Najlepszy pinball na Amigę
Moderator: GTW
- Wirus
- Moderator
gra poprawnie uruchamia się z konfiguracją ecs13 podaną na tej stronie. Stół ładuje się dłuższą chwilkę więc bądź cierpliwyjax666 pisze:jak do cholery mozna odpalic pinbal fantasies?? resetuje mi sie w momencie kiedy ma pokazac sie stol
- Atalante
- crowley
- Kontakt:
Moim pierwszym pinball`em na Amidze był Pinball Fantasies. Katowałem go bardzo długo, szczególnie stół Lunapark. Pinball Dreames próbowałem odpalić na emulatorze, ale nie mogłem coś piłki odbić
a w Slam Tilt grałem na PC i bardzo mi się spodobał, szczególnie takie bonusowe zagrywki, jak jazda formułą 1 za pomocą fliperów.

- mU
DokladnieAtalante pisze:Dla mnie rzadzi Slam Tilt, takiego skoku jakosciowego w Pinballach jeszcze nie bylo i chyba juz nie bedzie, po prostu klasa sama w sobie. Kupa dodatkowych "misji" na kazdym ze stolow, dobra muzyka i to wszystko juz na golej A1200.

Pinball Quest jak najbardziej - jesli tylko wezmiemy pod uwage tylko te nonAGA

- crowley
- Kontakt:
- disconnect
stones n bones
najlepszy pinball to fantasies, a stół: STONES N' BONES!!!!!!
...dziś już takich nie robią...
...dziś już takich nie robią...

...a wiesz że Mikołaj został superbohaterem?
- Nosferatu
Ja na Amidze grałem tylko w piballe ze stajni Digital Illusions (z czego w "Pinball Illusions" dopiero od wczoraj na emulatorze). Wszystkie są ekstra i każdego kocham za co innego. "Pinball Dreams" za surową grafikę, bardzo klimatyczne stoły i zdecydowanie najlepszą muzykę (no i za sentyment, bo jako pierwszy zagościł na mej "przyjaciółce"
). W "Pinball Fantasies" trochę podrasowano grafikę i dodano kilka różnych bajerów (bardziej czytelny wyświetlacz z wynikami, "kick back", trzecia łapka, loteria po stracie wszystkich bil, itp.). Natomiast "Pinball Illusions" to coś jak Fantasies, ale tam jeszcze troszkę bardziej ulepszono grafikę i dodano na każdym stole pełno różnych mini-gierek. W dodatku można nagrać olbrzymie ilości punktów (to mnie akurat trochę boli
), ale jest niestety dosyć ubogo pod względem udźwiękowienia. Właściwie różnica pomiędzy tą częścią, a dwoma poprzednikami jest niewielka, nawet pomimo 3 letniej przerwy i wyższych wymagań sprzętowych (kości AGA, itp.). Ale generalnie nie jest źle i gra się bardzo przyjemnie. Polecam wszystkim Amigowcom, którzy jeszcze nie grali w żadnego Pinballa (są tacy?).

Ostatnio zmieniony 5 paź 2005, o 19:29 przez Nosferatu, łącznie zmieniany 3 razy.
THE BEST IS YET TO COME
-