Amithlon

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Atalante

Amithlon

Post autor: Atalante »

Bawil sie ktos z was Amithlonem? Wlasnie sie zastanawiam czy nie przejsc na Amithlona, jest sporo szybszy i uzywa sie go jak normalnej Amy, tzn. odpala sie go jak normalny, drugi system. Jakie macie wrazenia z uzytkowania tego emulka? Skad sciagac patche i z jakim sprzetem sa problemy? I w koncu jak to jest z legalnoscia tego oprogramowania i czy mozna je normalnie kupic?
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
!Gregor!

Post autor: !Gregor! »

S.E.G.A RULES Obrazek
Awatar użytkownika
Atalante

Dziekuje, za linka, zdaje sobie sprawe, ze do gierek sie ten emulator nie nadaja bo i nie z mysla o grach go tworzono. Chcialbym go uzywac na codzien do pracy i dlatego zalozylem ten temat. Interesuje mnie przede wszystkim jak jest z kompatybilnoascia Amithlona z pecetowym sprzetem. Poza tym interesuja mnie odpowiedzi na pytania, ktore zadalem wyzej. Byc moze bedzie sie oplacalo kupic starego pecetowego trupa, jakiegos P266 tylko po to zeby zapodac na nim emulator, ale to ostateczne wyjscie, mam nadzieje, ze bedzie wspolpracowal z moim sprzetem. Mam Athlona 1.8+, na plycie Asusa a7v333, GForce4 Ti4200
Awatar użytkownika
Atalante

No co jest Panowie? Nikt nigdy nie uzywal Amithlona? Wszyscy jada na UAE?
Awatar użytkownika
!Gregor!

Na emulatorach wszyscy ciupią w gierki. A co do Amithlona to jest drogi i ciężko go kupić. Podobno zakazano sprzedaży tego emulatora bez pośrednictwa jego twórcy. Nie jestem co do tego pewny ale gdzieś tak słyszałem.
S.E.G.A RULES Obrazek
Awatar użytkownika
Atalante

No coz, trudno. Bede musial sie zajac Amithlonem w samotnosci :cry:
Awatar użytkownika
DanielP

Post autor: DanielP »

Atalante pisze:No co jest Panowie? Nikt nigdy nie uzywal Amithlona? Wszyscy jada na UAE?
Prawde mowiac to na oczy go nawet nie widzialem :)
Swego czasu chcialem sobie go sciagnac, myslalem ze to zwykle freeware. Ale jak mi sie pokazalo ze trzeba sporo zabulic... to dalem spokoj :)
WinUAE mi stykalo w zupelnosci, tym bardziej ze jest duzo bardziej kompatybilne, choc chyba wolniejsze.
Awatar użytkownika
Atalante

Zaluj, jest czym oko nacieszyc. :)
Awatar użytkownika
AlaN

Post autor: AlaN »

'Amithlon' to super sprawa. Miałem okazję sie nim pobawić, ale niestety uruchamianie było wymuszone z CD :-( Nie wiedziałem jak ustawić startowanie z HD, a nigdzie żadnego konkretnego i łopatologicznego opisu po polsku nie ma. Cóż... właśnie dlatego go odstawiłem na półkę; a szkoda. Może jak się ktoś zdecyduje normalnie wytłumaczyć co i jak, to może znów go zainstaluję? A chętnie bym to zrobił, bo to sama przyjemność - nie ma żadnego porówniania z WinUAE.
Druga sprawa: nigdzie nie ma opisu jak wgrać nowy kernel (jestem zielony z obsługi linux'a) żeby zaczął normalnie działać z nForce2 (taką mam płytę w PC). Piszą że jest, że pobrać można, i... to wszystko. Każdy chwali, nikt nie chce pomóc :-( Cóż.
Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Ja używałem Amithlona i nie polecam bo to system niedopracowany (jakby wersja beta) autor systemu przestał go rozwijać bo go wykończyli piraci .Facet liczył na zyski a tu nic.Jak chcesz więcej pisz na priv.[/url]
Awatar użytkownika
!Gregor!

Spróbuj Aros’a (Amiga Research Operating System)
Jest to system podobny do Amithlona. Jest darmowy a poza tym nadal rozwijany. :)

http://www.aros.org/
S.E.G.A RULES Obrazek
ODPOWIEDZ