brak pliku

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

Zablokowany
tomekj

brak pliku

Post autor: tomekj »

Mój problem polega na tym że miałem zainstalowany system windows 2000 profesional i korzystałem bez problemu z emulaota amigi winuae 9.90 siesząć się urokami gry superfrog jednak po sfromatowaniu ysku i zainstalowaniu na nim sytemu windows milenium nie mogę wrócic do jednego z moich ulubionych zajęć czyli do gry w superfroga poniewaz system informuje mnie o tym że nie może odnaleźć pliku o nazwie .DLL DINPUT8.DLL i emulator wogóle się nie uruchamia proszę pomóżcie
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

Zainstaluj DirectX (min. 8 )
Awatar użytkownika
KACHA

Post autor: KACHA »

Standard po reinstalce :wink: Wrzuc nowego DX-a (jeszcze lepiej 9) i bedzie lux :D
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Zależy jaki komp - jeśli już dość leciwy (z jakimś gf 2 bądź 3) to najnowszej wersji nie polecam, a 8.1 jak najbardziej wystarczy.
AXE Capoeira!
DeathMieszko
V.I.P.

Post autor: DeathMieszko »

BadMojo pisze:Zależy jaki komp - jeśli już dość leciwy (z jakimś gf 2 bądź 3) to najnowszej wersji nie polecam, a 8.1 jak najbardziej wystarczy.
i co mam w ten sposób zrezygnować z gier, które wymagają dx9 do działania?
kope lat minęło..
Awatar użytkownika
BadMojo

Hmm nie ale wątpie by któraś z nowszych gier "wymagających" (jedyną grą która jak do tej pory wykorzystuje najnowszego dxa jest doom3 i na gf2 to on na pewno nie ruszy :P) dx9 działała dobrze na starszej karcie. Często producenci gier umieszczają na płytkach najnowszego dx'a a jeśli gra będzie miała pójść to ruszy i na starszym. Starsze karty nie są w pełni kompatybilne z nowymi bibliotekami przez co mogą pojawić się różne problemy.
AXE Capoeira!
pokora

Post autor: pokora »

O rany! Co ty gadasz? Doom3 tylko direxa 9 wymaga myślisz? Duuuużo więcej jest takich gier (Choćby GunMetal) które będą działać i na słabszym kompie(Jak np. mój :))
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Haha , a np. Maluch Racer :P
Awatar użytkownika
BadMojo

Nie wiem pokora o co Ci chodzi. Są inne gry które "teoretycznie" wymagają dx9 (d3 to pierwsza gra która WYKORZYSTUJE jego mozliwości). Weźmy pod uwagę chociażby Call Of Duty. Gra wmusza nam zainstalowanie dx 9 na samym początku. A po kiego wała mi to przy karcie gf2, która wykorzystuje tylko zasoby do dx 8.1 włącznie. I gra mi na takim dxie RUSZY bez problemów. Nie syfie więc sobie systemu sterownikami które nie będą przez moją karte wykorzystywane. Jeśli nie znasz sięna temacie, nie zabieraj głosu.
AXE Capoeira!
Zablokowany