Ja potrzebować pomoc w Broken Sword - nie móc zrobić save

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
martini

Ja potrzebować pomoc w Broken Sword - nie móc zrobić save

Post autor: martini »

Jak wyżej :wink: Dorwałem ostatnio tą wspaniałą(i bardzo leciwą) przygodówkę,niestety bez instrukcji i nie wiem jak zrobić save.Przeleciałem po wszystkich klawiszach i nic.Podejrzewam że jakieś menu powinno się pojawić po wciśnięciu ESC - ale wtedy gra mi się wiesza.Jako że jest starusieńka kombinowałem z opcjami "Zgodność" (mam XP) ale nic nie pomaga.Jeżeli ktoś gra(ł) w Broken Sworda na XP i wie jak saveować to proszę o pomoc.
Only Amiga makes it possible :wink: happy owner of A500!
Awatar użytkownika
DanielP

Post autor: DanielP »

Ja mam sporo starych gazet - wszystkie ComputerStudio (tam zawsze byly najlepsze opisy, nawet kody zabezpieczajace gre podawali !!!), duzo Secret Service, Bajtki, gazety typowo Amigowe... itp. Jakbys wiedzial czy byl gdzies opis, to moge zeskanowac i podeslac. Samemu to mi sie troche nie chce przegladac z 300 gazet :D
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Martini niepotrzebuje opisu (notabene bez problemu można takowy znaleźć w necie :P ) tylko porady jak zapisać grę. O ile mnie pamięć nie myli, to menu z opcją save wyskakiwało właśnie po naciśnięciu escape :?
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
martini

Właśnie o to mi chodzi BadMojo! ale dzięki DanielP - little misunderstanding :wink:
BadMojo pisze:O ile mnie pamięć nie myli, to menu z opcją save wyskakiwało właśnie po naciśnięciu escape
...niestety potwierdziłeś moje obawy,może jest jakiś patch do XP...ale pewnie nie...szkoda...bo w dwójkę zagrywałem się na Playu i zawsze chciałem przejść pierwszą część...kurcze szkoda...
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

martini pisze: ...niestety potwierdziłeś moje obawy,może jest jakiś patch do XP...ale pewnie nie...szkoda...bo w dwójkę zagrywałem się na Playu i zawsze chciałem przejść pierwszą część...kurcze szkoda...
Wniosek? Wrócić do starego, dobrego Win98SE.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Awatar użytkownika
martini

blleeee :wink:
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

No chyba dla jednej gry nie będziesz robił reinstalki na starszy system :shock:
Bo to poprostu nie ma sensu
Awatar użytkownika
akuhedr

Post autor: akuhedr »

sciagnij zatem emu psx'a i iso broken sword (traktowane jako kopia zapasowa oryginału którego na pewno jesteś szczęśliwym posiadaczem) z netu i tyle ;P
na moim "playstation demo one" (czyli płytce która otrzymalem wraz z konsola) był właśnie filmik reklamujacy bs :-k
to taki mały offtopic :wink:
pozdrawiam
If you live with apes man, it's hard to be clean
Awatar użytkownika
martini

akuhedr pisze:ciagnij zatem emu psx'a i iso broken sword (traktowane jako kopia zapasowa oryginału którego na pewno jesteś szczęśliwym posiadaczem) z netu i tyle ;P
Też o tym myślałem bo od dłuższego czasu używam ePSXe - ale moje zaj#$@ łącze nie radzi sobie za bardzo z eDonkey :? Bo sciągając kopię zapasową na PC (2CD) myślałem że się potnę - ale gdy juz się udało - to wyskoczył ten problem z savem :cry:
akuhedr pisze:a moim "playstation demo one" (czyli płytce która otrzymalem wraz z konsola) był właśnie filmik reklamujacy bs :-k
Ja też po raz pierwszy zobaczyłem zajawkę tej gry na Demo One i od tamtego czasu chciałem w nią zagrać(1997r.) ale w zadupiastym Wałbrzychu zdobyłem tylko Smoking Mirror(druga część) a teraz gdy mam pieca to na przeszkodzie stoi kompatypilność winsyfu... :evil:
Awatar użytkownika
martini

Udało mi się jeeee! chyba za 6 czy 7 instalacją -pierwsze próby to brak możliwości instlacji(niby brak direct x -hi hi ) potem instalowałem z pod dosu,poszło ale rwało dżwięk,probowałem pod 95(zgodność) to wyskakiwaly przekłamania w kolorze(ale save działał!! - ) potem dorzuciłem wyświetlanie w 256 k. no i bucha,oby na zawsze...
W każdym razie dzięki za zainteresowanie!
Ash

Post autor: Ash »

Cos slyszalem ostatnio, ze sie juz pojawil pierwszy emulator DOSa. Slyszal ktos cos o tym?
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

A sciagnij sobie dosboxa, tylko dziala nie najszybciej.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Jak nie chodzi najszybciej? Chodzi bardzo dobrze na wcale niemocnym sprzęcie ;). No może bardziej wymagające gry mogą na dosbox'ie krzaczyć, ale te zazwyczaj dają się opdalić bezpośrednio pod windą (np Phantasmagoria).
AXE Capoeira!
Ash

Post autor: Ash »

A poza tym Dosbox ma opcje przyspieszania - ctrl i F12.
ODPOWIEDZ