Amithlon
Moderator: GTW
- Atalante
Amithlon
Bawil sie ktos z was Amithlonem? Wlasnie sie zastanawiam czy nie przejsc na Amithlona, jest sporo szybszy i uzywa sie go jak normalnej Amy, tzn. odpala sie go jak normalny, drugi system. Jakie macie wrazenia z uzytkowania tego emulka? Skad sciagac patche i z jakim sprzetem sa problemy? I w koncu jak to jest z legalnoscia tego oprogramowania i czy mozna je normalnie kupic?
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! 

- !Gregor!
- Atalante
Dziekuje, za linka, zdaje sobie sprawe, ze do gierek sie ten emulator nie nadaja bo i nie z mysla o grach go tworzono. Chcialbym go uzywac na codzien do pracy i dlatego zalozylem ten temat. Interesuje mnie przede wszystkim jak jest z kompatybilnoascia Amithlona z pecetowym sprzetem. Poza tym interesuja mnie odpowiedzi na pytania, ktore zadalem wyzej. Byc moze bedzie sie oplacalo kupic starego pecetowego trupa, jakiegos P266 tylko po to zeby zapodac na nim emulator, ale to ostateczne wyjscie, mam nadzieje, ze bedzie wspolpracowal z moim sprzetem. Mam Athlona 1.8+, na plycie Asusa a7v333, GForce4 Ti4200
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! 

- !Gregor!
- DanielP
Prawde mowiac to na oczy go nawet nie widzialemAtalante pisze:No co jest Panowie? Nikt nigdy nie uzywal Amithlona? Wszyscy jada na UAE?

Swego czasu chcialem sobie go sciagnac, myslalem ze to zwykle freeware. Ale jak mi sie pokazalo ze trzeba sporo zabulic... to dalem spokoj

WinUAE mi stykalo w zupelnosci, tym bardziej ze jest duzo bardziej kompatybilne, choc chyba wolniejsze.
- AlaN
'Amithlon' to super sprawa. Miałem okazję sie nim pobawić, ale niestety uruchamianie było wymuszone z CD
Nie wiedziałem jak ustawić startowanie z HD, a nigdzie żadnego konkretnego i łopatologicznego opisu po polsku nie ma. Cóż... właśnie dlatego go odstawiłem na półkę; a szkoda. Może jak się ktoś zdecyduje normalnie wytłumaczyć co i jak, to może znów go zainstaluję? A chętnie bym to zrobił, bo to sama przyjemność - nie ma żadnego porówniania z WinUAE.
Druga sprawa: nigdzie nie ma opisu jak wgrać nowy kernel (jestem zielony z obsługi linux'a) żeby zaczął normalnie działać z nForce2 (taką mam płytę w PC). Piszą że jest, że pobrać można, i... to wszystko. Każdy chwali, nikt nie chce pomóc
Cóż.

Druga sprawa: nigdzie nie ma opisu jak wgrać nowy kernel (jestem zielony z obsługi linux'a) żeby zaczął normalnie działać z nForce2 (taką mam płytę w PC). Piszą że jest, że pobrać można, i... to wszystko. Każdy chwali, nikt nie chce pomóc

Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
- !Gregor!
Spróbuj Aros’a (Amiga Research Operating System)
Jest to system podobny do Amithlona. Jest darmowy a poza tym nadal rozwijany.
http://www.aros.org/
Jest to system podobny do Amithlona. Jest darmowy a poza tym nadal rozwijany.

http://www.aros.org/
S.E.G.A RULES