O czymś tam (m.in. O upadku Amigi) <- really? ;)

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amigafan

Post autor: amigafan »

Bebokus pospolitus pisze:Nie ,amiga pozostawała za Pc i dlatego ludzie przestali ją kupować ... przeniosło się na lepszy Pc.
:shock: :roll:
Po prostu żal mi ciebie jeżeli naprawdę wierzysz w to co piszesz.
Nie masz absolutnie żadnego pojęcia o tamtych czasach jeżeli takie brednie wypisujesz.
Zrób sobie i nam przysługę i zamiast strzelać takimi głupotami posłuchaj starszych (i mądrzejszych) w sprawach o których nie masz bladego pojęcia.
Robię za darmowy amigowy help-line. Mam nadzieję, że zostanę doceniony. ;)
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Post autor: Bebokus pospolitus »

Pamiętam tamte czasy doskonale .

Skoro Amiga wg Ciebie przewyższała w latach 90 komputery klasy PC to dlaczego Commodore zbankrutował ?
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Post autor: Shoonay »

Matko, Bebok, błagam!
Nie wiem pod którym kamieniem przeżyłeś czasy Amigi, ale proszę Cię, przestań się kompromitować na Amigowym forum!

Chodź do mojego ulubionego Viścianego tematu lepiej, tam sobie pogadamy jaka to ona jest "bee" bo Ty i Twoich paru kolegów jej nie używa, a to jak wiadomo stanowi 99% jej wszystkich użytkowników na świecie. :roll:

PS: Coś mi się tak wydaje, że powinienem też się wytłumaczyć, że to zdanie powyżej o Viście, to ironia taka, która dotyczy także Twoich "90 amigowych procent".
Ot, tak na wszelki wypadek gdybyś znowu zamierzał się licytować na swój ograniczony i krótkowzroczny mały światek. :roll:
Awatar użytkownika
Blod
Administrator

Post autor: Blod »

Nie musicie się nigdzie przenosić, teraz macie osobny temat ;)
|||||||||||||||||>--- [90%]
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Hehe ,no zrobił się kolejny głupi temat ,a racja jak zwykle jest pośrodku ,nie wiem po co mam wbijać do Visty temat skoro jej nie używałem jeszcze ,jeno słyszałem opinie .
A czasy amigi przeżyłem w swoim mieszkaniu :) Prawie każdy ją miał ,ale chłopaki przesiedli się na Pc :P
Awatar użytkownika
Borias

Post autor: Borias »

Ten temat to czysta herezja i świętokradztwo w moim przekonaniu, żyję już trochę, z komputerami mam do czynienia też trochę i, wierzcie mi, nigdy na żadnej platformie nie znalazłem gier, do których regularnie wracam, tak jak do gier z Amigi - Amisia żyje i ma się dobrze, dopóki MY o niej pamiętamy i ją kochamy. Pamiętam jak dziś, kiedy kolega wycierał klawisze swojej A500 - nigdy nigdzie nie widziałem takiego uczucia, takiej dbałości i poszanowania - widok naprawdę niezwykły. Bebok - PC lepszy? W czym? Chyba w taktowaniach, ja nie przywiązuję szczególnej wagi i uwagi do mojego PC - ot blaszak, kupa złomu, jakich wiele w każdym domu, jednak Amiga to coś innego, jest jedyna, niepowtarzalna i szczególna - komputer z duszą.
ASUS M4A77TD PRO, PhenomII X4 955, ASUS 285 1GB 512bit, 4GB RAM DDR3 Kingston 1,6GHz, HDD's 1TB/320GB, Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, Tagan BZ 700W, w: NZXT Apollo.
A1200 Tower, Kick 3.1, Apollo 1240, 16 MB RAM, HDD 500 MB
Awatar użytkownika
amigafan

Bebokus pospolitus pisze:Skoro Amiga wg Ciebie przewyższała w latach 90 komputery klasy PC
Nie tylko wg mnie a każdego kto chociaż trochę orientuje się w informatyce tamtych lat.
Bebokus pospolitus pisze:to dlaczego Commodore zbankrutował ?
Ta kwestia była tyle razy omawiana na amigowych forach, a nawet przez samego Dave`a Haynie, że jestem przekonany, że każdy interesujący się nawet pobierznie Amigą doskonale wie dlaczego.
I w nawet najmniejszym procencie przyczyną upadku NIE była wyższość technologiczna peceta w owych latach bo taka wówczas nie istniała.
Awatar użytkownika
zeku

Post autor: zeku »

Proszę Cię. To tu wyrażamy naszą sympatię do Amigi. Większość z nas ma ten komputer z zajeb. sentymentu, uwielbiamy rozbudowywać nasze Amigi, tworzyć coś na nich, grać. Żyjemy każdą informacją z obecnej sceny. A Ty walisz że Ami jest martwa.? dla mnie ma większe znaczenie zagranie w Blues Brothers na A500 ( bo to mnie jara) niż Quake4 na PC. PC lepszy w latach 90? he zwerfikuj to i zapodaj jeszcze jeden temat.

