Najlepszy pinball na Amigę

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

jax666

Post autor: jax666 »

jak do cholery mozna odpalic pinbal fantasies?? resetuje mi sie w momencie kiedy ma pokazac sie stol
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

jax666 pisze:jak do cholery mozna odpalic pinbal fantasies?? resetuje mi sie w momencie kiedy ma pokazac sie stol
gra poprawnie uruchamia się z konfiguracją ecs13 podaną na tej stronie. Stół ładuje się dłuższą chwilkę więc bądź cierpliwy
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Mackal

Post autor: Mackal »

Godny polecenia jest także Pinball Fantasies,który jednak nie dorasta do pięt Pinball Dreams.Chociaż Lunapark jest niezły.
Amiga rządzi
Flash-Man

Post autor: Flash-Man »

Nie wiem dlaczego nikt nie wspomnial o grze Pinball Mania - 21. Century.
4 zroznicowane stoly, na kazdym duzo pulapek, swietna grafika i dzwieki, a muzyka jest ok i nie meczy. Ja polecam jezeli nie graliscie.
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Dla mnie rzadzi Slam Tilt, takiego skoku jakosciowego w Pinballach jeszcze nie bylo i chyba juz nie bedzie, po prostu klasa sama w sobie. Kupa dodatkowych "misji" na kazdym ze stolow, dobra muzyka i to wszystko juz na golej A1200.
Gość

Post autor: Gość »

Dla mnie Pinball Illusion to najlepszy pinbal. Slam-Tilt też jest dobry, ale nie ma tego klimatu. Pinball-Mania - kicha wg. mnie :-(
Awatar użytkownika
Juras

Post autor: Juras »

Stanowczo Pinball Dreams, choć nie przecze, że Slam Tilt nie jest wypasiony
Awatar użytkownika
crowley
Kontakt:

Post autor: crowley »

Moim pierwszym pinball`em na Amidze był Pinball Fantasies. Katowałem go bardzo długo, szczególnie stół Lunapark. Pinball Dreames próbowałem odpalić na emulatorze, ale nie mogłem coś piłki odbić :) a w Slam Tilt grałem na PC i bardzo mi się spodobał, szczególnie takie bonusowe zagrywki, jak jazda formułą 1 za pomocą fliperów.
Awatar użytkownika
Hjuman

Post autor: Hjuman »

EE Tam. Nie znacie się. Najlepdzy pinball to Pinball Quest!!
Fre

Post autor: Fre »

Hjuman pisze:EE Tam. Nie znacie się. Najlepdzy pinball to Pinball Quest!!
Może nie najlepszy ale warty uwagi, chociaż ze względu na wygląd stołów.
Respekt to nie dar - trzeba na niego zapracować.
Awatar użytkownika
mU

Post autor: mU »

Atalante pisze:Dla mnie rzadzi Slam Tilt, takiego skoku jakosciowego w Pinballach jeszcze nie bylo i chyba juz nie bedzie, po prostu klasa sama w sobie. Kupa dodatkowych "misji" na kazdym ze stolow, dobra muzyka i to wszystko juz na golej A1200.
Dokladnie :!:

Pinball Quest jak najbardziej - jesli tylko wezmiemy pod uwage tylko te nonAGA :D
Awatar użytkownika
crowley
Kontakt:

Post autor: crowley »

teraz niestety przemysł pinball`owy umiera i nawet jak się na PC pojawiają jakieś pinball`e to nie dorastają do pięt dwoim odpowiednikom na Amidze
Awatar użytkownika
disconnect

stones n bones

Post autor: disconnect »

najlepszy pinball to fantasies, a stół: STONES N' BONES!!!!!!
...dziś już takich nie robią... :(
...a wiesz że Mikołaj został superbohaterem?
Awatar użytkownika
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

Ja na Amidze grałem tylko w piballe ze stajni Digital Illusions (z czego w "Pinball Illusions" dopiero od wczoraj na emulatorze). Wszystkie są ekstra i każdego kocham za co innego. "Pinball Dreams" za surową grafikę, bardzo klimatyczne stoły i zdecydowanie najlepszą muzykę (no i za sentyment, bo jako pierwszy zagościł na mej "przyjaciółce" :wink: ). W "Pinball Fantasies" trochę podrasowano grafikę i dodano kilka różnych bajerów (bardziej czytelny wyświetlacz z wynikami, "kick back", trzecia łapka, loteria po stracie wszystkich bil, itp.). Natomiast "Pinball Illusions" to coś jak Fantasies, ale tam jeszcze troszkę bardziej ulepszono grafikę i dodano na każdym stole pełno różnych mini-gierek. W dodatku można nagrać olbrzymie ilości punktów (to mnie akurat trochę boli :? ), ale jest niestety dosyć ubogo pod względem udźwiękowienia. Właściwie różnica pomiędzy tą częścią, a dwoma poprzednikami jest niewielka, nawet pomimo 3 letniej przerwy i wyższych wymagań sprzętowych (kości AGA, itp.). Ale generalnie nie jest źle i gra się bardzo przyjemnie. Polecam wszystkim Amigowcom, którzy jeszcze nie grali w żadnego Pinballa (są tacy?). :D :P
Ostatnio zmieniony 5 paź 2005, o 19:29 przez Nosferatu, łącznie zmieniany 3 razy.
THE BEST IS YET TO COME
LarvaExotech

Post autor: LarvaExotech »

Ah... najlepszy jest Dreams + Ignition. Ta gierka zabrała mi część mojego życia! :twisted:
ODPOWIEDZ