Amigowa wlepka.
Moderator: GTW
- amigafan
Ja bym wolał coś co jest naprawdę Amigowe a nie postacie z gier.
Proponuję jakiś boingball - coś podobnego jak w logo mam ja lub Atalante albo "lecący" boingball (taki jak jest w logo AmigaOS 3.9)
Proponuję jakiś boingball - coś podobnego jak w logo mam ja lub Atalante albo "lecący" boingball (taki jak jest w logo AmigaOS 3.9)
Ostatnio zmieniony 29 lis 2004, o 11:56 przez amigafan, łącznie zmieniany 2 razy.
- Atalante
- !Gregor!
- amigafan
To moim zdaniem najlepsze byłoby coś takiego.
Zawiera w sobie wszystkie możliwe symbole jakie mogą sie kojarzyć z Amigą.
Łamanie praw jest wtedy gdy rozpowszechnia się za korzyść majątkową produkt komercyjny. Ten obrazek nie jest produktem komercyjnym i może być swobodnie rozpowszechniany ale w całości i nie można na nim zarabiać poza kosztem nośnika/materiałów (na tym samym prawie opiera się Linux).
Taka wlepka bedzie rozpowszechniana za darmo a w obrazku nie bedzie żadnych zmian a ja zapłacę tylko za wydrukowanie wlepek - w takiej postaci wlepka nie łamie żadnych praw autorskich.
Zawiera w sobie wszystkie możliwe symbole jakie mogą sie kojarzyć z Amigą.
Łamanie praw jest wtedy gdy rozpowszechnia się za korzyść majątkową produkt komercyjny. Ten obrazek nie jest produktem komercyjnym i może być swobodnie rozpowszechniany ale w całości i nie można na nim zarabiać poza kosztem nośnika/materiałów (na tym samym prawie opiera się Linux).
Taka wlepka bedzie rozpowszechniana za darmo a w obrazku nie bedzie żadnych zmian a ja zapłacę tylko za wydrukowanie wlepek - w takiej postaci wlepka nie łamie żadnych praw autorskich.
- Atalante
Dobre, dobre, jak dla mnie to ma pierwsze miejsce. Co do praw autorskich to mnie ucieszyles. Wiem, ze niektorzy sa przewrazliwieni na tym punkcie, wiec wolalem dmuchac na zimne, zeby nikogo nie urazic i do nikogo nie pije w tym momencie
Jak bede mial troche czasu to postaram sie cos sam tez wymodzic.

Amiga Rulez forever & nazawsze od now! 

- akuhedr
powiem szczerze że mi to to http://amigos.amiga.hu/ancientoys/gallery/bg/939.jpg się nie podoba - śmietnik za duży :-k
wlepka musi być prosta - wszak to mała rzecz a nie plakat
na ekranie monitora wygląda całkiem całkiem - ale w formie "kieszonkowej" chyba dużo straci
ale pomysł z samym boingballem jak najbardziej (jeszcze ładnie wycieniowanym bb) :]
wlepka musi być prosta - wszak to mała rzecz a nie plakat
na ekranie monitora wygląda całkiem całkiem - ale w formie "kieszonkowej" chyba dużo straci

ale pomysł z samym boingballem jak najbardziej (jeszcze ładnie wycieniowanym bb) :]
If you live with apes man, it's hard to be clean
- amigafan
Zrobiłem mały test - zmniejszyłem obrazek zachowując proporcje do wielkości ok 5cm x 3.5cm i wydrukowałem. Wygląda bardzo ładnie i wyrażnie. W obrazku trzeba zachować proporcje więc nie ma co na siłę go skalować do 5x5 tylko musi być 5x3.5
Dodatkowo na dole wlepki zostaje jeszcze 1.5cm gdzie umieściłbym napis AMIGA taką samą czcionką jaka jest wytłoczona na obudowie A1200.
Taki jest mój projekt wlepki. Co Wy na to?
Dodatkowo na dole wlepki zostaje jeszcze 1.5cm gdzie umieściłbym napis AMIGA taką samą czcionką jaka jest wytłoczona na obudowie A1200.
Taki jest mój projekt wlepki. Co Wy na to?
- Blod
- Administrator
Hmm.. w GOPie jest masa busów gdzie można takie wlepki umieścić więc możecie liczyć na mój udział w tej akcji :-)
Co do projektu graficznego, to przecież nie musimy się ograniczać do jednego, prawda? Można zrobić kilka, ale powiązanych ze sobą jakimś elementem graficznym (np. napisem 'Amiga'). Osobiście, jak na razie, każdy z zaprezentowanych pomysłów mi się podoba i chętnie sprawdzę jak to będzie wyglądać w praktyce.
Co do projektu graficznego, to przecież nie musimy się ograniczać do jednego, prawda? Można zrobić kilka, ale powiązanych ze sobą jakimś elementem graficznym (np. napisem 'Amiga'). Osobiście, jak na razie, każdy z zaprezentowanych pomysłów mi się podoba i chętnie sprawdzę jak to będzie wyglądać w praktyce.
|||||||||||||||||>--- [90%]