwarantuje że pozwoli on ci robić co tylko sobie zażyczysz z grafiką
a pewnych rzeczy po prostu nie da się wytłumaczyć słowami lub jest to bardzo trudne (zwłaszcza jezeli druga strona nie zna konkretnego programu)
"jak można wyciąć z obrazka pókole , lub pewną cześć"
moge ci odpowiedzieć tak - w programie PSP - za pomocą "selection tool" zaznaczasz fragment ktory chcesz wyciąc z grafiki i naciskasz delete - proste?
potem grafike zapisujesz jako np gif z przeźroczystością
tadam
innymi słowy - po raz enty - zaopatrz sie w konkretny program do obrobki grafiki, zapoznaj się z jego obsługą i możliwościami i zadawaj konkretne pytania - wtedy otrzymasz konkretna odpowiedz a tak to po prostu męczące jest jak pytasz o takie pierdołki
ufff nie obrażaj się tylko - post ma charakter "serdecznej rady wujka" tylko nie chce mi się dodawać emotikon
cheerioo
If you live with apes man, it's hard to be clean
- Aliens
W necie znajduje program Photoshop 7, ale niestety wszystkie są testowe lub mają jakieś linki, które nie działają przy ściąganiu. I tu prośba do was
Proszę o zapodanie działającego linku z wersją oryginlną Photoshopa 7 . NIe testową !
Dziękuje za pomoc.
PS : Nie mówcie, że to wam załatwiło minutkę w googlach

Dziękuje za pomoc.
PS : Nie mówcie, że to wam załatwiło minutkę w googlach

- Blod
- Administrator
A może być nowsza wersja? Link działa, wersja oryginalna i kilka chwil w google: http://www.deltasoft.com.pl/?misc=395
|||||||||||||||||>--- [90%]
- phl22
-
Ściągnij sobie lepiej Paint Shop Pro 9 (www.jasc.com) i cracka do niego (ale do tego linka nie podam; powód: regulamin. Ale już chyba google.pl moge podać 
Pozdrawiam,
LarvaExotech

Pozdrawiam,
LarvaExotech
- Jedi
- Kontakt:
Oj Aliens nie bądź tego taki pewien, jak Ciebie GTW przyłapie na nastawianie nowych amigowców na rzeczy niezgodne z prawem, to może być źle
.

"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
- Wirus
- Moderator
Najłatwiej jest szukać winy u wszystkich tylko nie u siebie (piszę ogólnikowo, więc nie bierz tego do siebie). A sprawa wyglądała tak, że amigafan odszedł przez użytkowników którzy się chwalili piratami i prosili dodatkowo o pomoc. Problem tematu Świerka była bardziej złożony, ale to on przesądził o odejściu amigafanaAliens pisze:A wiesz, że przez GTW opuścił te forum Amigafan![]()
to nie znaczy, że nie reagujemy, więc nie bądź taki pewny siebie.Aliens pisze:I coNic nie zareagowali,
Jeżeli złamiesz regulamin to bądź pewien, że nie olejemy tego. Zdarzają się wyjątkowe przypadki, ale bardzo rzadko.Aliens pisze:więc róbmy rzeczy które na innych forach są pewnie zabronione![]()
Beznadzieja...
-
Wybacz ale bywam tu od niedawna (co zapewne zauważyłeś). Możesz mi odpowiedzieć na "6 podstawowych pytań"?Aliens pisze:A wiesz, że przez GTW opuścił te forum AmigafanI co
Nic nie zareagowali, więc róbmy rzeczy które na innych forach są pewnie zabronione
![]()
Beznadzieja...

1) Kto to jest GTW?
2) Kto to jest Amigafan?
3) Dlaczego AmigaFan opuścił to forum i co miał do tego GTW?
4) Dlaczego chcesz robić zabronione rzeczy?
5) "Nic nie zareagowali" - kto nie zareagował? Administracja?
6) nie mam pomysłu na szóste pytanie...
Daj emaila to Ci wyśle tego cracka; nie chce się narażać od samych początków administracji forum. A jak regulamin pięknie przemawia:
"# pisanie obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem"
Pozdrawiam,
LarvaExotech
- Slesz
LarvaExotech -- spójrz na pierwszą stronę Offtopicu (hydepark ; tam było chyba wyjaśnione pojęcie GTW
) oraz przejrzyj forum w poszukiwaniu tematu piractwa (chyba było to "zabijanie Amigi" w Hydeparku).
EDIT: Jednak nie wszystko znajdziesz w tych tematach. Pojęcie GTW to "Grupa Trzymająca Władzę" i już nawet nie pamiętam gdzie po raz pierwszy użyto tego zwrotu
; Amigafan odszedł jednak nie w temacie "Zabijanie Amigi", a chyba było tak jak wspomniał Wiro, czyli gdzieś w topicu Świerka o wymianie gier na CD32. Niestety teraz nie mam czasu dokładniej sprawdzić, wybacz, ale myślę, że znajdziesz.
Amigafan - kim był ? Nie wiadomo. możesz sobie zobrazować kim był na forum - spójrz na datę przyłączenia, rangę User Level oraz ilośc i jakość postów m.in. w dziale "Software" i "Hardware".

EDIT: Jednak nie wszystko znajdziesz w tych tematach. Pojęcie GTW to "Grupa Trzymająca Władzę" i już nawet nie pamiętam gdzie po raz pierwszy użyto tego zwrotu

Amigafan - kim był ? Nie wiadomo. możesz sobie zobrazować kim był na forum - spójrz na datę przyłączenia, rangę User Level oraz ilośc i jakość postów m.in. w dziale "Software" i "Hardware".
Ostatnio zmieniony 15 cze 2005, o 21:07 przez Slesz, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.