Cannon Fodder 2

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

Zablokowany
Awatar użytkownika
NoOne

Cannon Fodder 2

Post autor: NoOne »

Po przejściu 22 misji gra sie wysypuje - chaszcze syfy migające na ekranie i nic sie nieda z tym zrobic. Domyślam sie że jest to ostatni etap tej gry. Kurde bardzo sie mamęczylem zeby ją przejsc i nawet koncówki sobie niemoge zobaczyć. Może ktos ukończył tą gierke i ma jakis pomysł co to może być. Próbowalem juz różne konfigi i 3 wersje z planetemu. Przechodząc gierke używałem ciągle save state ale wątpie żeby to miało jakieś znaczenie.
Kris

Post autor: Kris »

Hej! Ja mam dobrą wersję tej gry i jeśli chcesz, to mogę Ci ją przesłać. K.
Awatar użytkownika
NoOne

pewnie że chce :-) [email protected]
A czy ukonczyłeś gierke?
fajna jest koncówka?
skąd masz ta wersje gry?
Kris

Tak ukończyłem ją, ale nie będę na razie zdradzał Ci zakończenia - sam zobaczysz, bo grę powinieneś mieć już w swojej skrzynce. Mam ją na płytce, którą kupiłem jakiś czas temu na stronie http://www.emulatorium.cnet.pl . Przy odrobinie szczęścia będą Ci działać save'y z Twojej wersji. Powodzenia K.

Ps. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, mianowicie ostatnia misja (catch 77) - egzekucja. Czy ktoś wie o co w niej chodzi? Próbowałem "złapać" 77 na zegarze, który odlicza czas, ale nic się nie stało.
Awatar użytkownika
NoOne

kurde, na tej twojej wersji jest to samo. teraz to już niewiem czy mam sprawdzać na każdej wesji winuae czy co?
W każdym razie dziękuje i miałbym jeszcze jedną prośbe, czy możesz mi jeszcze podesłać na poczte twoj save dysk, może to by coś dało.
A na której wersji WinUae grałeś?
Kris

Niedawno formatowałem sobie twardziela, więc nie mam tego save'a, ale mam jeszcze jedną wersję tej gry na innej płytce - ta już musi pójść. Znajdziesz ją w swojej skrzynce. Pozdrawiam K.
Awatar użytkownika
NoOne

Niestety na tej wersji też mi niedziała, zacina sie po przejściu 22 misji. Pewnie dlatego że nieużywam normalnego save dysku tylko save state. Jeżeli ktoś na forum posiada save dysk do cannon fodder 2 z savem do 22 misji to bardzo prosze podesłać mi na mail.
Awatar użytkownika
NoOne

Kris pisze: Ps. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, mianowicie ostatnia misja (catch 77) - egzekucja. Czy ktoś wie o co w niej chodzi? Próbowałem "złapać" 77 na zegarze, który odlicza czas, ale nic się nie stało.
a u mnie jest catch 23 ciekawe o co chodzi

A zakonczenie mnie rozczarowało Napis The End (in a very real sense)
i obrazek z zołnierzami na tle płomieni - lipa

PS. Wielkie dzięki Kris za dobrą wersje gry i dysk save
Awatar użytkownika
Pyzio

Post autor: Pyzio »

niestety niemoge ci pomuc poniewarz doszedłem do 5 albo 7 etapu.Ale morzesz sprawdzić na innej stronie amigowej tylko niestety niepamiętam jaki to był link.
Apollo jak nie było tak nie ma
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Wiesz, Pyzio, nie chciałbym Cię martwić, ale myślę, że NoOne sobie już poradził. Poza tym fakycznie jest strona z savediskami. Jest to zdaje się jedna ze stron z regulaminu, chyba back2roots...
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
NoOne

Slesz pisze:Wiesz, Pyzio, nie chciałbym Cię martwić, ale myślę, że NoOne sobie już poradził. Poza tym fakycznie jest strona z savediskami. Jest to zdaje się jedna ze stron z regulaminu, chyba back2roots...
te posty są niepotrzenne. prosilem o save dysk z save'ami ze wszysktich misji i taki dostałem od Krisa - jeszcze raz dzięki wielkie. A na BTTR jest pusty save dysk chyba z jedną misją nagraną.
Zablokowany