edit:

dziś zniosłem do domu monitor do Ami znaleziony przez kumpla z pracy.
Moja wife doskonale rozumie dlaczego Ami nie jest martwa.
A500 1.3/2.05, 1.8MB SLOW, 5,25 Drive, FG24,
A500+ 2.04, AmigaOS 2.1/1.3, GVP HD8+ Series II 153MB, 1GB, CDRW, 1.5MB CHIP, 8MB FAST,
A600 1.3/2.05/3.1/3.5, ClassicWB68K, 2MB CHIP, 4MB FAST, 1,5MB SLOW, CF 4GB,
CDTV 2MB FAST,
CD32 + EUREKA COMMUNICATOR,
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Bebokus pospolitus pisze:Hehe ,no zrobił się kolejny głupi temat
I kogóż też to zasługa?
Bebokus pospolitus pisze:a racja jak zwykle jest pośrodku
Nie, racja jest tam gdzie lata temu ustalili ją prawdziwi Amigowcy związani z Amigą.
Bebokus pospolitus pisze:nie wiem po co mam wbijać do Visty temat skoro jej nie używałem jeszcze ,jeno słyszałem opinie .
Brawo Bebok, jesteś przewidywalny jak rozkład jazdy autobusów. Prowokacja udana w 100% (a nie 90) :twisted:
To zabawne, jak doskonale ten cytat wbija się także w ten temat jak i wszystkie inne światłe teorie Bebokusa. :roll:
Bebokus pospolitus pisze:Prawie każdy ją miał ,ale chłopaki przesiedli się na Pc :P
Aha, no tak, mówisz teraz oczywiście o tych 90% użytkowników Amigi na świecie, prawda? :roll:

A co z tymi których Ty nie znałeś?
Co z tymi którzy NIE przesiedli się na PC?
Co z tymi którzy Ami dopiero kupili w 1993/1994 lub nawet znacznie później PO upadku Commodore?
Naprawdę uważasz że skoro Ty znasz ludzi w swoim środowisku którzy tak zrobili to reszta świata też musiała?
Awatar użytkownika
OSH

Post autor: OSH »

Ludzie ludzie.sam się wk.na te jego brednie, ale teraz widze,że on was zwyczajnie prowokuje, a Wy zacietrzewieni dajecie się podpuszczać. Dajcie sobie spokój, szkoda nerwów.
A1200 E/BOX Tower, Apollo 1240/25 MHz 34 MB RAM, HDD 20 GB; LG10x30x40, A1200 E1230/40 18 MB RAM, CD-32+SX-1 10 MB RAM, A500, CDTV, A600, C64, C64+1541-II:), C-64G
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Oj, OSH, bo i Tobie się dostanie.
Czekaj tylko aż zapyta kolegów co wyraz "prowokacja" znaczy.
Ciekawe czy statystycznie 90% z nich będzie wiedziało?

:twisted:

Dobra, ale tak poważnie, to BARDZO chciałbym żeby on i jemu podobni kiedyś zmądrzeli.
Nie ważne czy robi to z premedytacją, z niewiedzy, czy z czystej naiwności.
Jedynym sposobem jest piętnowanie tego. ;)
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Widze że się jednak nie zrozumieliśmy ,to że ktoś lubi sobie nadal pograć w amigowe gry itp to spoks bo sam to robie ,ale że uparcie twierdzicie że Amiga żyje i ma się dobrze to już coś nie tak jednak.

I nikogo tu nie prowokuje , Commodore samo sobie jest winne i chyba się z tym zgodzicie .
Awatar użytkownika
Borias

Post autor: Borias »

Ale pisanie TAKICH rzeczy przez Beboka można jedynie porównać do sytuacji, kiedy Afroamerykanin próbuje się umówić z białą dziewczyną cowboya z Ku Klux Klanu :twisted:
Na pewno nic dobrego nie wyniknie z takiej sytuacji 8)
ASUS M4A77TD PRO, PhenomII X4 955, ASUS 285 1GB 512bit, 4GB RAM DDR3 Kingston 1,6GHz, HDD's 1TB/320GB, Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, Tagan BZ 700W, w: NZXT Apollo.
A1200 Tower, Kick 3.1, Apollo 1240, 16 MB RAM, HDD 500 MB
Awatar użytkownika
Arekis

Post autor: Arekis »

Bebokus pospolitus pisze:Arekis, jak kapela się rozpadnie to płyty dalej się sprzedają ,ale jak sprzęt odchodzi w niepamięć raczej nie sprzedaje się :)
Tak, tylko Amiga nie odeszła w niepamięć. Jakby tak było to by nie istniało to forum. Inne, jak pisarz umrze, i NAWET NIE SPRZEDAJĄ SIĘ KSIĄŻKI napisane przez niego, to przestaje mieć zwolenników? Mój brat pół Polski szukał Diuny, bo wydawnictwo przestało istnieć.
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Awatar użytkownika
amigafan

Bebokus pospolitus pisze:Commodore samo sobie jest winne
To Commodore jest winne czy pecet był lepszy? Zdecyduj się.
Bebokus pospolitus pisze:jak sprzęt odchodzi w niepamięć raczej nie sprzedaje się
Amiga jak i system AmigaOS nadal się sprzedaje i - tu mała niespodzianka - jakiś miesiąc tem wyszła nawet NOWA WERSJA :!: AmigaOS. Obecnie najnowsza wersja to 4.1
ODPOWIEDZ