Wojsko

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

To znaczy, że mam wbite w książeczkę wojskową "przeniesiony do rezerwy". Po prostu po studiach nie musiałem iść do wojska.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Zamierzałem dotrwać do tego samego, ale wygląda na to, że może mi się nie udać :/
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Atalante

Może się uda. Oni sami nie wiedzą, czy chcą brać czy, nie chcą. Jeden rocznik biorą, inny nie. Zresztą co taki studenciak będzie tam w woju robił? Zamiatać poligonu takim nie będą bo "yntelygent" i się do tego nie nadaje. Dogadać też raczej się nie dogada z resztą żołdaków. Co najwyżej na 2 miechy na szkółkę, gdzie się nic nie robi tylko pije i do domciu :mrgreen:
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Post autor: Bebokus pospolitus »

Godzina piata,minut trzydziesci sierzant "Wstawac kur...."wita Cie :D
Nie ma sie czego bac chlopaki,do iraku biora ochotnikow tylko,tam za miesciac dostaniecie ok 700 $,ja wiecej w sklepie zarabialem :D
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Awatar użytkownika
kendziur

Post autor: kendziur »

Z tego, co wiem, wciąż rządzi zasada "Nie byłeś w wojsku, nie dostaniesz pracy", chociażby najgorszej. I znam takich ludzi, którzy służby unikali i im niezbyt na dobre to wyszło. Zresztą to głupie 10 miechów. . Poza tym również slyszałem, że im gościu poborowy ma wyższe wykształcenie, tym wyższy ma stopień(bez kończenia szkoły oficerskiej). A poza tym sądzę, że "yntelygentnego studenta" wzieliby prędzej do wywiadu. Moim celem są wojska lotnicze(aww yeah). Może będę już latał na F-16 :P
Pupcia, rubcia, salcesonik!
Helou, belou, w dupę słonik!
Tatolokalizator!
Awatar użytkownika
Atalante

Nie dostaje się niestety wyższego stopnia po studiach, tylko idzie się na szkółkę. Co by nie było problemów z pracodawcą wcale nie trzeba mieć odpękanego woja. Wystarczy "uregulowany stosunek do służby wojskowej".
Awatar użytkownika
Juras

Post autor: Juras »

Atalante pisze:Nie dostaje się niestety wyższego stopnia po studiach, tylko idzie się na szkółkę. Co by nie było problemów z pracodawcą wcale nie trzeba mieć odpękanego woja. Wystarczy "uregulowany stosunek do służby wojskowej".
Exactly...

Rezerwa Rulez...:mrgreen: Mnie po studiach powiedzieli: "Idź Jurasek do rezerwy, płać podatki i zarabiaj na nasz żołd..." :wink:
"Mężczyzn od chłopców różni tylko jedna rzecz - cena ich zabawek."
Winston Churchill
Ash

Post autor: Ash »

A ja nie po to zapuszczam włosy już 4,5 roku, żeby teraz jakiś debil w sejmie wymyślił, że jak chcę je zachować to muszę się uczyć do oporu!
Awatar użytkownika
Atalante

Nie do oporu, tylko do czasu aż same wypadną :mrgreen:
Ash

E tam, siejesz czarnowidztwo. Hektolitry piwa wydają się dobrze im służyć :mrgreen:
Awatar użytkownika
Atalante

No tyż racja, Tobie też już na plecach rosną? :mrgreen:
Ash

Na razie nie - ale jak spełni się moje marzenie - kąpiel w wannie piwa - może zaczną :mrgreen:
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Ash metalem :) czyż nie ?
Awatar użytkownika
Atalante

Mi już zaczęły na piętach rosnąć. Zamiast kąpieli wolę sie oczyszczać "wewnętrznie", a za jakieś 50 lat zamiast kopyrtnąć na zawał we własnym łóżku, utopię się w kadzi fermentacyjnej. Piękna śmierć. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

No tak, no i lepiej przecież zostać przejechanym przez markowe Ferrari niż przez malucha :mrgreen:
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
ODPOWIEDZ