Ja potrzebować pomoc w Broken Sword - nie móc zrobić save
Moderator: GTW
- martini
Ja potrzebować pomoc w Broken Sword - nie móc zrobić save
Jak wyżej
Dorwałem ostatnio tą wspaniałą(i bardzo leciwą) przygodówkę,niestety bez instrukcji i nie wiem jak zrobić save.Przeleciałem po wszystkich klawiszach i nic.Podejrzewam że jakieś menu powinno się pojawić po wciśnięciu ESC - ale wtedy gra mi się wiesza.Jako że jest starusieńka kombinowałem z opcjami "Zgodność" (mam XP) ale nic nie pomaga.Jeżeli ktoś gra(ł) w Broken Sworda na XP i wie jak saveować to proszę o pomoc.

Only Amiga makes it possible
happy owner of A500!

- DanielP
Ja mam sporo starych gazet - wszystkie ComputerStudio (tam zawsze byly najlepsze opisy, nawet kody zabezpieczajace gre podawali !!!), duzo Secret Service, Bajtki, gazety typowo Amigowe... itp. Jakbys wiedzial czy byl gdzies opis, to moge zeskanowac i podeslac. Samemu to mi sie troche nie chce przegladac z 300 gazet 

- martini
Właśnie o to mi chodzi BadMojo! ale dzięki DanielP - little misunderstanding

...niestety potwierdziłeś moje obawy,może jest jakiś patch do XP...ale pewnie nie...szkoda...bo w dwójkę zagrywałem się na Playu i zawsze chciałem przejść pierwszą część...kurcze szkoda...BadMojo pisze:O ile mnie pamięć nie myli, to menu z opcją save wyskakiwało właśnie po naciśnięciu escape
happy owner of A500!

- Jedi
- Kontakt:
Wniosek? Wrócić do starego, dobrego Win98SE.martini pisze: ...niestety potwierdziłeś moje obawy,może jest jakiś patch do XP...ale pewnie nie...szkoda...bo w dwójkę zagrywałem się na Playu i zawsze chciałem przejść pierwszą część...kurcze szkoda...
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
-
- Kontakt:
- akuhedr
sciagnij zatem emu psx'a i iso broken sword (traktowane jako kopia zapasowa oryginału którego na pewno jesteś szczęśliwym posiadaczem) z netu i tyle ;P
na moim "playstation demo one" (czyli płytce która otrzymalem wraz z konsola) był właśnie filmik reklamujacy bs :-k
to taki mały offtopic
pozdrawiam
na moim "playstation demo one" (czyli płytce która otrzymalem wraz z konsola) był właśnie filmik reklamujacy bs :-k
to taki mały offtopic

pozdrawiam
If you live with apes man, it's hard to be clean
- martini
Też o tym myślałem bo od dłuższego czasu używam ePSXe - ale moje zaj#$@ łącze nie radzi sobie za bardzo z eDonkeyakuhedr pisze:ciagnij zatem emu psx'a i iso broken sword (traktowane jako kopia zapasowa oryginału którego na pewno jesteś szczęśliwym posiadaczem) z netu i tyle ;P

Ja też po raz pierwszy zobaczyłem zajawkę tej gry na Demo One i od tamtego czasu chciałem w nią zagrać(1997r.) ale w zadupiastym Wałbrzychu zdobyłem tylko Smoking Mirror(druga część) a teraz gdy mam pieca to na przeszkodzie stoi kompatypilność winsyfu...akuhedr pisze:a moim "playstation demo one" (czyli płytce która otrzymalem wraz z konsola) był właśnie filmik reklamujacy bs :-k

happy owner of A500!

- martini
Udało mi się jeeee! chyba za 6 czy 7 instalacją -pierwsze próby to brak możliwości instlacji(niby brak direct x -hi hi ) potem instalowałem z pod dosu,poszło ale rwało dżwięk,probowałem pod 95(zgodność) to wyskakiwaly przekłamania w kolorze(ale save działał!! - ) potem dorzuciłem wyświetlanie w 256 k. no i bucha,oby na zawsze...
W każdym razie dzięki za zainteresowanie!
W każdym razie dzięki za zainteresowanie!
happy owner of A500!

- BadMojo